in

Van deze games bestaan populaire animatieseries


De animeserie van Pokémon tikt binnenkort de 1000 episodes aan, iedereen kan de soundtrack van Earthworm Jim meeblèren en we worden sentimenteel bij de gedachte aan de animatieserie Adventures of Super Mario Bros en Mortal Kombat: Defenders of the Realm. Cartoons gebaseerd op games zijn echter niet alleen iets van de jaren 90. Nu nog steeds worden er regelmatig animatieseries gemaakt die gebaseerd zijn op bekende games. Wist je bijvoorbeeld dat er een Skylanders-animatieserie is?

Sonic
Sonic mag dan de laatste tijd niet in briljante games voorkomen, zijn televisieserie loopt gelukkig een stuk beter. Deze eekhoorn is dan ook een oude rot in het vak, want zijn televisiedebuut was al in 1993 met Adventures of Sonic the Hedgehog. Later volgden zijn avonturen in Sonic the Hedgehog, Sonic Underground, Sonic X en Sonic Boom. Die laatste loopt nu nog steeds, en er zijn stukjes uit te zien in de dit jaar verschenen Sonic-titel: Sonic Boom Fire & Ice. Voor het eerst is de cartoonreeks van de race-egel nu computer-geanimeerd en in high definition, wat een grote stap voorwaarts is vergeleken bij de wat onprofessioneler uitziende Adventures of Sonic the Hedgehog.

Viva Piñata
Er zijn maar twee seizoenen van verschenen, maar deze animatieserie gebaseerd op de Xbox 360-game uit 2006 maakte indruk. Viva Piñata was ook op de Nederlandse televisie te bewonderen en de kleurenpracht van de piñata’s viel op. Daarnaast was er aan het verhaal ook veel te genieten. Het waren dan ook niet de minsten die aan de serie werkten: executive producer was Lloyd Goldfine en onder andere Daria-schrijfster Anne Bernstein en Courage the Cowardly Dog-schrijver David Steven Cohen.

Yo-Kai Watch
Yo-Kai Watch zit inmiddels in zijn zeer succesvolle tweede seizoen, en wordt gemaakt door de studio achter de game: Level-5. Het volgt dan ook ongeveer dezelfde avonturen als de game, met hoofdrolspeler Nate en zijn spookvriend Whisper. Nate moet zich staande houden in een wereld vol Yo-Kai, die net zo vaak goedaardig als kwaadaardig zijn. De geesten komen alleen vaak in rare situaties terecht, en dat leent zich natuurlijk niet alleen goed voor een game, ook voor een animatieserie.

Angry Birds Stella
Angry Birds Stella is de computeranimatieserie gebaseerd op het telefoonspelletje, waarbij je je waarschijnlijk afvraagt wat er vermakelijk kan zijn aan het kijken naar een serie waarin boze vogels via een katapult worden afgevuurd op bouwwerken vol groene varkens. Gelukkig is dat niet het geval. Angry Birds Stella is bovendien zowel qua verhaal als animatiestijl totaal niet te vergelijken met de film. Deze reeks volgt de avonturen van Angry Bird Stella, die op zoek gaat naar gouden eieren. Tenminste, dat is het verhaal op dit moment, want het is na twee seizoenen akelig stil rondom Angry Birds Stella.

Rabbids Invasion
Deze Nikelodeon-serie zit middenin seizoen 3 en gaat als een trein. Dat komt grotendeels door de charme van de gestoorde konijnen, maar ook dankzij de fantastische animatiestijl die is mogelijk gemaakt door claymation-studio Aardman (Shaun the Sheep). De Rabbids zijn bekend van Rayman, en kunnen het beste vergeleken worden met de Minions uit Verschrikkelijke Ikke: ze komen in groten getale, zijn hondsbrutaal en voeren niets uit behalve kattenkwaad. Dat is iets dat kinderen natuurlijk hilarisch vinden, dus Rabbids Invasion doet het vooral onder die doelgroep erg goed.

Pac-Man and the Ghostly Adventures
Ook Ghostly Adventures is een enorme hit bij de kids. Er verscheen zelfs een game naar aanleiding van de serie en hoewel die niet zo goed is, gaat de serie onverminderd door op Disney XD met straks een vierde seizoen. In de serie opent Pac-Man een portaal naar de Netherworld, waarna er een heel leger Ghosts de Pac-world binnentreedt. Echt iets voor Pac-Man om dat op te ruimen, maar dat gaat natuurlijk niet zo gemakkelijk als in de game. Hij heeft in de serie gelukkig veel versterking, en de retro-gameheld heeft meer vrienden dan je zou verwachten.

Skylanders
Skylanders Academy, de gloednieuwe Netflix-serie van Activision Blizzard, gebruikt goed de kracht van Skylanders: al die verschillende persoonlijkheden. In de serie hebben de wezens ook nog eens heel bekende stemmen, zoals die van Ashley Tisdale (Phineas and Ferb) en Justin Long (Alvin and the Chipmunks). En de schrijver is niemand minder dan Eric Rogers van Futurama, die Skylanders een gelaagdheid geeft die ook volwassenen kunnen waarderen. Er komt sowieso nog een tweede seizoen, dus Spyro mag trots zijn op zijn crew.

Op basis van verschillende videogamefranchises zijn fantastische tv-cartoons gemaakt. Dat gebeurt nog steeds en komt waarschijnlijk in de toekomst nog meer voor. Steeds vaker wordt daarbij de handgetekende stijl ingeruild voor computeranimatie, wat enerzijds minder authentiek voelt, maar series weer meer op games laten lijken. We zijn benieuwd hoe dat bijvoorbeeld is bij de nieuwe animatieserie van Mega Man in 2017. De klassieke avonturen van de semi-robot worden gevolgd, maar hoe klassiek is de animatiestijl? Hoe zie jij je animatieseries van games het liefst: met de computer of met de hand?

Geschreven door: Laura Kempenaar.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eerste blik op ‘Super Nintendo World’ in Universal Studios Japan

Review: Grim Dawn (PC)