in

IG Q&A: Wat is de beste game die Sinterklaas jou ooit gaf?


De Sint is weer in het land, en dat betekent pepernoten, chocoladeletters en natuurlijk cadeautjes! De InsideGamer-redactie heeft natuurlijk ook zat presentjes van de goedheiligman gekregen, en in de Q&A van deze week dus ook de vraag: Wat is de beste game die Sinterklaas jou ooit gaf?

Michel Musters
Vroeger toen ik nog een (klein) kind was en dus nog niet zelf de kost verdiende was ik afhankelijk van sinterklaas voor de enige nieuwe najaarsgame elk jaar. Het spel dat mij het meest bijstaat was de allereerste Crash Bandicoot. Ik was al een jaar aan het kwijlen van de artwork en screenshots en toen ik em eindelijk in mijn PlayStation duwde bliezen de Naughty Gods mij weg met de snelle gameplay, prachtige graphics en aanstekelijke muziek. Het werd een zwoele Sinterklaas (en kerst) met al die groene jungle-levels. AKU AKU!

Martin Verschoor
1996 was misschien wel het beste jaar ooit, want toen kreeg ik Monster Truck Madness voor m’n pc. En laten we gewoon eerlijk zijn, dat is de beste race-game ooit gemaakt toch? Ik vind in ieder geval van wel. Beetje racen, beetje in de arena auto’s platstampen, beetje belachelijke jumps maken. Intens genieten was dat. In mijn gedachten ziet de game er alleen wel een stuk mooier uit, dan wanneer je nu de beelden terugkijkt, maar we zijn ook wel 20 jaar verder. Goed oude tijd.

Peter Paardekooper
Aangezien ik vrij dicht bij Sinterklaas jarig ben kreeg ik nooit (grote) cadeautjes van de Sint, die waren altijd gereserveerd voor mijn verjaardag. Sta me dan ook toe om een beetje vals te spelen en te vertellen hoe mijn leven als achtjarig snotneusje voorgoed veranderde toen ik voor mijn verjaardag (en een beetje voor Sinterklaas dan) als eerste handheld / spelcomputer een Gameboy Color met Quest for Camelot kreeg. Laatsgenoemde mocht dan wel een verschrikkelijke Zelda-ripoff zijn, ik heb die game er niet minder door kapot gespeeld. Twee weken later kreeg ik daar van mijn vader nog eens Pokémon Blue bij, en de rest is geschiedenis.

Laura Kempenaar
Sinterklaas, dat vierden wij thuis nooit. Wij vieren altijd Kerstmis, met cadeautjes onder de kerstboom. Toen ik later een vriendje kreeg, gaf Sinterklaas me op hun pakjesavond The Sims 2 met veel uitbreidingen. Daar heb ik wel een wintertje, een lentetje en een zomertje plezier van gehad. Ik vond het ook wel knap verzonnen van Sint, want hoewel ik veel The Sims speelde, had ik daar nooit heel veel over verteld. Ik weet nog wel dat het cadeau in een enorm schaap vol watjes verpakt zat, want ik verzamelde toen schapen. Nu verzamel ik Amiibo, Disney Infinity-figuren, Skylanders en LEGO Dimensions-figuren: tijden veranderen. In ieder geval is The Sims 2 nog steeds mijn favoriete game in de franchise, omdat ik hem meteen al zo goed kon spelen dankzij al die pakketten. Het klinkt heel ouderwets, maar het had ook wel iets dat het zo simpel was. Nu kun je alles online halen en is de keuze zo groot dat je niet weet waar je moet beginnen: toen was het nog behapbaar. Ik liet in ieder geval graag MSN Messenger even voor wat het was om voor mijn Sims te zorgen.

Lars Cornelis
Het mooiste cadeau dat ik ooit in mijn schoen vond, was een PlayStation 1. Nou ja, niet letterlijk in mijn schoen, zo groot zijn mijn schoenen niet, maar je snapt wat ik bedoel. Die console veranderde mijn leven, want voor die tijd was ik iemand die uitsluitend op de PC speelde. Maar met maar één gamewaardige PC in huis en een broer die ook wou gamen (en een zus die dat ding ook nog weleens nodig had voor huiswerk) werd dat altijd knokken, en dus kocht de lieve Sint een PlayStation voor ons. Spelen met een controller op een tv beviel me zo goed, dat ik sindsdien bijna exclusief op consoles speel.

En welke Sinterklaas-cadeau’s staan bij jou in het geheugen gegrift?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Update: Binnenkort Lara Croft Go op PS4 en Vita

Super Mario Maker 3DS review – Makke Mario