in

IG Q&A: Ga je een PlayStation VR kopen? En waarom wel / niet?


Sinds donderdag ligt Sony’s virtuele realiteit-headset in de winkels: de PlayStation VR. Hoewel de eerste reviews het erover eens zijn dat het een knap stukje hardware is, lopen de meningen erover nogal uiteen. Ben jij donderdag meteen naar de winkel gerend, heb je niet zo’n haast ermee of hoef je voor nog geen goud zo’n ding in huis?

Laura Kempenaar
Ik heb momenteel even geen PlayStation 4 meer, dus voor mij is het sowieso geen optie. Toch zou ik sowieso niet de PS VR direct gaan halen. Ik zou liever even wachten tot de technologie helemaal goed is en er genoeg verscheidenheid aan games is. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar bijvoorbeeld dansgames of rollercoasterritjes met een VR-bril op, maar ik zit er niet genoeg om te springen om er zoveel duiten voor neer te tellen. Ik ben wel heel blij dat Sony nu een van de eerste gamemakers is die het groots aanpakt, de VR-bril, en ik ben benieuwd hoe dat zich verder gaat ontwikkelen. Ik ben bang dat de ervaring zelf te intens is voor de zintuigen en tegelijkertijd te gimmicky, want je pakt het niet even snel op zoals je wel een controller oppakt. Het lijkt me wel heel spannend om in allemaal nieuwe omgevingen rond te dwalen en zonder dat je je duikbrevet hebt onder water te kijken. Ben heel benieuwd wat mijn collega’s allemaal zullen aanraden aan games op het apparaat, want ik sta altijd open voor nieuwe game-ervaringen.

Peter Paardekooper
Ik wacht de hele VR-hype nog even af. Sowieso heb ik niet ergens 400 euro in een oude sok liggen waarmee ik de PSVR aan kan schaffen, maar ik geloof er nog niet genoeg in zo’n diepte-investering van te maken. Ik ben ook een klein beetje bang – al hoop ik met al mijn kunnen van niet – dat VR dezelfde gimmicky kant op gaat als 3D-gaming (en tv), wat ook aan een trage dood gestorven is. Verplichte 3D-films in de bioscoop zijn nog steeds het spawn van Satan. We gaan zien hoe het loopt, en mocht het toch de revolutie in de gamebusiness gaan zijn waar iedereen op hoopt, kan ik er altijd nog eentje in huis halen.

Gert-Jan Veldhuizen
Ik heb op Firstlook even mogen proeven aan de PlayStation VR en ik was dik en dik onder de indruk! Wat een fantastische ervaring was dit. Het feit dat je in een andere wereld wordt geplaatst en volledig controle behoudt, geeft mij het gevoel van onaantastbaarheid. Ik ben verliefd op dit apparaat. Helaas heb ik helemaal geen PlayStation 4… Dus dit hele verhaal kan ik weer in mijn broekzak steken. Een PS4 plus PS VR is voor mij een te grote investering. Daarnaast heb ik ook nog een berg Xbox-games liggen waar ik niet aan toekom. Wellicht moeten ze een VR-game maken waarin de tijd vertraagd is, en dat je in VR, VR-games kunt spelen. Gameception.

Lucas May
Het was een moeilijke keuze, maar na lang tobben heb ik mijn pre-order voor PSVR toch maar geannuleerd. Aan de ene kant is het de goedkoopste manier om degelijke virtual reality in huis te krijgen, wat toch wel aantrekkelijk is. De andere kant hiervan is dat de Move-technologie kennelijk niet zo goed werkt als de tracking van bijvoorbeeld de Vive. Na te hebben gelezen dat er nog wat kinderziektes met het tracken van Sony’s headset aanwezig zijn, heb ik met pijn en moeite besloten nog even te wachten tot de onvermijdelijke komst van de volgende generatie VR-headsets. Maar ik baal wel!

Lars Cornelis
Ja, ik haal ‘m in huis. Ik realiseer me ook wel dat de games voornamelijk veredelde techdemo’s zijn nu en dat we nog maar eens moeten zien dat VR écht doorbreekt, maar ik ben gewoon te nieuwsgierig naar de technologie en de ervaring om ‘m te laten liggen. De PS VR is immers ook een minder grote investering dan de Oculus of Vive, dus ik vind het goed zo.

Derek Taal
Ik ben een VR-enthousiast, maar nog nèt niet zo enthousiast om direct een PS VR aan te schaffen. De komende tijd kijk ik daarom nog even de spreekwoordelijke kat uit de boom. De techniek intrigeert me, maar het is voornamelijk het gebrek aan overtuigende software dat roet in het eten gooit. Op het moment van het plaatsen van dit bericht heb ik echter enkele uren in de virtuele realiteit doorgebracht, dus wellicht denk ik er dan anders over. We zullen het zien.

Ferdi Nelemans
Ik ben er nog niet helemaal over uit. Aan de ene kant wil ik het apparaat dolgraag in huis halen, maar aan de andere kant wordt het je zo duur gemaakt in Europa. Waar je in de Verenigde Staten voor 500 euro klaar bent, moet je hier minimaal 540 euro neertellen voor je aan de slag kan (ik heb namelijk geen camera en Move-controllers). Ook de games lijken er nog niet helemaal te zijn, al wil ik wel dolgraag aan de slag met Thumper en Rez in VR. Het is nog een beetje wikken en wegen dus, maar heel misschien probeer ik er dit weekend wel eentje op te pikken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vr-porno nu ook beschikbaar voor PlayStation VR

Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration review – Rise from your tomb