in

Op Verzoek – De beste games voor een eerste date


Bioscoop, restaurantje, een romantische picknick onder het maanlicht… Allemaal prima ideeën voor een eerste date. Maar wees even eerlijk, we leven wel in 2016 en het spelen van games is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Waarom zou je dan ook niet een gezellig potje gaan gamen met je lover in spé? Stof de bank af, zet wat snacks neer en sluit de kat op in de badkamer. Enige vraag die nog rest is dan: welke game start je op voor een geslaagde avond?

We Dare
Als je date niet gillend wegrent om het feit dat je deze game überhaupt in je collectie hebt, zit je al goed. Deze Wii- en PS3-game van Ubisoft draait namelijk om strippen, teasen en spanken, maar dan op de meest tergende manieren die je je voor kan stellen. Stop je Wiimote in je broek (ja echt), ga over de benen van je date liggen en door zo hard mogelijk gespankt te worden beweegt je personage op het scherm verder. Of bungel de Wiimote voor zijn of haar gezicht om in de game “een appel op te eten”. Totaal niet suggestief natuurlijk. Weet je, laat deze game eigenlijk maar in de kast liggen…

Slender
Met je date op de bank ploffen, grote emmer popcorn erbij, glas rode wijn en vervolgens een blu-ray van ‘The Cabin in the Woods’ aanzetten. Een combinatie voor gegarandeerd succes tijdens je eerste date. Hetzelfde principe kan worden toegepast tijdens een potje Slenderman. Iedereen die de game heeft gespeeld, herkent de spanning van de zoektocht naar de pagina´s. En laat ´spanning´ nou hetgeen zijn wat je zoekt tijdens een eerste date. Voordat je het weet kruipt je date dicht tegen je aan en sla je de pagina om naar een nieuw hoofdstuk in je liefdesleven. Thank you Slenderman. You da real MVP…

Pokémon Go
Pas in het bijzijn van je date op met de term Gotta Catch ‘m All, dat kan nog weleens in het verkeerde keelgat schieten… Toch is Pokémon Go de ideale reden om samen met je date een wandeling te maken in de schone Nederlandse natuur. Voel jezelf wegzweven in de zachte belichting van de maan terwijl je hand in hand de sterren telt. Wauw, wat romantisch. We voelen de vlindertjes al borrelen… Of is dat je telefoon die trilt in je broekzak? Zo’n wandeling is het ideale moment om aan die verrekte Pokéstops te draaien om die ontelbare Pidgeys en Weedles te vangen. Dat je toevallig met iemand samen bent, is niet zo relevant. We zijn immers gamers, toch?

Mario Kart Double Dash
Zelfs als je date een totale noob is op het gebied van videogames is de kans groot dat hij of zij ooit van Mario Kart gehoord heeft. Douw hem of haar een controller in de handen, en omdat Mario Kart een van de snelste games is om op te pakken zijn jullie binnen no time op topniveau tegen elkaar aan het racen. En als je date liever iets mét in plaats van tegen elkaar doet springen jullie lekker op dezelfde kart om de computergestuurde tegenstander in co-op het leven zuur te maken. Maar pas wel op met het gebruik van dat blauwe schild, want als je date die op zijn of haar kanis krijgt moet je van erg goede huize komen om dat nog goed te maken.

SingStar
Iedereen kent het gênante gevoel als er een liedje moeten worden gezongen in een openbare plek. Bibberend op je benen terwijl je uit volle borst de valse noten uitspuwt terwijl iedereen je grijzend aankijkt. Hoeveel erger is deze situatie bij een eerste date dan wel? Slecht idee dan? Nee juist niet, want je weet wel gelijk wat je aan je date hebt. Is je date terughoudend? Of juist uitbundig? Ben je zelf wel klaar om uit je comfort-zone te stappen, of moet je wellicht een toontje lager zingen? Kortom, pak die microfoon, blèr je longen uit je lijf en het is jij die zorgt voor de vrolijke noot. ‘’Boom Boom Boom Boom, I want you in my room’’

Twister… Mania op de Xbox 360
Ja, met het klassieke Twister zijn al heel wat relaties ontstaan (en gesneuveld). Maar wist je dat er ook een versie voor de Kinect op de Xbox 360 bestaat? Enige minpuntje is misschien dat de game niks te maken heeft met het geweldige ‘bord’spel. In Twister Mania pers je je lichaam in allerlei vormen om zo door gaten in platformen die op je af komen te passen. Klinkt bekend? Dat kan, het is precies hetzelfde concept als het tv-programma Hole In The Wall. Combineer dat met het feit dat 1) Twister Mania genoeg content biedt voor misschien een kwartiertje speelplezier en 2) de eerste Kinect de helft van de tijd niet werkt en na tien minuten zetten jullie de tv uit voor een potje “in het echt” met elkaar in de knoop liggen.

Volg deze tips op en scoren met je nieuwe lover is bijna gegarandeerd. Laat ons weten hoe het ging, en vergeet niet te stemmen op de volgende Op Verzoek:

[poll 744]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Springen en zwemmen in Yooka-Laylee – Gameplay

Cyberpunk 2077 krijgt misschien een seamless multiplayer