in

Rainbow Six 3


De meeste multi-platform titels krijgen op InsideGamer één artikel toegewezen. Terecht natuurlijk, want meestal verschillen de versies nauwelijks of niet van elkaar. Rainbow Six 3, dat eerder op de Xbox verscheen, krijgt echter gewoon een tweede recensie en wel over de PlayStation 2 versie.

Veranderingen

In Rainbow Six 3 ben je de leider van het vier man tellende Team Rainbow, een gerenommeerde antiterreur eenheid. Er is een terroristische organisatie die wil dat Venezuela stopt met het leveren van olie aan de Verenigde Staten. Aangezien ze verspreidt over de hele wereld mensen gijzelen en bepaalde installaties voorzien van bommen zijn beide landen daar niet zo blij mee. Wanneer het verhaal vordert blijkt echter dat er in Venezuela een vies spelletje wordt gespeeld. Ik verklap uiteraard niet alles, maar de aankomende president heeft zeker geen schone handen in deze zaak.

Ik ga me in dit stuk tekst overigens direct op de vergelijking PlayStation 2 – Xbox richten. Zo kom je te weten wat beide versies te bieden hebben en dus welke versie beter is. Wat direct opvalt, is dat de omgevingen kleiner en met minder gedetailleerd worden neergezet in de PlayStation 2 versie. Dat er her en der muurtjes verdwenen zijn is niet zo erg, maar dat veel ruimtes maar één toegang hebben is teleurstellend. In de Xbox-versie draaide het voornamelijk om het feit dat je een kamer op hetzelfde moment als de rest van je team binnendrong en zo de terroristen insloot. Een minpunt dat overigens niet erg opvalt als je alleen op de PlayStation 2 speelt.

Verder is de verhaallijn helemaal hetzelfde. Net als op de Xbox zijn de PlayStation-missies dus uitermate spannend en verslavend. Zo kom je in Zwitserland, bezoek je een abattoir en beland je zelfs op Curaçao. Wel heeft Ubisoft één nieuwe missie toegevoegd: een bezoek aan het Italiaanse dorpje Triëst.

Online

SOCOM 2 is op dit moment heer en meester op het gebied van online PlayStation-titels. Gaat dit spel dat veranderen? Ik denk het niet. Sony´s spelletje is gewoon veel te populair. De online modus van Rainbow Six 3 doet het overigens niet slecht. Speciaal voor de PlayStation heeft Ubisoft totaal nieuwe online mappen ontwikkeld waarin je het opneemt tegen andere mensen van vlees en bloed.

De singleplayer missies zijn online namelijk niet met anderen te spelen (zoals bij de Xbox-versie het geval was). Ubisoft heeft die missies vertaald naar een offline co-op modus, gewoon met een vriend(in) op de bank de singleplayer doorwerken dus. Moet je Rainbow Six 3 kopen voor de online optie? Nee, ik denk dat SOCOM 2 een betere keuze is. Die titel speelt een stuk beter (Rainbow Six 3 speelt online middelmatig) en bovendien vind je er meer tegenstanders.

Oogjes en oortjes

Een singleplayer die heerlijk wegspeelt (foutjes ten opzichte van de Xbox-versie daargelaten) en een online modus die helemaal niet slecht is maar het niet kan winnen van de concurrentie. Goed spel toch? En inderdaad, Rainbow Six 3 is een heel aardig spel, al wil ik het wel even hebben over de grafische en audiovisuele aspecten. Vergeleken met de Xbox is het grafisch gemiddeld, maar ook voor een PlayStation 2 spel is Rainbow Six 3 niet super. Gewoon niet vernieuwend en online daalt de framerate zelfs tot een zeer laag niveau.

Qua geluid doet Rainbow Six 3 het beter, gelukkig maar. De headset werkt zowel off- als online uitstekend, de achtergrondmuziek is in orde en het hijgen als je gewond bent ook. Wapens die authentiek klinken, voetstappen verschillen per ondergrond en het geluid van je bepakking als je je verplaatst hoor je ook. Het klinkt allemaal uitstekend.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vietnam in spellen

Pokémon Colosseum Mega Pak voor de GameCube