in

Red Dead Redemption 2 – Waar hopen we op?


Sinds Rockstar zondag de eerste glimps van een nieuwe Red Dead aan de wereld toonde heeft het internet het nergens anders meer over. Ook wij hebben natuurlijk verwachtingen van een nieuwe game in de cowboy-franchise. Waar hopen we op?

Thijs Barnhard
Het gaafste aan Red Dead Redemption vond ik de toevallige ontmoetingen die je af en toe kon hebben. GTA V deed daar ook al veel tofs mee, maar de verlaten vlaktes van het wilde westen lenen zich er in mijn ogen toch net iets beter voor. Plotseling in een hinderlaag van een stel bandieten lopen of een goed gevulde postkoets tegenkomen gaven de wereld een beetje leven. Het tofste vond ik de ontmoetingen met de ‘strange man’ die iedere keer dat je hem tegenkwam meer over John Marston leek te weten. Hopelijk bouwt de volgende Red Dead daar op door.

Wessel Schillemans
Dat Rockstar met het vervolg op Red Dead Redemption flink zal inzetten op de online markt, mag geen verrassing heten na het overweldigende succes – zowel qua hoeveelheid spelers als qua omzet – van GTA Online. Toch hoop ik dat een singleplayermodus hier niet onder zal lijden, of, erger nog, volledig afwezig is. Geef mij een te gekke cowboy-game waarin ik als lone ranger of met verschillende personages (met de nodige diversiteit qua achtergrond graag!) over de prairies kan rijden. Dan ben ik al gauw tevreden.

Michel Musters
Nu ben ik zelf nooit echt fanatiek GTA Online gespeeld, maar als je kijkt hoeveel geld het Rockstar en moederbedrijf Take-Two nog steeds oplevert, kan het niet anders of online wordt een belangrijk onderdeel van de nieuwe Red Dead. Het is dan ook niet voor niets dat Rockstar Red Dead Online al heeft vastgelegd. De vraag is echter of de game – net als GTA 5 – netjes een singleplayercampagne krijgt naast een online component. Ik denk van wel, want Rockstar is en blijft de heer en meester in storytelling in een open wereld setting. De zeven personages op de artwork doen mij natuurlijk meteen denken aan de klassieke western The Magnificent Seven – pas geleden nog van een remake voorzien – en we weten inmiddels dat Rockstar prima meerdere speelbare personages kan uitdiepen in één enkele game. Het mooiste zou dan ook zijn als de nieuwe Red Dead verschillende perspectieven van deze intense tijd zou belichten. Hoe was het voor de cowboys? En de oorspronkelijke Amerikanen? De vrouwen in die mannenwereld? Misschien moet ik Deadwood gewoon nog eens kijken voor mijn western-fix…

Peter Paardekooper
In tegenstelling tot de geruchten die nu de ronde doen hoop ik dat de nieuwe Red Dead game (Red Dead Revolution?) zich alsnog lekker focust op de singleplayer. Red Dead Online lijkt me heel tof hoor, maar ik ben voornamelijk een singleplayer-guy en ik heb me ook nooit in GTA Online kunnen vinden. Lekker eenzaam over de praire galopperen in Red Dead Redemption was één van de hoogtepunten van de vorige generatie, dus hopelijk vergeet Rockstar niet waar hun beginselen liggen en kan ik straks lekker by myself in 4K cowboytje en Indiaantje spelen.

Derek Taal
Red Dead Redemption vertelde een sterk verhaal waarin zowel het hoofdpersoon als het oude westen door de moderne tijd werd ingehaald. De eerste auto’s verwarde het straatbeeld en gigantische blubberbaden werden door mooi geplaveide stoepen vervangen. Ik zou dan ook graag een vervolg zien die zich meer aan het begin of middenin de tijd van het wilde westen afspeelt. De periode dat de eerste treinrails werden gelegd en de goldrush menig persoon tot wanhoop dreef. Ditmaal ook het liefst met een eigen posse; in GTA V bewees dat Rockstar namelijk al dat het meerdere protagonisten in diens verhaal kan verweven. Als het even kan voorziet de studio de nieuwe wereld ook van een mooie thuisbasis. Een klein kleurrijk stadje à la Deadwood dat zich ergens aan het frontier bevindt met genoeg excentrieke personages om het geheel van leven te voorzien.

Eelco Hanou
Het is één van mijn favoriete games ooit, maar Red Dead Redemption had ook een groot gemis: treinovervallen. In een nieuwe Red Dead zie ik het al helemaal voor me hoe ik met een aantal vrienden een overval voorbereid zoals in GTA Online, via mijn paard op de wagons spring en vervolgens de kluis openblaas met een staaf dynamiet. Om na afloop de zonsondergang tegemoet te rijden met een volle buit. Zo’n scenario mag in een westerngame niet ontbreken Rockstar!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rhythm Paradise Megamix review – Greatest Hits Collection

Hit tegen Goku in Dragon Ball Xenoverse 2 – Trailer