in

Esmee in Cosplay: Abunai 2016 – Zonovergoten Pokémon-mania


Afgelopen weekend zocht menig persoon de koelte van de zee op of installeerde een ventilator bij de gamestoel. Duizenden anderen verkozen echter de knusse gangetjes, het verkoelende bos en de kleurrijke aanblik van het NH Koningshof in Eindhoven. Vrijdag 26 augustus ging namelijk de driedaagse cosplayconventie Abunai van start en ik was er dit jaar voor de derde keer bij.

Het is 34 graden wanneer twee van mijn beste maatjes, Melanie en Boye, met veel geduld een enorme Ratata-taart van 7 kilogram uit de kofferbak tillen. Om het weekend goed te beginnen vieren we de verjaardag van Rose, een van de eerste mensen die ik ontmoette in de cosplayscene. Ze is helemaal weg van Pokémon en wilde heel graag een Ratata-taart, maar niemand die haar serieus nam. Gelukkig deed vriend Bram dat wel en daarom zitten we in de brandende zon allemaal een homp paarse marsepein naar binnen te werken. Het is vrijdagmiddag en dus nog vrij rustig op de conventie, waardoor we ontspannen in de binnentuinen kunnen zitten en Pokémon Go spelen.

Pokémon Go
Ook op Abunai kun je er niet om heen: de Pokémon Go-hype. De organisatoren postten op Facebook dat er, naast waterkraantjes tegen uitdroging, ook lures ter beschikking werden gesteld bij de vijf Pokéstops die zich in het NH Koningshof bevinden. Vele cosplayers slaan hier hun slag, bewapend met een powerbank of zelfs een tweede telefoon.

‘s Avonds worden de Pokémon, die zich op dat moment in de binnentuin bevinden, geprojecteerd op het dak van het hotel. Het hele terras licht onder de donkere sterrenhemel op met smartphoneschermen, gevolgd door enthousiaste kreetjes en soms wat gemopper.

Zweten als een otter
De volgende dag loopt de temperatuur nog hoger op. Ook is het drukker (dit is altijd zo op zaterdag), waardoor het flink zweten geblazen is in de knusse gangetjes van het Koningshof. Hordes cosplayers paraderen met hun waaiers naar de verkoelde ruimtes van de workshops, kopen groene thee-ijs of hangen onder een van de vele waterkraantjes. Ikzelf neem een duik in het zwembad van het hotel, samen met een groep vrienden die daar ook verblijft. Na een uurtje waterpret bereiden we ons voor op het hoogtepunt van het weekend: Deshima Sounds.

Japanse club
Rond half 12 ’s avonds loop ik een grote zaal binnen waar de dansvloer omringd wordt door een dj-installatie, laserlichten en een bar. De zaal is donker en wordt alleen verlicht door gloeisticks, een paar discolampen en een enorm scherm dat achter de dj’s hangt. Hierop verschijnen sms’jes die mensen naar het opgegeven nummer sturen. De meest hilarische teksten komen voorbij, waaronder smeekbedes om dates en een reeks aan ‘Team Instinct’-kreten.

Ik loop nu vrienden tegen het lijf die ik het hele weekend nog niet gezien had. Samen dansen we, pratend en schaterlachend, tot het zweet over onze ruggen gutst. Af en toe strompelen we even naar buiten om af te koelen. Het feest gaat tot in de late uurtjes door, maar dat weerhoudt ons er niet van om vier uur later de wekker te zetten en opnieuw een verkoelende duik te nemen.

Pikachu sushi
Zondag is een lekker ontspannen dag. Het is opnieuw bloedheet, maar gelukkig is het heerlijk koel in de workshopruimte waar we Kyaraben leren maken. ‘Kyaraben’ staat voor ‘character bento’. Hierbij leren we een traditioneel versierde Japanse lunch te maken. Ook hier steekt een bekende gele Pokémon haar kop op, die natuurlijk perfect past bij de schattig uitziende lunchbox. De workshop wordt gegeven door Noriko Aoki, die groot fan is van de hilarische animatieserie Gintama, waar ik toevallig die dag een kostuum van draag.

We gaan vrij vroeg in de middag de hort weer op, om nog een beetje op tijd thuis te zijn, en sluiten het supergezellige weekend af met een barbecue… in de regen. Het blijft natuurlijk Nederland.

Ik heb weer ontzettend genoten van Abunai, met als hoogtepunten Deshima Sounds, de sushi workshops, het zwemmen, het heerlijke ontbijt in het hotel en het weerzien van goeie vrienden, die van iedere conventie weer een fantastische ervaring maken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe Alolan Pokémon en Z-Moves voor Pokémon Sun en Moon

Ark: Survival Evolved-uitbreiding Scorched Heat nu uit – Trailer