in

Pokémon Sun en Moon – De verschillen


Of het nu Red en Blue is of Diamond en Pearl, elke Pokémon-versie scheelt iets met zijn vrijwel identieke tweelingbroer. Waar in eerste instantie alleen verschillende pokémon te vangen waren, zijn de onderlinge versies steeds meer uit elkaar gegroeid. Zo hebben Ruby en Sapphire een iets ander verhaal en in Black en White waren er zelfs geheel andere gebieden te verkennen. Ontwikkelaar Game Freak zet deze lijn voort en ook Pokémon Sun en Moon zijn daar geen uitzondering op, maar wat is er nu anders?

Sun of Moon?
Zoals gebruikelijk kennen zowel Sun als Moon een portie exclusieve pokémon. Solgaleo en Lunala zijn daarbij het meest opvallend. Solgaleo is de legendarische pokémon uit Sun; Lunala vervult dezelfde rol in Moon. Naast deze twee zijn er ook “gewone” Pokémon exclusief te vinden per versie. Op het moment van schrijven zijn er pas drie van deze pokémon bekend. Passimian staat bekend als de pokémon voor teamwork en is exclusief in Sun verkrijgbaar. In Moon vind je Oranguru, de ‘sage’ Pokémon. Ook Lycanroc (de evolutie van Rockruff) is anders in Sun dan in Moon. Zo bevat Moon een heuse weerwolf-versie van Lycanroc en vinden we in Sun de wolf-versie terug.

Naast legendarische pokémon bevat Sun & Moon ook iets nieuws in de vorm van Ultra Beasts. De ware aard van deze wezens is nog onduidelijk. Wel weten we dat ze uiterst krachtig zijn en een bedreiging vormen voor zowel pokémon als mensen. In Sun zien we de rode krachtpatser UB-02 Absorption en het tegengewicht van deze bodybuilder – UB-02 Beauty – is alleen te vinden in Moon. Normaal gesproken zijn ook enkele pokémon uit voorgaande generaties verdeeld onder beide games, maar daar is op dit moment nog niks over bekend.

Verschil van dag en nacht
Het grootste verschil tussen beide versies zit ‘m in de tijd waarin het avontuur zich afspeelt. Waar Pokémon Sun de daadwerkelijke tijd gebruikt, speelt Moon zich twaalf uur later af dan je Nintendo 3DS aangeeft. Dit is om je een nachtelijk gevoel te geven, zoals de naam wellicht doet vermoeden.

Al sinds Pokémon Gold en Silver bestaat er een verschil tussen het vangen van pokémon bij dag en nacht. Tot op heden is nog niet duidelijk hoe dit zich uit in de nieuwe edities, maar gezien de thema’s zon en maan zo’n prominente rol spelen, lijkt het haast niet anders dan dat er in Sun en Moon ook verschil zit tussen de rakkertjes bij daglicht en nacht.

Alola versus de rest
Niet alleen zijn er verschillen tussen Sun en Moon, ook wijken de zevende generatie Pokémon-games af van de rest van de serie. Zo bevat het Hawaii-geïnspireerde Alola-gebied geen gyms, zoals dat in voorgaande games wel het geval was, maar zijn er ditmaal beproevingen per eiland. Het doorstaan van deze beproevingen leidt onder meer tot een gevecht tegen een Totem-pokémon. Dit zijn sterkere, grotere pokémon dan gebruikelijk die de mogelijkheid hebben om minions op te roepen. Deze Totem-pokémon zijn in sommige gevallen anders per versie. In Moon zien we in Verdant Cavern op Melemele Island Alola Raticate en Gumshoos wacht op je in dezelfde grot, maar dan in Pokémon Sun.

Al met al zijn er redelijk wat verschillen tussen Pokémon Sun en Moon, maar wellicht zijn ze op andere, nog onbekende vlakken onderscheidend van elkaar. Wat we zo op het oog kunnen stellen is dat de verschillen niet baanbrekend zijn, maar wel degelijk een rol van betekenis kunnen spelen als je twijfelt tussen Sun en Moon. Weet jij al welke versie je gaat halen? Laat het ons weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Cities: Skylines-uitbreiding Natural Disasters is een ramp – Trailer

Borderlands: The Handsome Collection nu gratis op Xbox One