in

Pokémon Sun en Moon – De beste nieuwe pokémon uit Alola


Pokémon Sun en Moon zijn een gigantische hit. Vrijwel iedereen op de redactie speelt het nieuwe avontuur in Alola en ook jullie zijn massaal pokémon aan het trainen en vangen. Een van de leukste onderdelen van elke nieuwe Pokémon-game is het ontdekken van nieuwe monsters; we hebben daarom een lijst opgesteld met de beste nieuwe pokémon uit Pokémon Sun en Moon.

Primarina
Laten we eerlijk zijn: van alle drie de starter-pokémon ontvangt Popplio het minste lof. Is dat terecht? Niet helemaal, want de laatste vorm van Popplio is namelijk een erg goede pokémon. Primarina gebruikt waterballonen om het gehele strijdveld te bedekken. Grotendeels voor de sier, maar sommige ballonnen exploderen als Primarina diens stem gebruikt. Buiten het feit dat dit best cool is, beschikt de water-pokémon ook over een sterke type combinatie (Water en Fairy) en leert Primarina gaandeweg een paar uitstekende aanvallen. Primarina aan je team toevoegen? Zorg dan dat je aan het begin van de game voor Popplio als starter-pokémon kiest.

Mimikyu
Het verhaal achter deze mysterieuze pokémon is fantastisch. Mimikyu is namelijk zo eenzaam dat het een vermomming in de vorm van een Pikachu draagt om zo meer vrienden te maken. Dat deze pokémon niet tegen zonlicht kan en dit probleem met de vermomming verholpen wordt, mag als bonus worden gezien. Dat Mimikyu zich vermomd is overigens niet alleen voor de sier of ter bescherming tegen het zonlicht. Een geleerde heeft namelijk ooit de echte vorm gezien en stierf bijgevolg van de shock. Mimikyu aan je team toevoegen? Je hebt een 5 procent kans om Mimikyu in de Thrifty Megamart op Ula’ula eiland te vinden.

Alolan Ninetales
Dankzij de toevoeging van Alolan-vormen lijken enkele oude pokémon weer nieuw. Het is ongelofelijk tof om Ninetales te herontdekken en te zien dat die pokémon ditmaal niet geheel nutteloos is. Dankzij het klimaat in het Alola-gebied is Ninetales nu geen Fire-type meer, maar een Ice en Fairy-type. Die transformatie gaat gepaard met een elegant design waardoor de kracht van deze pokémon misschien als een verrassing komt. Ninetales blijkt echter de ultieme counter voor het Dragon-type.. Alolan Ninetales aan je team toevoegen? Vang een Alolan Vulpix in Tapu Village of Mount Lanakila op Ula’ula eiland en evolueer het met behulp van een Ice Stone in Alolan Ninetales. Deze pokémon is exclusief voor Pokémon Sun en dus alleen in Moon verkrijgbaar door te ruilen.

Decidueye
Het gebeurt niet vaak dat een Grass-starter zoveel geprezen wordt als Rowlet. Hoewel er door de jaren heen diverse Grass-starters waren die er cool uitzagen, was hun laatste evolutievorm (ik kijk jou aan Chespin) niet tof. Decidueye laat echter zien hoe het moet. De uilpokémon draagt een hoodie gemaakt van bladeren en gebruikt de veren van zijn vleugels om als heuse Robin Hood tegenstanders uit te schakelen. Ook de unieke aanval Spirit Shackle van Decidueye is tof en weerhoudt– naast een flinke dosis schade – de tegenstander van wegrennen of wisselen tijdens het gevecht. Decidueye aan je team toevoegen? Zorg dan dat je aan het begin van de game voor Rowlet als starter-pokémon kiest.

Crabrawler
Een krab met bokshandschoenen. Wat moeten we nog meer zeggen? Crabrawler is enorm competitief ingesteld en houdt bijgevolg niet van verliezen. Het verlangt naar een zo’n hoog mogelijke sociale status en uit dat op een fysieke wijze door zicht aan hoge gebouwen en grote mensen vast te klampen. Een minpunt aan Crabrawler is echter de wijze van evolueren. Dat kan namelijk enkel op Mount Lanakila en die locatie is pas tegen het einde van de game beschikbaar. Crabrawler toevoegen aan je team? Deze pokémon verschalkt zich graag tussen de Berries. Mocht je een Berry-veld tegenkomen dan bestaat de kans dat je een Crabrawler tegenkomt.

Alolan Raichu
Pikachu is een van de schattigste pokémon uit de gehele reeks. In voorgaande games konden we daarom prima leven met Pikachu niet naar Raichu te evolueren. Dat wil niet zeggen dat Raichu geen toffe pokémon is, maar Pikachu is gewoon te schattig om te veranderen. Maar toen was daar Alolan Raichu. Het is niet te ontkennen dat het zweven op je eigen staart niet ongelooflijk gaaf is. Dankzij het lokale eten uit het Alola-gebied heeft Raichu nu de beschikking over het Psychic-type waardoor het op zijn staart kan zweven en bijgevolg zelfs over water kan surfen. Het is ook het vermelden waard dat Raichu nu ook een hele gave eigen Z-move heeft. Alolan Raichu toevoegen aan je team? Je hebt een 5 procent kans om een Pichu op Route 1 of Hau’oli City op Melemele eiland te vinden. Evolueer Pichu vervolgens met blijdschap in een Pikachu en gebruik dan een Thunderstone om Alolan Raichu te bemachtigen.

Incineroar
Een Fire-starter waarbij het tweede type merkwaardig genoeg niet Fight is. Als je op voorhand had gezegd dat de worstelpokémon Incineroar Dark als tweede type zou hebben, had het internet je voor gek verklaard. Na jaren van Fire en Fight combinaties voelt Incineroar zodoende als een verademing. Het schattige katje Litten ondergaat een flinke transformatie, maar het resultaat mag er zijn. Incineroar houdt geen rekening met diens omgeving dus omstanders en trainers hebben kans om tijdens het gevecht geraakt te worden. Incineroar heeft daarbij zo’n ontvlambaar karakter dat het zelfs zijn eigen trainer niet altijd gehoorzaamt. Incineroar toch aan je team toevoegen? Zorg dan dat je aan het begin van de game voor Litten als starter-pokémon kiest.

En wat zijn jouw favorieten? Vermeld het in de reacties en houdt de website in de gaten. Binnenkort bespreken we namelijk de slechtste pokémon uit Sun & Moon. Wie denk jij dat op die lijst staan?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PS3-prototype van Until Dawn in first-person opgedoken

Op Verzoek – De leukste winterlevels