in

Esmee in Cosplay: droom komt uit op BlizzCon 2016


Jarenlang droomde ik ervan om ooit naar de gigantische conventie van Blizzard Entertainment te gaan. Voor drie dagen op en neer vliegen naar Californië lijkt wat overdreven, maar de 10 uur durende vlucht en flinke jetlag zijn het helemaal waard om deze droom in vervulling te laten gaan!

BlizzCon 2016 is een speciale: dit is de 10e editie van de conventie en Blizzard bestaat dit jaar 25 jaar. Ook is het 20 jaar geleden dat Diablo werd uitgebracht. Genoeg reden om dit alles groots te vieren!

Indrukwekkende ingang en prachtig uitzicht vanaf hotel naast de conventie.

Nerf this!

Na een heftige eerste dag en een vrijwel niet-bestaande nachtrust kleed ik me in mijn hotelkamer om naar niemand minder dan D.Va van Overwatch. Ik mocht het kostuum van een vriendin lenen, die zelf ook op BlizzCon aanwezig was als Ana, eveneens uit Overwacht. Wanneer ik de lobby binnenstap komen er al gauw een aantal fotografen op me af. Al poserende zie ik meer mensen hun telefoon tevoorschijn halen om een foto te maken. Dit is al gelijk een verfrissende ervaring als ik kijk naar mijn laatste conventies in Nederland.

Het niveau van cosplay ligt op deze Amerikaanse conventie ook vele malen hoger en ik voel een paar keer mijn mond openzakken van verbazing. Een gigantische Reinhardt (Overwatch) voorzien van lichtgevende details, een zeer realistische Demon Hunter en Wizard (Diablo), en indrukwekkende Genji’s (Overwatch) met ninjazwaarden en ledlampjes paraderen over de beursvloer en poseren voor de honderden foto’s die gemaakt worden. Ikzelf ben nog nooit zo vaak vastgelegd als die dag op BlizzCon. Ik zie daardoor vrij weinig van de conventie zelf, maar daar heb ik de volgende dag gelukkig nog voor.

Indrukwekkend

BlizzCon is gigantisch. Ik dacht dat een conventie als AnimeCon in het World Forum groot was, maar BlizzCon had wel tien keer die oppervlakte. In elke zaak stonden indrukwekkende standbeelden van personages uit de verschillende Blizzard-games, waarvan het standbeeld van Kerrigan (StarCraft) mijn favoriet was. Er waren meerdere arena’s waar mensen wedstrijden tegen elkaar konden spelen en de winnaars van die dag werden later bekendgemaakt op het grote podium.

Op datzelfde podium was de openingsceremonie waarbij allerlei nieuwtjes uit de doeken werden gedaan: de Necromancer komt naar Diablo 3, Overwatch krijgt professionele eSports-ondersteuning met Overwatch League, Hearthstone krijgt weer een nieuwe uitbreiding, etc. Blizzard-directeur en medeoprichter Mike Morhaime leidde de openingsceremonie en ik had de eer hem achteraf nog vluchtig te ontmoeten. Later werd het podium afgesloten met een liveoptreden van World of Warcraft-speler Weird al Yankovich.

(links) Mike Morhaime… BAAS! 🙂 (rechts) Genji, Ana en Soldier 74 uit Nederland, crossplay Tracer.

Ontwikkelaars vol passie

Op zaterdag loop ik in mijn dagelijkse kleding rond en kan ik meer van de conventie zien. Ik heb die dag twee interessante interviews: een met Allen Dilling (lead artist van StarCraft) en een met Gio Hunt (executive producer). Het is prachtig om te zien hoe zij vol passie en betrokkenheid over hun games praten en merkbaar veel plezier hebben in hun werk. Hunt vertelde onder meer over hun plannen voor de toekomst, met name gericht op eSports en natuurlijk nieuwe content voor hun bestaande games.

Executive producer Gio Hunt voor 25 jaar Blizzard-canvas.

’s Avonds ontmoet ik nog wat cosplayvrienden en mensen die bij Blizzard en Twitch werken tijdens het feest in de hotellobby. Dan is het alweer tijd om mijn koffer te pakken en afscheid te nemen van de palmbomen, het heerlijke weer en de gezellige mensen die dit weekend tot een groot succes hebben gemaakt. BlizzCon 2016 was een fenomenale ervaring die ik moeilijk in woorden kan beschrijven en ik kijk al vol enthousiasme uit naar de volgende editie – wie weet ben ik er dan weer!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Hoe optimaliseer je uw ps4 connectie?

Planet Coaster review – Droom groots