in

Op Verzoek – De Beste Bomen in games


Kijk even uit het raam. De kans is groot (Haha, Groot, da’s ook een boom (flauw – red.)) dat je nu minstens een paar bomen ziet staan. In games zijn onze houten vrienden ook vaak vertegenwoordigd, en deze week kijken we naar de beste bomen in videogames. Je moet het ergens over hebben…

Whispy Woods – Kirby
Whispy Woods is onder het grote publiek waarschijnlijk het meest bekend als onderdeel van de Dream Land-arena uit de Super Smash Bros.-franchise. Hierin hindert hij je zo nu en dan door zijn herkenbare ademaanval, waarmee hij je van het level probeert te blazen. Als compensatie laat hij dan wel weer af en toe een appel vallen waarmee je wat schade kan opheffen. Da’s dan wel weer aardig.

In de eigenlijke Kirby-games daarentegen is Whispey Woods meer dan eens een echte eindbaas. Nou ja, eindbaas, meer dan wat blazen en appeltjes laten vallen – die nu wél schade doen, mind you – kan hij ook niet. Zelf bewegen kan hij niet, waardoor Whispy Woods misschien wel een van de zieligste eindbazen in games ooit is. We kunnen niet allemaal winnaars zijn.

The Great Deku Tree – The Legend of Zelda
Als er één bekende boom is die bij gamers op het netvlies gebrand staat is het de Deku Tree uit The Legend of Zelda wel. Vertegenwoordigd in niet één maar wel twee games, is de Deku Tree een van de bekendste niet-menselijke personages in de hele Zelda-franchise. In Ocarina of Time, vaak genoemd als één van de beste games ooit gemaakt, is het de Deku Tree die de eerste woorden van het legendarische verhaal spreekt en zelfs dient als locatie voor de allereerste kerker van het spel.

In The Wind Waker keert de Deku Tree terug als bewaker van de Forest Haven en de Koroks. Hier ziet hij er met zijn grote neus een stuk vriendelijker uit om in de cell-shaded stijl van de game te passen. Laten we duimen dat ieders favoriete boom zijn houten gezicht in Breath of the Wild weer laat zien!

Harold the talking tree – Fallout
De Wasteland uit Fallout is voor niemand een fijne plek om te wonen. Ben je niet een van de ‘gelukkigen’ die bescherming zoekt in een van de vele Vaults dan ben je waarschijnlijk blootgesteld aan een dodelijke dosis straling van de Great War. Zo ook Harold, die in plaats van te veranderen in een normale Ghoul een boom uit zijn hoofd heeft groeien en zo aan zijn vele bijnamen is gekomen.

The Lord, Him, The One Who Grows, Gives, and Guides, The Talking Tree; Harold is bekend onder vele namen. Hij komt voor in bijna alle Fallout-games en in de meeste verkoopt hij goederen, biedt hij quests aan of doet hij beide.

Sudowoodo – Pokémon
Toegegeven, heel technisch gezien is Sudowoodo geen boom want hij is van steen (Pokémonlogica), maar toch vinden we dat we ‘m moeten noemen. Sudowoodo verschijnt als eerste in Pokémon Gold en Silver, waarin hij – vermomd als boom – de weg van de speler verspert. De enige manier om hem te bevechten en verder te komen is hem te besprenkelen met water: hier heeft Sudowoodo namelijk een hekel aan. Een boom die water haat … juist, Pokémonlogica.

Een shoutout trouwens naar Trevenant, een échte boom-pokémon, die helaas een stuk minder bekend is doordat hij pas sinds de zesde generatie Pokémongames beschikbaar is. Hij is niet bang voor water.

De Cherry Blossom Trees – Okami
In Okami zijn de bomen een waar onderdeel van de gameplay. Het land is namelijk ondergedompeld in een duisternis, en de enige manier om deze te verdrijven is het herstellen van de Sakura no Ki – oftewel kersenbloesembomen. Wanneer deze bomen bereikt zijn, vaak aan het eind van een uitdagende of ingewikkelde kerker, kunnen spelers met hun Divine Instrument en de kracht van Restoration weer leven blazen in de dode Sakura Trees.

Wat volgt is een animatie die alle duisternis in het gebied rondom de boom in één klap wegvaagt in een grote storm van pure natuurkracht. Hierna zijn er weer volop konijntjes en egeltjes in het gebied te vinden, en daar doen we het natuurlijk allemaal voor.

De bomen in Grand Theft Auto
In praktisch elke versie van de GTA-games sinds Grand Theft Auto 3 zijn ze je grootste vijand. Nee, niet de Triad, niet de politie: bomen. Praktisch alles kan je omverrijden in GTA; lantaarnpalen, vuilnisbakken, voetgangers, zelfs andere auto’s delven het onderspit als je je eigen bumper eronder schuift. Maar die houten eikels blijven fier op hun plek staan, ook al rij je er met 120 kilometer per uur tegenaan. Sterker nog: in GTA 4 en 5 resulteert dat waarschijnlijk in de dood van je personage, die door de kracht van de botsing door de voorruit wordt geslingerd en meters verder pas landt.

Realisme in games is leuk, maar dit (dat wil zeggen, het knallen tegen stevige, dikke bomen – niet die potloden met broccoli erop) is ons iets te realistisch voor een gamereeks waarin we met een volledig wapenarsenaal een halve stad uit kunnen moorden zonder consequenties. Wanneer kunnen we eindelijk eens bomen omver maaien, Rockstar?

We willen er niet over doorzagen, maar als we nog langer doorgaan gaan we zelf wortel schieten. Als jij nou uit het goede hout gesneden bent stem je ook nog even op de volgende Op Verzoek. Tot volgende week!

[poll 756]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition review – Trip down memorylane

Zo stel je de PS4 Pro in voor de beste beeldkwaliteit – Video