in

Esmee In Cosplay: First Look 2016 – Tassen vol met goodies


Roze handschoentjes, kattenoortjes en een leren riempje; het klinkt allemaal wat kinky, maar het is gewoon een nieuwe cosplay die ik voor First Look 2016 heb gemaakt: Nana Kozuki van God Eater 2. Het werd immers wel weer eens tijd voor een game cosplay!

Na twee dagen bikkelen is mijn kostuum zo goed als af en betreed ik samen met twee vrienden de grote hallen van de Jaarbeurs in Utrecht. Het is minder druk dan vorig jaar en ook wat kleiner, doordat de extra hal niet open is, maar de sfeer is een stuk gezelliger. Al bij binnenkomst worden Rowan, Jaron en ik meegesleurd in de danssfeer: feestelijke muziek, flitsende lasers en fel opgloeiende lampjes van een stel hele gave kostuums. Genji van Overwatch springt het eerst in het oog met zijn strak afgewerkte pantser voorzien van groene ledlampjes. Het is ook geen wonder dat de drager van het kostuum, Tom, met de ‘Beste cosplayer van First Look 2016’-prijs naar huis gaat.

Genji – Overwatch (Tom Van De Crommert)

Gezien ik in het dagelijks leven nu weinig tijd heb om me met games bezig te houden, is First Look een fijne afwisseling van de cosplay-conventies waar ik me normaal begeef. Ik neem als eerste een kijkje bij de stand van Black Desert Online, waar ik een heel gaaf goodie-pakket krijg met een shirt, een plastic health en mana potion, zeven dagspeelpassen en postkaarten uit het spel. Verderop is de stand van Marooners, waar ik twee Steam-keys voor bemachtig. De Nederlandse makers van Marooners zijn onder meer het brein achter Verdun.

Ik verzamel opmerkelijk veel merchandise. Bij de Asus-stand worden er goodies naar het publiek gesmeten en met goed geluk weet ik een muismat uit de lucht te grissen. Bij de Game Mania krijg ik, zoals ieder jaar, een tas en een poster. Verder krijg ik een heerlijk groot Logitech-shirt, een leuke Mafia 3-fotoreeks met Jaron en Rowan, Pokémon-stickers en zowaar een Amiibo van een wel heel spontane jongen (wat lief!).

Nana Kozuki – God Eater 2 (Esmee In Cosplay)

AniTV
AniWay is een tijdschrift over Japanse cultuur en entertainment. De organisatie hierachter heeft ook een YouTube-kanaal opgestart, AniTV, en hebben mij gevraagd om te helpen presenteren. De filmpjes gaan met name over de Japanse scene, zoals het uitproberen van Japans snoep, het bezoeken van een bepaalde cosplay conventie en rages als Pokémon Go.

Naast de goodie-jacht ben ik druk met interviewen voor AniTV, waar ik recentelijk als presentator ben begonnen, en met het From Zero to Hero-project van Xbox Nederland. Dit is een webserie, die zij recent gestart zijn, waarin iemand zich zonder enige ervaring onderdompelt in de wondere wereld van de cosplay. In dit geval is dat Filip. Hij heeft de afgelopen maanden keihard aan zijn eerste kostuum gewerkt: Black Frost Anivia uit Leage of Legends, en kreeg hierbij hulp van een stel ervaren cosplayers (waaronder van mij). Op First Look debuteert hij met zijn creatie en ontdekt hij hoe het voelt om als cosplayer op een conventie rond te lopen. Filip vindt het een fantastische eerste ervaring en hoopt zeker meer cosplay-avonturen te kunnen meemaken. We filmen samen nog een stukje om de webserie een mooie afsluiter te geven en daarna is het alweer tijd om de hort op te gaan.

Black Frost Anivia – League of Legends (Flipje)

First Look Festival 2016 is een stuk kleiner en rustiger dan zijn voorganger, mede door het ontbreken van de CosVille, maar de sfeer zit er dit jaar goed in. Er zijn veel toffe kostuums te spotten, met name van Overwatch, en er is weer voldoende merchandise te verkrijgen. Met tassen vol goodies en een gelukkig hart ga ik op huis aan en laat ik de plezierige gebeurtenissen van die dag nogmaals door mijn hoofd spelen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mario Party: Star Rush review – Nooit meer wachten op je beurt

Commentaar – PlayStation VR review