in

Mappen maken op PlayStation 4 mogelijk met nieuwe update


Via de aankomende update voor PlayStation 4 worden onder andere mappen toegevoegd en krijgen menu’s een nieuwe look.

De nieuwe 4.00 update met codenaam ‘Shingen’ wordt vanaf morgen voor gebruikers in het bèta-programma uitgerold. Spelers die zijn uitgenodigd voor de bèta krijgen een e-mail met instructies om de update te installeren. Andere gebruikers ontvangen de update zodra deze officieel is gelanceerd.

De grootste toevoeging binnen de update is de mogelijkheid om mappen te creëren in het startmenu van de PlayStation 4 en de bibliotheek. Via een tabblad in de Library kan gekochte content en geïnstalleerde content bovendien gescheiden worden, wat voor een beter overzicht zorgt. Ook worden er sorteerfuncties en een zoekveld toegevoegd.

Verder wordt de interface van de profielpagina van spelers en de productpagina van games aangepast via de update. Gebruikers kunnen via de nieuwe profielpagina’s in een oogopslag hun behaalde trophies met die van andere spelers vergelijken. Daarnaast is het mogelijk om een zelf gemaakte screenshot van een game in te stellen als achtergrond.

Ook het Quick Menu, dat verschijnt als je de PS Button ingedrukt blijft houden, is flink aangepast. Het menu neemt nu alleen de linkerkant van het scherm in beslag, in plaats van het hele beeld. Gebruikers kunnen het Quick Menu zelf naar wens aanpassen zodat deze alleen de gewenste snelkoppelingen toont.

Voor gamers die graag screenshots en filmpjes delen van games is er ook goed nieuws. Het Share Menu is ook verkleind, zodat deze maar een deel van het scherm inneemt. De PlayStation 4 onthoudt ook welk sociaal netwerk het laatst gebruikt is, waardoor screenshots en video clips sneller gedeeld kunnen worden. Twitter-gebruikers zullen merken dan de maximale lengte van gedeelde clips op Twitter verhoogd is van 10 seconden naar 140 seconden.

Tot slot zijn er een aantal esthetische aanpassingen gedaan. Pop-up notificaties hebben een nieuw uiterlijk, er zijn nieuwe systeemicoontjes toegevoegd en gebruikers kunnen kiezen uit nieuwe achtergronden. Ook kunnen Trophies met de nieuwe update offline bekeken worden.

In de komende weken wordt meer informatie over de update bekendgemaakt, inclusief wanneer de update voor iedereen wordt uitgerold.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Speciaal Spotify-kanaal voor gamemuziek gelanceerd

Fans worden de Dark Knight in Batman: Arkham VR – Trailer