in

Op Verzoek – De moeilijkste levels ooit


Schijnbaar hebben jullie er geen moeite mee om pijnlijke herinneringen naar boven te halen, want jullie kozen ervoor om deze week in het teken te laten staan van de moeilijkste levels ooit. We duiken in de diepste diepten van onze ziel, naar een borrelend moeras vol weggestopte game-herinneringen. Welke levels waren zo moeilijk dat we nog uren gestrest achterbleven, zelfs nadat ze eindelijk lukten? In deze Op Verzoek rakelen we die levels die de meeste controllers hebben gebroken weer even op.

Mario Kart: Super Circuit – Rainbow Road
Menig Mario Kart-game heeft zo zijn eigen Rainbow Road, maar er is een game waarin de baan er echt uitspringt: Super Circuit. De ene haarspeldbocht volgt de andere in rap tempo op, zonder een vangrail aan de kant van de weg om even lekker tegenaan te schuren. Zelfs als je Rainbow Road alleen zou rijden, dan heb je een uitdaging om je kart onder controle te houden. En dan komt Bowser nog even langs zoeven – want de AI-gestuurde personages vallen natuurlijk nooit van de weg af – om je “vriendschappelijk” aan te stoten, zodat je weer moet wachten tot je weer op vier banden staat in de kleurenchaos die eigenlijk te heftig is om rustig in te blijven. Tenzij je leert te springen zoals deze held, die Rainbow Road in een paar seconden voltooit.

Mega Man 9 – Galaxy Man
Nu staat Mega Man er sowieso al om bekend irritant moeilijk te zijn, maar de game wordt pas echt een onuitstaanbare uitdaging in het Galaxy Man-level van Mega Man 9. Het is een eindbaaslevel, maar voordat je bij die baas komt, krijg je eerst nog een stuk gewoon level te doorkruizen. Hoewel, gewoon… Overal komen ufo’s en kogels vandaan, die soms het beeld uitgaan en weer pijlsnel terugkomen, je wordt opgenaaid door drukke muziek en dan zijn er nog groene wezens die op de meest onmogelijke plekken rondhangen, waardoor je gedwongen wordt ze af te schieten. Doe je dat echter, dan spatten ze uit elkaar in vier kleinere versies van zichzelf. Eén van die vier komt standaard in je gezicht terecht, terwijl je je krachten nodig hebt voor Galaxy Man, die je aan het eind van het level staat op te wachten, die ook niet voor de poes is . Er zijn stervelingen geweest die het geheel gehaald hebben, geef dus niet op.

Battletoads – The Turbo Tunnel
Datzelfde geldt voor The Turbo Tunnel uit Battletoads, en daar is snel zijn je redding. In de Turbo Tunnel ga je waarschijnlijk minimaal honderd keer dood. Dat is een feit. Dat kan ook niet anders, want het kost tijd om te leren wanneer je je springknop moet indrukken om Rash op zijn Speeder te laten springen. Het begint met een paar hekjes die semi-snel op je afgevlogen komen, maar later in het level klappen de hekjes en muurtjes voorbij met de snelheid van het licht. Sjezend boven de grond moet je bovendien bepalen waar je jezelf positioneert op de weg, want sommige muren zijn te hoog om te springen. Springen naar links, naar rechts, weer links – urenlang probeer je jezelf te leren hoe het moet, en vervolgens voer je dat met een beetje geluk in een paar minuten in hyperfocus succesvol uit. Het is pas level 3, maar het voelt alsof je het tegen een eindbaas opneemt. Onder het genot van een pingelende soundtrack om de zenuwen extra op te laaien, zit je dan met zweethanden achter je console. Oh, en vergeet niet dat je niet kunt opslaan en dus alles weer opnieuw moet doen als je pad sterft.

GoldenEye 007 – Aztec
GoldenEye staat nog altijd te boek als een van de beste videogames aller tijden en een van de levels, Aztec, is berucht om zijn uitdaging. 007 wordt gedropt in een soort tempel, waar meteen al het pistool moet worden getrokken om een paar in vijanden af te knallen. Bond duikt een smal gangetje in, om te ontdekken dat ook in de volgende ruimte meer van deze “minions” staan te wachten. Het worden er meer en meer, je ammo wordt minder en minder; ga je het einde van het level wel halen? Bond moet door. Hij moet een shuttle laten opstijgen, maar iedereen in dit level heeft het op hem gemunt. Omdat het thema een Azteekse tempel is, heeft het level ook nog allemaal rare hoeken en gaten, zoals geheime, wegschuivende muren en kleine gangen om doorheen te sluipen, waar zich ook weer slechteriken schuilhouden. Elke keer als Bond het loodje legt, moet je weer helemaal opnieuw beginnen, en dat in het doolhof dat dit level soms is. Maar het is wel weer episch dat je het tegen Jaws moet opnemen, een van de coolste Bond-schurken ooit.

Teenage Mutant Ninja Turtles – Water Dam
Dit level wordt vaak Water Damn genoemd in plaats van Water Dam, want schelden zal je. Je denkt dat onderwaterlevels in Mario vervelend zijn? Probeer Water Dam. Er komen zoveel snel ronddraaiende en plotseling verschijnende obstakels voorbij, dat je er onmogelijk in je eerste playthrough rekening mee kunt houden. Vooral de elektriciteitsdraden die zigzaggend door het scherm gaan zijn verschrikkelijk, met name als die iets te lange teennagel van Leonardo net die ene roze kwal aantikt. Die kwal die soms zo vriendelijk lijkt, en dan plots stevige, dodelijke elektrische schokken afgeeft. En hij heeft ook zijn vrienden meegenomen, dus in rappe schoolslag probeer je er met ingehouden adem door te manoeuvreren. De achtergrondmuziek helpt niet om rustig te blijven, want waar Mario tenminste met een weeïg relaxmuziekje komt, brengt TMNT snelle, hoge chiptunes om je nog ongeduldiger te maken om dat einde van het level te halen.

Super Meat Boy – Cotton Alley Dark World
In de jaren ’90 draaide ons leven om Mario, maar recentelijk heeft hij aardig wat platformconcurrentie gekregen. Van Super Meat Boy bijvoorbeeld, een game die in het algemeen ouderwets moeilijk is, al helemaal tegen de tijd dat je Cotton Alley bereikt. Er zitten grote, scherpe tandwielen op elke vierkante centimeter en je moet ontzettend veel springen. Het schijnt de kunst te zijn om niet te rennen maar alleen te wandelen en te springen en daarbij is een goede timing essentieel. Het klinkt makkelijk, maar als je je eenmaal in Cotton Alley bevindt met Super Meat Boy in volle vaart, dan vergeet je al deze goedbedoelde adviezen. Overleven! Er komt zoveel ellende op je af in Cotton Alley, dat je bij het halen van het level verbaasd zal zijn over hoe vaak je een bijna-doodervaring had. Het is gelukkig het laatste level, dus je hoeft niet bang te zijn dat het nog erger wordt dan dat.

Andere bijzondere vermeldingen: Guitar Hero 3 – Through the Fire and Flames (Dit!), The Legend of Zelda: Ocarina of Time – The Water Temple, Super Mario World – Tubular, Sonic Unleashed – Eggmanland, en de hele spelwereld van Dark Souls. Wil je het je nog moeilijker maken, lees dan ook onze artikelen over de moeilijkste games ooit gemaakt en de moeilijkste gamepuzzels. En vergeet niet te stemmen op het onderwerp van de Op Verzoek van volgende week!

[poll 740][b] Door Laura Kempenaar[/b][/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deathspank en andere games nu backwards compatible voor Xbox One

For Honor ook in 4K op PS4 Pro – Trailer