in

Planet Coaster Workshop – Zo heb je zelf geen werk aan de winkel


Droom je ook van een prachtig, uniek park, maar ben je zo creatief als een kaasschaaf of heb je gewoonweg de tijd niet om ieder gebouw met de hand te maken? Dan biedt Steam Workshop je een helpende hand. Via Steam Workshop delen spelers Blueprints met elkaar, zodat je jouw park met het grootste gemak van unieke gebouwen voorziet.

Zo stikt het op Workshop inmiddels van de Western-bouwsels. Saloons, hotels, een treinstation; met slechts enkele klikken van je muis download je een heel Armadillo bij elkaar. Het enige wat jij nog moet doen, is al die bouwwerken een plekje in je park geven. Op de onderstaande screenshot staan enkele Western-gebouwen van verschillende makers, harmonieus naast elkaar. Leuk detail is dat ín deze gebouwen een aantal winkeltjes verstopt zitten.

Maar Planet Coaster geeft je met Steam Workshop ook de kans om écht je eigen Efteling na te bouwen, ook als je niet beschikt over een dusdanig ontwikkeld timmermansoog dat je zomaar even op basis van je herinneringen wat attracties nabouwt. De Nederlander Jurre (we gaan er even van uit dat het een Nederlander is) heeft namelijk al diverse bekende Nederlandse attracties nagemaakt, zoals de Python en De Baron 1898 uit de Efteling, maar ook de Goliath uit Walibi Holland. Vooral De Baron is waanzinnig gedetailleerd en bestaat uit meer dan 2000 onderdelen. Er is zelfs een wachtruimte, compleet met een pop van de Baron, net als in het echt!

Wie het nog veel gekker wil maken, kan hele Disney-kastelen met één druk op de knop binnenhalen en in z’n park zetten. De hoeveelheid kastelen op Steam Workshop is al nauwelijks meer te tellen en de meesten zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Zo hebben ze een heel interieur waar je bezoekers doorheen kunnen lopen en zijn er zelfs winkeltjes in de constructie opgenomen.

Het toppunt is misschien wel het park waarin heel Hogwarts is nagemaakt, compleet met Zwerkbalstadion en al. Wat je er mee moet? Geen flauw idee. Maar het ziet er wel gaaf uit. Iets nuttiger zijn de vele filmprops die fans inmiddels hebben nagemaakt, waaronder ontelbaar veel X-Wings en Death Stars uit Star Wars en een gigantische Voyager uit Star Trek. Met dat soort decorstukken bouw je in een mum van tijd een erg gaaf themapark.

De kwaliteit en bruikbaarheid van alle Workshop-content varieert wel heel erg. Gebouwen bevatten geen paden en dus moet je zelf meestal nog een pad aanleggen. Sommige makers zijn zo slim geweest om daar rekening mee te houden bij hun bouwsel of zelfs visuele hints te geven waar je jouw pad precies moet aanleggen zodat alles precies uitkomt, maar bij andere bouwwerken bleek het nog een hele klus om alles goed passend te krijgen. Ook willen sommige decorstukken rondom de gebouwen nog wel eens op magische wijze rondzweven of juist door de grond zakken. Let dus goed op wat je downloadt en gooi het eerst eens in een sandboxpark, zodat je weet hoe bruikbaar de dlc is.

Houd je het liever bij de originele content, dan is er ook op dat gebied goed nieuws. Via diverse updates is Planet Coaster inmiddels namelijk al voorzien van een aardige lading aan nieuwe stalletjes in diverse thema’s en zelfs hele voorgefabriceerde winkelcentra. Zo heb je Steam Workshop al bijna niet meer nodig om toch een heel uniek, gedetailleerd park te maken. Speciaal voor de feestdagen is er ook nog eens (gratis!) een heel kerstpakket uitgebracht met verschillende peperkoekhuisjes en een attractie waarin je bezoekers in een aangedreven arrenslee plaatsnemen. Zo is Planet Coaster niet alleen meer geschikt om je eigen Efteling te maken, maar ook voor je eigen Magisch Maastricht.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Speel nu ook de Resident Evil 7: Biohazard demo op pc

PS3-prototype van Until Dawn in first-person opgedoken