in

Pokémon Sun en Moon – Wat moet je weten voordat je begint?


De tijd dat jij als klein kind op avontuur ging met je pokémonvriendjes uit Red en Blue ligt al even achter je. Door de jaren heen heb je de nieuwe games weleens de revue zien passeren, maar nooit meer de behoefte gehad om echt aan de slag te gaan met een nieuwe Pokémon-game. Je bent ouder geworden en hebt verantwoordelijkheden gekregen. Geen tijd meer om te spelen, of toch wel? Met name de verslaving aan Pokémon Go heeft het vuur van binnen aangewakkerd. Er is weer zin om de wereld van Pokémon te verkennen, maar waar te beginnen? ‘Wat moet ik weten voordat ik aan de slag ga met de nieuwe Pokémon-games?’ Geen zorgen, wij zijn er voor je en vertellen alles wat je moet weten voordat je aan de slag gaat met Pokémon Sun en Moon!

Elke nieuwe generatie pokémon gaat gepaard met de introductie van een ander gebied. Al sinds de lancering in 1996 zijn deze gebieden geïnspireerd op de echte wereld en ook het zevende deel is geen uitzondering. Waar eerder Japan, New York en Frankrijk als inspiratiebron hebben gediend is het ditmaal de beurt aan Hawaï, en dat is duidelijk terug te zien in het Alola-gebied.

Aloha Pokémon
Alola bestaat uit vijf eilanden, waarvan er één door mensen is gemaakt. Elk eiland heeft zo zijn eigen flora en fauna en beschikt over unieke eigenschappen. De vier reguliere eilanden hebben zelfs een eigen Pokédex met unieke pokémon om te vangen. Daarnaast hebben de eilanden elk één beschermengel die de bewoners van het eiland beschermt. Deze zogenaamde Tapupokémon beschikken over een schelp waar ze zich in kunnen verstoppen en zodoende van vorm veranderen. Zo verandert Tapu Bulu in een stierenmasker en lijkt de beschermer van Melemele Eiland op een haan. Datzelfde eiland is overigens het startpunt van je avontuur en dus de plek waar je kennis maakt met de nieuwe starterpokémon!

Net als altijd – op Yellow na – heb je de keuze uit drie pokémon om het avontuur mee te beginnen. Rowlet is de grass/flying uilpokémon, Litten de fire katpokémon en Popplio is de water zeeleeuwpokémon. Je bent vrij om te kiezen welke van de drie het beste past bij jouw speelstijl of je baseert de keuze gewoon op hoe tof die eruitziet. Waar je in de voorgaande games nog weleens rekening kan houden met een waterpokémon om later in het spel te kunnen surfen, is dat in Sun en Moon niet meer nodig. Dit is namelijk de eerste keer dat HM’s zoals Surf niet noodzakelijk zijn.

Fly away HM’s, fly away
Om het geheugen even op te frissen, HM’s zijn moves om verder te komen in de game. Zo is Surf nodig om over water te bewegen. Eenmaal geleerd aan een pokémon zijn deze moves zo ongeveer permanent, want alleen met behulp van een npc zijn ze te verwijderen. De HM’s worden nu vervangen door Poké Ride, waarmee het mogelijk is om op de rug van bepaalde pokémon te reizen. De HM Surf is vervangen door een Lapras en Fly kan op de rug van een Charizard, om er twee te noemen.

Niet alleen de HM’s zijn vervangen, ook de welbekende gymgevechten zijn anders. Het Hawaii-geïnspireerde Alola-gebied bevat beproevingen op de diverse eilanden. Deze beproevingen zijn geen standaard pokémongevechten, maar kunnen bestaan uit het zoeken naar voorwerpen of het volbrengen van tests. Zo vraagt captain Mallow om vier specifieke items en moet je voor Kiawe het verschil aanduiden tussen twee objecten.

Het doorstaan van deze beproevingen leidt onder meer tot een gevecht tegen een Totempokémon. Dit zijn sterkere, grotere pokémon dan gebruikelijk en ze hebben de mogelijkheid om minions op te roepen om te helpen tijdens het gevecht. Na het verslaan van de Totem-pokémon ontmoet je de Kahuna van het eiland en biedt, als hij of zij verslagen wordt, toegang tot het volgende eiland op weg naar andere beproevingen.

Alola-forms
Iets wat Pokémongames nog nooit hebben gedaan is het introduceren van volledig nieuwe vormen van de rakkertjes. We hebben in het verleden kleine verschillen gezien, zoals verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke Pokémon. In Sun en Moon zijn de verschillen groter dan ooit tevoren. Door het klimaat op Alola hebben sommige pokémon uit voorgaande generaties een ander uiterlijk en is ook het type volledig anders. Zo heeft Exeggutor een gigantisch lange nek en is deze niet langer een grass/psychic-type, maar een grass/dragon-type.

En dat zijn toch wel de belangrijksten zaken die je moet weten voordat je begint aan Pokémon Sun en Moon. Mocht je nog twijfelen over welke versie je wil halen dan kun je dat teruglezen in dit artikel. Benieuwd naar nog meer nieuwigheden? Houd dan InsideGamer in de gaten!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 1/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

LEGO Dimensions: Ghostbusters 2016 Story pack review

GTA Online-update Deadline laat je op Tron-motor rijden