in

Fifa 17 beschuldigd van homopropaganda in Rusland


In Rusland hebben parlementsleden de overheid gevraagd om Fifa 17 te censureren of te verbieden. De voetbalgame zou in strijd zijn met de Russische wetgeving betreffende homopropaganda.

Parlementsleden van de communistische partij hebben in een brief de bevoegde autoriteiten aangeklaagd, schrijft de Russische krant Izvestia. Fifa 17 zou ‘spelers uitnodigen om de Rainbow Laces-campagne van de Engelse Premier League te steunen’. Het gaat hier om een campagne die de LGBT-gemeenschap ondersteunt. De Rainbow Laces-campagne is een initiatief van de rechtenorganisatie Stonewall dat zich inzet tegen homofobie, bifobie en transfobie in voetbal.

De aanklagers schrijven dat Fifa 17 een product is voor alle leeftijden en halen de in 2013 ingevoerde Russische wet aan die stelt dat ‘propaganderen van niet-traditionele seksuele relaties de gezondheid en ontwikkeling van kinderen kan schaden’.

Irina Rodnina van Verenigd Rusland laat in Izvestia weten dat enkele parlementsleden eisen dat Fifa 17 verboden wordt in Rusland en dat de autoriteiten ‘de distributie van het spel op Russisch grondgebied opnieuw moet bekijken. De wetten moeten nageleefd worden’.

Valery Rashkin van de communistische partij dat ontwikkelaar EA Sports de game moet aanpassen of een leeftijdsbeperking moet invoeren. ‘Gebeurt dit niet, dan moeten er maatregelen worden getroffen.’

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Voertuigenlijst gelekt van GTA Online Import/Export-dlc

Op Verzoek – De meest gefaalde gamemascottes