in

IG Q&A: Wat is de beste starter-pokémon (en wie heb je gekozen in Sun en Moon)?


Deze week zijn de twee nieuwste delen in de Pokémon-franchise verschenen: Pokémon Sun en Moon voor de 3DS. Dat betekent ook dat een welbekende keuze weer gemaakt moet worden: voor welke starter gaat de InsideGamer-redactie, en wat is hun favoriete starterpokémon aller tijden?

Thijs Barnhard
In Sun heb ik gekozen voor Rowlet. Een uil met een strikje is in mijn ogen net iets cooler dan een vurige kat en alles is natuurlijk beter dan Popplio. De beste starter ooit blijft in mijn ogen Totodile. Deze gezellige krokodil deed mij altijd denken aan de opgezette alligator die mijn oma onder haar televisie had staan. Het is daarom niet meer dan logisch dat dit zakmonster mijn favoriet is.

Kevin Shuttleworth
Sun of Moon ga ik helaas niet spelen, want ik heb geen 3DS meer. Als ik echter naar mijn favoriete starter pokémon kijk, is dat zonder twijfel gewoon Pikachu, die je kon kiezen in Pokémon Yellow op de Gameboy. Het is zeker niet de krachtigste pokémon, maar omdat de animé me al een tijd indoctrineerde door me constant bloot te stellen de hechte band tussen Ash Ketchum en zijn Pikachu, kon ik niet anders dan de gele muis kiezen om op avontuur mee te gaan.

Lars Cornelis
Ja, Pikachu natuurlijk (neemt nog een slok koffie uit zijn Pikachu-mok). Lekker boeiend dat ‘ie niet zo krachtig is en niet kan evolueren, omdat ‘ie de hele tijd achter je aan wandelt en z’n emoties toont als je tegen de kleine glimpiep praat, bouw je met hem een betere band op dat met welke andere starter. Het is dus maar goed dat hij niet kan evolueren, want Raichu is nu eenmaal geen Pikachu. In Sun en Moon kies ik trouwens voor Litten, die ik vervolgens vernoem naar mijn eigen kat. Dat is de eerste keer dat ik een Pokémon ook echt een naam geef. Met zijn zwarte vacht en licht ontvlambare karakter zijn de gelijkenissen immers te groot om te negeren.

Simon Zijlemans
Moeilijk, moeilijk, moeilijk. In principe zou ik meteen m’n boy Squirtle naar voren moeten schuiven. Ik ben een ‘gen 1’ en alles na die eerste 151 Pokémon vind ik maar gaar omdat ik het nooit gespeeld heb. In ieder geval bij lange na niet zo obsessief als Pokemon Blue dat een wezenlijk onderdeel van m’n jeugd was. Dat gezegd hebbende, Squirtle heeft mijn liefde niet nodig en iemand anders des te meer. Ik heb het natuurlijk over Popplio. De ongekroonde koning van onbegrip. De olijke blauwe circusdolfijn is het beste dat Pokémon sinds Red en Blue is overkomen en de kleine held krijgt niets dan haat van mensen met een diep, donker, koud, zwart gat waar eigenlijk hun hart zou moeten zitten. Van binnen huil ik daar een beetje om. Maar, het goede nieuws is dat ik dankzij Popplio eigenhandig Pokémon Sun en Moon in huis gehaald heb en dat deze meneer zich er eindelijk weer eens echt aan gaat wagen. Drie keer raden wie m’n starter wordt…

Alicia Tai
Het enige correcte antwoord op deze vraag is Bulbasaur. Hij is notabene de nummer 1 – de allereerste pokémon ooit geregistreerd in de Pokédex! Toen Pokémon Red en Blue net uit waren kozen al mijn klasgenootjes voor Charmander omdat die zogenaamd stoer is, maar iedereen die ooit het stemgeluid van die oranje hagedis heeft gehoord in de tekenfilm zou beter moeten weten. Bulbasaur daarentegen heeft een supervet ontwerp, een kekke naam, is loyaal, lief en stoer tegelijk en de manier waarop ‘ie z’n eigen naam roept… :heart:. Bulbasaur is en blijft altijd mijn maatje. In Pokémon Moon ga ik overigens, na lang twijfelen, toch voor Litten. Als kattenliefhebber kan ik die grote gele kijkers van ’em nou eenmaal niet weerstaan… Litten blijft daarom ook voor altijd Litten in mijn game – evoluties be damned!

Derek Taal
Hoewel ik oorspronkelijk als kind mijn hart aan de blauwe schildpad Squirtle en zijn grote broer met die twee waterpistolen op zijn rug verloor, bleek dat uiteindelijk een van de vele fouten uit mijn jeugd te zijn. Waterpokémon zijn namelijk oersaai en zeker niet zo esthetisch verleidend als hun veelal fleurige soortgenoten. Het was echter de innemende Chikorita die mij dit liet beseffen. Graspokémon combineren perfect het mooiste uit de flora & fauna en zullen daarom ook altijd ver boven de rest uittorenen. Behalve als er een kat tussen zit, want dan kies je die natuurlijk. #TeamLitten

Leuke post? Drop een hartje

Score: 1/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Assassin’s Creed: The Ezio Collection review – Voelt bijna als een ‘nieuwe’ Assassin’s Creed

Darksiders Warmastered Edition review – Nog steeds hels goed