in

Van Tokio tot Hier: 10 toffe dingen om uit Japan te importeren


Vorige week hebben we je uitgelegd hoe je alles, maar dan ook echt alles, uit Japan kan importeren in onze uitgebreide importgids. Deze week laten we je zien waarom je dat wil, door je een aantal supervette goodies voor te schotelen die je normaal gesproken alleen in Japan kan vinden. Leg maar alvast wat tissues op je toetsenbord (of telefoon) om het kwijl op te vangen.

ARTFX Pokémon Series – Red with Pikachu

We trappen af met een figurine van Pokémon, die ongetwijfeld je nostalgiespier raakt. Voordat er misverstanden ontstaan: dit is niet Ash, maar Red, de hoofdpersoon uit Pokémon Red. Old-skooler dan dit wordt het dus niet, op Pokémon-gebied. Naast het feit dat je met deze figurine op je bureau elke dag mooie herinneringen over Pokémon-kaarten ruilen op het schoolplein kunt ophalen, is de figurine ook nog eens supervet om naar te kijken.

Deze figurine van Red en Pikachu is onder andere te koop bij Amazon.co.jp en AmiAmi en kost ongeveer 66 euro. Je hebt nog even om te sparen, want hij komt pas op 30 november uit! Je kan daarna de set ook nog eens uitbreiden, want er komt ook een figurine van May en Mudkip in dezelfde serie.

Pokémon Center Original Nendoroid: Red & Green

Word je een beetje ongemakkelijk van het opwaaiende shirt van bovenstaande Red-figurine, maar zou je toch graag wat old-skool Pokémon-memorabilia willen hebben? Dan is deze set van Pokémon-nendoroids misschien iets voor je. Ook deze figurines zijn gebaseerd op de originele games, hoewel ze ook makkelijk door zouden kunnen gaan voor Ash en Gary. Het leuke aan nendoroids is dat er honderden varianten van bestaan, uit allerlei anime, films en games, dus je kunt er een hele collectie van opbouwen.

De set van twee kost ongeveer 70 euro en is verkrijgbaar bij Amazon.co.jp en Play-Asia. Overigens krijg je er ook een Mew bij.

Chogokin Toy Story Combination Buzz The Space Ranger Robo & Combination Woody Robo Sheriff Star

Is het een Gundam? Is het een Megazord? Nee, het is Toy Story. Om een of andere onverklaarbare reden heeft Bandai rechten in handen gekregen van Pixar om gigantische robots te maken van Toy Story-personages. Op bovenstaande afbeeldingen zie je hier en daar wel kenmerken terug van personages als Buzz, Hamm en Rex, maar wat als we je vertellen dat deze robots echt zijn samengesteld uit losse figurines? Nee, echt. We maken het nog gekker: je kunt deze twee superrobots ook nog eens samenvoegen tot een super-super-robot. Dat is de officiële titel, ja.

Er zijn ook nog eens twee cheesy korte animaties uitgebracht die uitleggen hoe de robots tot stand zijn gekomen. In de eerste wordt de backstory van Sheriff Star uitgelegd en de tweede gaat over Space Ranger Robo (Engelse ondertiteling inbegrepen!). Je moet wel flink wat geld neertellen om de robots in handen te krijgen: ze kosten los zo’n 133 euro bij amazon.co.jp. Sheriff Star komt overigens in november uit en voor Space Ranger Robo moeten we wachten tot januari 2017.

Ratchet & Clank: Super Special Limited Edition

De game is hier al een tijdje uit, maar de blu-ray van de Ratchet & Clank-film laat nog op zich wachten. Tot 30 augustus, om precies te zijn. Volgende week komt echter deze vette uitgave in Japan uit: een box die de game, de blu-ray van de film en een speciale comic van CoroCoro bundelt. We weten helaas niet of de game en film ook in het Engels zijn (en voor de comic kun je een vertaling sowieso op je buik schrijven), maar een tof verzamelaarsitem is het zeker.

Voor wat het waard is: de comic is van CoroCoro en is getekend door mangatekenaar Shinbo Nomura. Naast de comic zijn er ook “geheime verhalen” over de ontwikkeling en interviews gebundeld in het boek. Volgens de productomschrijving zijn deze exclusief aan deze uitgave. De Super Special Limited Edition is vanaf 9 augustus verkrijgbaar en kost omgerekend zo’n 54 euro op Amazon.co.jp. De bundel is ook te koop bij Play-Asia.

Gravity Rush 2 – First Print Limited Edition

We waren al ondersteboven van Gravity Rush 2, maar deze limited edition heeft anders ook veel aantrekkingskracht. Oké, genoeg flauwe woordgrapjes. Maar ook zonder grappen en grollen: deze editie is er wel eentje die we in onze kast willen hebben!

Wat zit erin? De game, uiteraard, maar ook de blu-ray van de bijbehorende anime Gravity Rush: The Animation ~ Overture ~ en een downloadcode voor de soundtrack. Dat zijn niet echt dingen om over naar huis te schrijven, maar die verzamelaarsdoos waar al dit moois in zit ziet er toch wel heel mooi uit. Net als de game, overigens. Afijn, we weten niet of de blu-ray regiovrij is, of überhaupt ondertiteling bevat, maar daarvoor koop je deze editie ook niet. Het zou misschien wel eens de enige limited edition van Gravity Rush 2 ter wereld kunnen zijn, want de speciale uitgave voor Gravity Rush Remastered heeft ons continent ook nooit bereikt. Voor omgerekend zo’n 54 euro kan de First Press Edition van Gravity Rush 2 van jou zijn. Play-Asia verkoopt de uitgave ook, voor 63 euro.

Pikachu Sleeping Bag Collection

Als je dacht dat we klaar waren met de Pokémon-merch, dan zit je er naast. Voor de liefhebbers van alles wat zacht en schattig is, hebben we namelijk ook iets gevonden. Mochten je ogen zijn gesmolten van de zoetheid: dit zijn inderdaad Pikachu’s in slaapzakken in de vorm van andere pokémon. We gaan er voor het gemak en onze mentale gesteldheid maar even van uit dat dit stoffen slaapzakken zijn, en niet gevilde pokémon-huiden.

De slaapzakcollectie bestaat al een tijdje, dus mocht je zo’n knuffeltje willen hebben moet je snel zijn. Er zijn ontzettend veel varianten, dus kijk anders even op deze Amazon.co.jp-pagina voor een overzicht. De prijzen variëren ook enorm, maar deze set van drie knuffels kost ongeveer 35 euro.

Splatoon “Splattershot” Waterpistool

Dit Splatoon-waterpistool is typisch zo’n geval van “waarom bestond dit niet eerder?” Hoewel we betwijfelen of je hem ook echt kan gebruiken met dit druilerige weer, maak je natuurlijk wel de blits als je met deze kekke Splattershot bij een watergevecht op komt dagen. Hij lijkt erg klein op het plaatje, maar over de breedte genomen is dit waterpistool zo’n 47 centimeter lang!

De prijs op Amazon.co.jp bedraagt ongeveer 28 euro, verzendkosten niet meegerekend. Oh, en hoe verleidelijk het ook mag zijn, stop er geen inkt in. Wil je het opnemen tegen een vriend of vriendin? Dan bestaat er ook een set van twee, in verschillende kleuren! De losse Splattershot staat ook op Play-Asia, maar daar betaal je 45 euro.

Resident Evil 20th Anniversary Leon’s Jacket

Over de blits maken gesproken. Deze replica van Leon S. Kennedy’s jas uit Resident Evil 4 kost misschien een klein fortuin, maar je loopt er daarna wel bij als een ware badass. Capcom bracht de bomber jacket al in 2009 uit, maar voor het twintigjarige bestaan van de Resident Evil-serie wordt de jas in… een nieuw jasje gestoken. In tegenstelling tot het oude model, is deze versie van echt leer gemaakt. Schapenleer, om precies te zijn. De kraag is bovendien uitgevoerd met echt wol.

Daar betaal je dan ook wel flink voor. Niet schrikken, want hij kost welgeteld 1.149 euro en kan alleen gekocht worden via Capcoms eigen e-Capcom-webwinkel.

Kirby-stickers voor je Apple-producten

Ben je de standaard stickers voor Apple-apparaten die je overal ziet ook zat? Deze speciale Kirby-stickers voor iPad en Mac vallen misschien meer in de smaak. Het Japanse bedrijf Runatown maakt allerlei gave spullen van anime en games en deze pixelachtige stickers van Kirby behoren tot één van de nieuwste creaties.

Alle sprites zijn hun eigen sticker, dus je kunt bijvoorbeeld zelf een level samenstellen zoals in Mario Maker. Hoewel de stickervellen ontworpen zijn voor iPads en 13” MacBooks, kun je ze eventueel ook bijsnijden of gewoon plakken op andere apparaten of voorwerpen. Er zijn twee varianten: Whispy Woods voor iPad en Macbook en de Stage Kit voor iPad en Macbook. De stickers voor iPad kosten ongeveer 15 euro en die voor Mac kosten zo’n 20 euro.

Dragon Quest: Slime Pompflesjes

We kunnen het ons goed voorstellen als je kamer al volstaat met nutteloze prullaria uit Limited Editions van games dat je juist iets zoekt met praktische waarde. Zoek dan niet verder (tenzij je niet van Dragon Quest houdt): deze schattige Slime-pompflesjes zullen beeldig staan in je badkamer. Superleuk om hier zeep of shampoo in te stoppen, bijvoorbeeld!

De flesjes zijn onderdeel van een speciale serie in Japan, die uit meer van dit soort praktische voorwerpen bestaat. Zo zijn er bijvoorbeeld ook minispeakers en koptelefoons van de beroemde Slimes. Wij vinden deze flesjes toch het aandoenlijkst. Je kan ze los kopen voor 22 euro of in een set van twee voor zo’n 45 euro.

Dat was de round-up voor nu! Er zijn letterlijk nog talloze andere mooie spullen te vinden in Japan, maar helaas moeten we er toch echt een eind aan breien. Is het je nog steeds onduidelijk hoe je aan al dit moois kan komen? Lees dan nog even de importgids door. Voor de meeste van bovenstaande artikelen heb je namelijk een proxy-service nodig om de spullen bij je thuisbezorgd te krijgen. Heb je zelf een mooie vondst gedaan of iets heel gaafs geïmporteerd uit Japan? Laat het weten in de comments!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

ABZÛ review – ABZÛlutly fabulous

Vliegtuig in Minsk beschilderd in World of Tanks-thema