in

Rocket League Championship Series – Verslag


Rocket League is één van de populairste multiplayergames van het moment en het is dan ook niet gek dat de eSport-scene ongelooflijk snel groeit. Afgelopen weekend was de finale van de Rocket League Championship Series, het grootste Rocket League-toernooi ter wereld, in een volgepakt Theater Amsterdam. Op het spel stond behalve een trofee ook een geldbedrag van 50.000 dollar.

Sfeer
Een uur voor de eerste wedstrijden op zaterdag begonnen, stonden buiten al tientallen fanste wachten tot zij eindelijk naar binnen mochten. Diverse teams werden door hen toegezongen die vanuit heel Europa en zelfs Amerika waren gekomen. Eenmaal binnen begaven de meeste fans zich direct naar de zaal om een goede plek te bemachtigen. De rest bleef in de hal om zelf een potje Rocket League te spelen of een souvenir te kopen.

In de zaal was plek voor bijna duizend fans, maar vrijwel alle stoelen waren binnen mum van tijd bezet. Hierdoor werden zelfs de trappen als zitplaats gebruikt. Het was ook duidelijk te horen dat de zaal vol was; gedurende heel het weekend werden de teams toegezongen.. Daarnaast werden ook thundersticks uitgedeeld, hetgeen er voor zorgde dat er geen moment stilte in de zaal was.

Europese dominantie

Om één uur begonnen de wedstrijden en speelden de vier Europese teams tegen de vier Amerikaanse. Fans en kenners verwachtten al dat Europa beter zou zijn, maar er waren weinig mensen die voorspelden dat alle Europese teams hun Amerikaanse tegenstander wisten te verslaan. Door een dubbel eliminatiesysteem kreeg elk team een tweede kans, maar het betekende wel dat de helft van de Amerikaanse delegatie op de eerste dag was uitgeschakeld.

Op zondag denderde de Europese trein vrolijk voort en was Precision Z het enige Europese team dat niet de top vier haalde. Het Amerikaanse team Take 3 werd vooraf gezien als het zwakste team op het toernooi, maar belandde door de overwinning op Precision Z wel in de top vier. De leden vanTake 3 speelden erg goed en deden hun best het publiek te vermaken door bijvoorbeeld gekke bekken te trekken in de camera en werden daarvoor massaal toegezongen. Hetmocht echter niet baten, want het team werd in de halve finale door Flipsid3 Tactics uitgeschakeld.

Nederlandsenachtmerrie
In de finale van delosers bracket moest Flipsid3 Tactics het opnemen tegen Northern Gaming, met Nederlander Remco ‘Remkoe’ den Boer in het team, dat als publiekfavoriet werd gezien. Voor de wedstrijd, liet het publiek nog eens merken dat het aanwezig was door beide teams minutenlang toe te zingen. Die sfeer had duidelijk meer effect op Flipsid3 Gaming, want het versloeg Northern Gaming zonder veel moeite en bereikte daardoor in de finale.

Voor Remkoe was dit de tweede keer dat hij op de derde plek eindigde en door Flipsid3 werd uitgeschakeld. In de players loungezat hij met een verbeten gezicht de finale te kijken. “Als je de eerste dag zo goed speelt, verwacht je dat het de tweede dag ook zo goed gaat”, zei Remkoe. “Het is heel irritant als je twee seizoenen op dezelfde manier eindigt. Het publiek steunde me en het was erg leuk om hier te spelen, maar het is echt heel jammer dat je dan niet kan winnen.”

In de finale nam Flipsid3 Tactics het op tegen Mockit Aces, dat met Jos ‘ViolentPanda’ van Meurs ook een Nederlander in het team had. Mockit Aces had nog niet eerder in het toernooi verloren, zodoende moest Flipsid3 twee keer winnen om wereldkampioen te worden. Onder luid gejuich van het publiek kwamen beide teams het podium op en begonde finale. Gezien Flipsid3 Tactics ongelooflijk goed in vorm was en de eerste serie games met speels gemakwon, kwam er een tweede serie aan te pas. Die tweede serie eindigde net als de eerste in een 4-1 overwinning voor Flipsid3 Tactics waardoor het als wereldkampioen met de hoofdprijs van 50.000 dollar naar huis ging.

Het hele toernooi is hier terug te zien.

Door: Danny van Gend

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

IG Q&A: Wat is de beste (tv)serie van 2016?

The Crew: Calling All Units review – Schimmige deal