in

IG Q&A: Wat is je favoriete racegame?


Dit weekend begint het nieuwe seizoen van de Formule 1 en dat is voor de liefhebbers reden voor een feestje. Zeker niet iedereen houdt ervan om op de bank te kijken naar waaghalzen die onverantwoord hard over het asfalt scheuren, maar als het gaat om racegames worden we al een stuk enthousiaster. Daarom deze week in IG Q&A: wat is je favoriete racegame?

Bert de Vries
Er is maar één game waar ik altijd aan denk als het gaat om racegames: Whacky Wheels. Terwijl ik die game Google (wanneer was ‘ie nou ook alweer uitgekomen?) zie ik tot mijn vreugde dat deze game nog steeds leeft! Wacky Wheels kwam twee jaar na de eerste Mario Kart en is, technisch gezien, eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Sterker nog: het is eigenlijk een schaamteloze kopie waarbij enkele elementen zijn vervangen (grasmaaiers in plaats van karts, egels in plaats van schildjes en allerlei random dieren in plaats bekende Nintendo iconen) maar toch vond en vind ik deze game helemaal cool. Ik heb ‘m (en dat was nog de gratis shareware variant) helemaal kapot gespeeld.

Jacco Peek
Een échte racefanaat wil ik mezelf niet noemen, maar er zijn wel een aantal racegames die ik met veel plezier heb gespeeld. Recent was dat Forza Horizon 3 en vroeger heb ik heel wat uurtjes doorgebracht met de Need for Speed-games. Toch blijft Mario Kart mijn favoriete serie, en met name aan de DS-versie heb ik mooie herinneringen. De game had geniale tracks en uitgebreide kartstatistieken, maar was vooral ideaal om met anderen overal te kunnen racen via DS Download Play. Toentertijd liep iedereen nog met een DS in zijn broekzak en heb ik regelmatig razen spannende potjes tegen anderen geracet.

Martin Verschoor
Als Bert al niet Wacky Wheels in het zonnetje had gezet, had ik het zeker gedaan. Zoveel goede herinneringen aan die prachtige game. Maar goed, een andere racegame waar ik meteen aan denk als je aan me vraagt, wat m’n favoriete racegame is, dan is dat Project Gotham Racing 3 op de Xbox 360. Deze game kwam tegelijk met de lancering van de Xbox 360 en de game zat zo goed al vastgeroest in mijn console. Van bijna elke track wist ik hoe je het beste de bochten aan kon snijden en ook online was ik zo goed als niet te verslaan. Sowieso was het voor die tijd een prachtige game en als er vrienden kwamen kijken naar de nieuwe console, dan liet Project Gotham Racing 3 koppen ontploffen. Bizarre Creations, de studio achter deze race-topper, bestaat helaas niet meer, maar vergeten doe ik ze nooit.

Marvin Toepoel
Bij het bedenken van mijn antwoord voor deze week racen er direct twee games door mijn hoofd en beide blijven ze ternauwernood Burnout Paradise voor. Het gaat om games die ik als beginnende gamer speelde op mijn GameCube – Mario Kart: Double Dash en Need for Speed Underground 2. Het kwam aan op een fotofinish, maar mijn voorkeur gaat toch lichtelijk uit naar Mario Kart. Niet alleen heb ik ontelbaar veel uren gestopt in het voltooien van de 150cc-moeilijkheid en natuurlijk de Mirror Mode, wat Mario’s racetitel een streepje voorgeeft is ook de Battle-modus. Ballonnetjes afsnoepen van mijn broer en mijn vrienden was een van mijn favoriete bezigheden en Luigi op zijn bek laten gaan met een welgeplaatste banaan biedt tijdloos vermaak. Daarom kijk ik ook reikhalzend uit naar Mario Kart 8 Deluxe; de Switch is de eerste Nintendo-console die ik in mijn bezit heb sinds de GameCube, dus het is hoog tijd om weer eens een Mario Kart grijs te spelen. Dat de Switch-game ook nog eens de Battle-modus terugbrengt is al helemaal fantastisch; nu is het hopen dat ik nog vrienden overhoud na 28 april.

Simon Zijlemans
De eerste drie game die me te binnen schieten zijn Rumble Racing, Blur en Ridger Racer 7. De uren die ik in die games gestoken heb, worden slechts geëvenaard door het plezier dat ik eruit gehaald heb. Maar toen bedacht ik me dat zwevende auto’s ook kunnen racen. En dat zowel F-Zero GX en WipeOut de beste racegames zijn. Als ik dan toch moet kiezen dan gaat de eer naar WipeOut, want de enige racegames waar de banen echt 100% perfect zijn en ze hebben delen met wapens wat ik graag zie en het is de beste racegame ooit. Jammer dat allebei die series zo dood als een pier zijn. Leve Fast RMX dan maar, denk ik…
PS: bij nader inzien is mijn antwoord toch gewoon Burnout 2. Doei!

Thijs Barnhard
Vroem! Vroem! Deze snelle Thijs wil meer dan alleen lekker racen. Sinds ik zelf deel uitmaak van het verkeer zou ik het eigenlijk een stuk minder leuk moeten vinden, maar ik haal nog steeds enorm veel voldoening uit botsende auto’s. Dat is al vanaf jongs af aan al zo want van de lak op mijn speelgoedautootjes is weinig over. Het ligt daarom voor de hand dat Burnout Paradise mijn favoriete racegame ooit is. Mario Kart 8 staat op de tweede plaats, maar die vrije wereld van Burnout gecombineerd met de ongelukken en autowrakken van racemonsters is voor mij echt het paradijs op aarde.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

LEGO Worlds review – Concurrentie voor die andere Scandinavische bouwgame?

StarCraft krijgt heruitgave met 4K-resolutie