in

PokéStops en Gyms weggehaald bij treinstations na klachten


Niantic, de uitgever van Pokémon Go, heeft de ‘Pokestops’ en ‘gyms’ rond diverse treinstations waaronder Utrecht Centraal verwijderd na klachten van spoorbeheerder ProRail.

In Pokémon Go kunnen spelers met hun smartphone in de echte wereld op zoek gaan naar de fictieve monstertjes. Op drukke punten zijn er zogenoemde PokéStops en gyms geplaatst, waar spelers digitale voorwerpen verzamelen of gevechten met elkaar aan kunnen gaan.

ProRail waarschuwde spelers vorige maand al vooral niet op en rond het spoor op zoek te gaan naar Pokémon, nadat er meerdere spelers van het spel naast het spoor waren gesignaleerd. Een aantal treinen heeft volgens ProRail hierdoor al langzamer moeten rijden.

De juristen van de spoorbeheerder hebben toen ook contact opgenomen met de uitgever van het spel, om de Pokémon en de verschillende PokéStops en gyms rond het spoor te laten verwijderen.

Verantwoordelijkheid
“De uitgever van het spel liet ons in eerste instantie weten dat we konden aangeven welke punten we verwijderd willen hebben”, vertelt een woordvoerder van ProRail. “Dat is de wereld op zijn kop. We beheren 7.000 kilometer spoor in Nederland. Zij starten dit spel, dit is hun verantwoordelijkheid.”

Dat er nu ook Pokéstops zijn verwijderd in de stationshal van Utrecht, waar het spelen van het spel weinig kwaad kan, is het besluit van Niantic, vertelt ProRail. “Wij hebben om actie gevraagd: geen Pokémon op en rond het spoor. Hoe zij dat interpreteren is verder aan hen.”

De spoorbeheerder sluit niet uit dat er nog meer PokéStops op stations worden verwijderd door Niantic.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

REVIEW: No Man’s Sky

Van Tokio tot Hier: Detective Pikachu (importimpressie)