in

Oorzaak Switch Joy-Con probleem gevonden, geen reparatieprogramma


Nintendo heeft de oorzaak van de problemen met de Joy-Con-controllers van de Switch gevonden. Hoewel er geen speciaal reparatieprogramma komt, kunnen spelers met problemen met de controllers wel contact opnemen met het bedrijf voor een oplossing.

Dat laat het bedrijf weten tegenover Kotaku. Nintendo meldt namelijk dat er geen ontwerpfout in de hardware zit, maar dat het enkel een ‘variatie in de fabricage’ op fabrieksniveau betrof. Die afwijking zou inmiddels zijn aangepast, waardoor vanaf heden geproduceerde controllers geen last meer zouden moeten hebben van het euvel.

Het probleem had met name betrekking op de linker van de twee Joy-Con-controllers die bij de Nintendo Switch geleverd worden. Deze controllers kunnen aan weerskanten van de spelcomputer geschoven worden om het apparaat als tablet te gebruiken, maar zijn ook los te koppelen.

Een onbekend aantal Switch-gebruikers maakten in de week dat het apparaat gelanceerd werd melding van haperingen in de verbinding met de spelcomputer. Daardoor viel de linker controller uit en moest deze opnieuw gekoppeld worden aan de Switch. Eigenaars die de controllers openmaakten ontdekten dat zij niet identiek aan elkaar waren. De bluetooth-antennes zaten niet op dezelfde plek, bij de linker Joy-Con rustte de handpalm van de speler op de plek waar de antenne zich bevond. Er werd toen gesuggereerd dat die ligging voor storing van het signaal zou zorgen.

Volgens Nintendo is er een simpele oplossing om Joy-Con-controllers met dit probleem te repareren. Daarmee lijkt het bedrijf te doelen op het toevoegen van een stukje geleidend schuim in de behuizing. Een medewerker van de website CNET had zijn linker Joy-Con namelijk ter reparatie opgestuurd naar Nintendo en kreeg de controller weer terug met dit stukje schuim erin.

Nintendo roept getroffen klanten op om contact op te nemen met het bedrijf, waarna het bedrijf vaststelt of reparatie noodzakelijk is. De spellenfabrikant streeft ernaar om defecte controllers binnen een week te hebben gerepareerd.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Op Verzoek – De meest onhandige controllers

Shiny Pokémon verschijnen in Water Event Pokémon Go