in

Deze tien nieuwe Pokémon moet je vangen in Pokémon GO


Na een zomer lang fanatiek Pokémon gevangen te hebben, zullen de meesten in de afgelopen maanden de game niet meer hebben aangeraakt. Ontwikkelaar Niantic heeft echter bekend gemaakt dat de tweede generatie wordt toegevoegd aan de game en nu ze daadwerkelijk opduiken begint het bij ons weer te kriebelen. Daarom hebben wij op een rijtje gezet welke tien nieuwe Pokémon je absoluut moet vangen van deze tweede generatie.

10. Mareep/Flaafy/Ampharos
Deze schattige elektrische schaapjes zullen ongetwijfeld helpen tegen alle sterke eerste generatie water pokémon die de gyms op dit moment domineren. Deze pokémon zullen niet zo veel voorkomen als de Pidgeys en de Rattata’s uit de eerste generatie, maar ook niet superzeldzaam zijn. Mareep en Flaaffy evolueren in de hoofdgames ook op een vrij laag niveau, dus de kans is groot dat je er maar 25 en 50 Mareep-candy voor moet neerleggen.

9. Porygon 2
Grote kans dat je met de valentijnsupdate veel van deze digitale pokémon hebt gevangen. De roze eend uit de eerste generatie krijgt in de tweede een evolutie en verandert in een minder blokkige roze eend. Porygon staat bekend om het feit dat hij met een aanval van type kan veranderen, dus wie weet kan hij dit in Pokémon Go straks ook wel. Porygon evolueert via een item in de hoofdgames, maar het is nog niet bekend of deze ook wordt toegevoegd in de game. We verwachten anders dat je 50 Porygon-candy nodig hebt om hem te laten evolueren.

8. Phampy/Donphan
Phanpy is misschien wel de allerschattigste pokémon uit de tweede generatie. Het blauwe olifantje houdt ervan om als een bal rond te rollen en za ongetwijfeld de aanval ‘Rollout’ kennen. Zijn evolutie Donphan is een stuk minder schattig en rolt niet meer voor de lol rond. Nee, Donphan rolt om zijn tegenstanders te verpletteren. Phanpy is waarschijnlijk vrij zeldzaam en zal met geschat 50 candy evolueren.

7. Houndour/Houndoom
Opzij Growlithe en Arcanine, jullie hebben concurrentie. Deze gothic/emo-honden zijn niet alleen twee vuur-types, maar ook het nieuwe dark-type. Dit type is in de tweede generatie toegevoegd en is goed tegen psychisch, ghost, maar zwak tegen vecht en bug. Houndour en Houndoom zullen waarschijnlijk net zo zeldzaam als Mareep, Flaaffy en Ampharos zijn en het zal ook bij deze pokémon naar schattig 50 Houndour-candy om te laten evolueren.

6. Steelix
De nieuwe evolutie van Onix introduceerde samen met de evolutie van Scyther het staal-type aan de Pokémon-games. Dit type is verdedigend extreem sterk en veel aanvallen van de tegenstander zullen niet goed op een staal-pokémon als Steelix werken. Daarnaast heeft Steelix een ontzettend hoge verdediging ten koste van een erg lage snelheid. We verwachten dat de Metal Coat, die nodig was om Onix in de hoofdspellen te laten evolueren zeker wordt toegevoegd, aan het spel en als dit niet zo is heb je waarschijnlijk 100 Onix-candy nodig.

5. Heracross
Heracross is badass. Het is een reusachtige herculeskever die naast zijn bug-type ook een vecht-type heeft. Heracross heeft een enorm hoge aanvalskracht en houdt van de sappen die uit bomen en planten komen. Deze kever zal rake klappen uitdelen aan alle nieuwe dark types die na de update worden toegevoegd, maar moet wel oppassen voor Houndour en Houndoom omdat hij niet goed tegen vuur kan.

4. Scizor
Scyther was al een extreem populaire pokémon in de eerste generatie, maar in de tweede generatie zal zijn populariteit nog groter worden door zijn evolutie Scizor. De pokémon met misschien wel een van de coolste designs van alle pokémon is sterk en stevig en zeker niet sloom. Met zijn bug en staal-type hoeft hij zich enkel zorgen te maken om vuuraanvallen en zal hij kort werk maken van alle dark, psychisch, steen en ijs-pokémon. Net als Onix evolueert Scyther na gebruik van een Metal Coat, maar anders waarschijnlijk na 100 Scyther-candy.

3. Kingdra
In de hoofdspellen is het de sterkste pokémon van de laatste gymleider in de tweede generatie. Kingdra is de tweede draakpokémon ooit toegevoegd aan het spel en is naast een draak, ook een water-type. Kingdra is een extreem gebalanceerde pokémon die op elk gebied zeker niet zwak is. Deze pokémon zal ongetwijfeld concurrentie bieden aan de enorme hoeveelheid Gyarados en Dragonites die de gyms nu domineren. Kingdra evolueert in de hoofdspellen met een Dragon Scale, maar als dit item niet wordt toegevoegd hoogstwaarschijnlijk na 100 Horsea-candy.

2. Evee/Umbreon/Espeon
Je hebt er ongetwijfeld al honderen Eevee’s gevangen, maar ik heb goed nieuws voor je: je mag er nog meer gaan vangen! Eevee heeft namelijk in de tweede generatie twee extra evoluties gekregen. Om Eevee in een Umbreon te laten evolueren moet je hem ‘s nachts trainen en voor een Espeon overdag. De kans is dan ook groot dat dit in Pokémon Go ook zo zal werken en zul je Eevee overdag of ‘s nachts tussen een bepaalde tijdsperiode 25 Eevee-candy moeten geven voor je gewenste evolutie.

1. Larvitar/Pupitar/Tyranitar
Elke generatie krijgt er een (of twee in de derde generatie): een semi-legendarische pokémon. De Larvitar-lijn is te vergelijken met de Dratini-lijn uit de eerste generatie en is een van de sterkste pokémon-families in de volledige twee generaties. Larvitar is een schattige steen-pokémon maar evolueert uiteindelijk in de monsterlijke steen en dark-pokémon Tyranitar. Vergeleken met Tyranitar lijkt Dragonite een lief draakje en de pokédex beschrijft Tyranitar dan ook als een pokémon die bergen met de grond gelijk kan maken. Juist, laat dat maar even inzinken. Voor Tyranitar heb je ongetwijfeld 100 Larvitar-candy nodig om te laten evolueren en zal minstens net zo moeilijk te krijgen zijn als een Dragonite.

Door Jacco Peek

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

For Honor review – Schermen simulator 2017

Top 5 – Tofste Pokémon-designs van de 2e generatie.