in

IG Q&A: Als er één game op de SNES Classic Mini moet staan, welke is dat en waarom?


Niet zo lang geleden verschenen de eerste geruchten over een SNES Classic Mini. Je weet wel, zo’n apparaatje dat je aan kunt sluiten en direct aan de slag kunt met een lijst met klassiekers. Voor de Q&A van deze week hebben we de redactie echter voor een moeilijke opgave gesteld. Als ze namelijk één game mochten kiezen, welke moet er dan op staan? Uiteraard speelt iedereen vals en is hieronder een mooie lijst met meerdere games te lezen.

Simon Zijlemans
Dat moet natuurlijk Terranigma zijn, om meerdere redenen. Ten eerste is het met afstand de beste game op de Super Nintendo, dus dat lijkt me een aardig startpunt voor deze argumentatie. Sowieso vind ik dat de SNES mini eerst alleen met deze game moet launchen en dan een maand later pas de rest beschikbaar wordt via een patch. Zo kunnen mensen er niet omheen en krijgt Terranigma eindelijk de aandacht die het verdient. We kunnen hier nu wel over Super Metroid, een van de Mario-games of het overgewaardeerde Secret of Mana gaan roepen, maar eerlijk, die games heeft het gros van de gamers al 40 keer eerder in een of andere vorm gekocht of gespeeld. Of in ieder geval de kans gehad om dat te doen. Voor runner-up Illusion of Time zou ik overigens ook nog wel een case kunnen maken, maar goed, dit is het moment dat Terranigma even in de spotlight mag staan – eindelijk.

Bert de Vries
Omdat ik denk dat de bekende titels wel een plaatsje weten te bemachtigen, hoop ik dat mijn SNES Mini Classic ook wat meer onbekende titels bevat zoals Aero the Acro-Bat 2. Die game heb ik vroeger helemaal kapot gespeeld, ook al was ik er totaal niet goed in (zoals bij Chip ‘n Dale: Rescue Rangers op de NES). Net als Simon hoop ik dat er ook kekke, meer onbekende JRPG’s op staan zoals Terranigma. Maar ook Secret of Evermore. Dat is ook echt een toffe game die wel wat meer liefde mag ontvangen. Maar als ik echt moet kiezen, dan ga ik voor Puzzle Bobble/Bust-A-Move. Een ontzettend goede puzzelgame waar je, door die schattige look, niet boos op kunt worden ook al wordt het nog zo frustrerend moeilijk. Ik kan tot in de eeuwigheid die game door blijven spelen. Readyyyyyy? GO

Thijs Barnhard
Er zijn heel veel games die in mijn ogen echt op de SNES Classic Mini moeten verschijnen. Tetris Attack is bijvoorbeeld een niets minder dan geniale puzzelgame die met name in de multiplayer niet normaal leuk is. SimCity voor de SNES is ondertussen mijn favoriete uitvoering in de langlopende reeks. Vooral vanwege het feit dat je Bowser als Godzilla door je zelfgebouwde stad kan laten stampen. Ook een ondergewaarde klassieker: Unirally, een fantastische racegame met eenwielers in de hoofdrol. Door een rechtszaak met Pixar (die een korte animatiefilm had gemaakt met een eenwieler in de hoofdrol) is deze game nooit opnieuw uitgegeven, maar ik heb de stille hoop dat dit spel ineens weer opduikt.

Bastian Vroegop
Hij is in het westen nooit officieel verschenen, maar het is wel één van de beste games die op de SNES is verschenen: Seiken Densetsu 3. Of nou ja, wij zouden hem hier Secret of Mana 2 noemen. Deze RPG wist in de jaren ’90 al supergave dingen te doen die andere ontwikkelaars pas jaren later zouden overwegen, zoals meerdere verhaallijnen en de mogelijkheid om te kiezen uit superveel classes. En dat in een game die je met z’n drietjes kan spelen. Square Enix zegt te werken aan een remaster voor de Nintendo Switch, wat een ideale gelegenheid zou zijn om de game officieel hier uit te brengen. En stop ‘m dan meteen op die SNES Classic Mini.

Laura Kempenaar
Dat zijn er heel veel, want SNES is echt mijn opvoeding geweest. Behalve de logische Mario- en Zelda-titels zou ik opteren voor The Lion King. Dat is een game waar je heerlijk doorheen zoeft en waarin een geweldige soundtrack je maar door laat spelen. De vertelling van dat mooie Disney-verhaal is cool vertolkt in deze mega kleurrijke game.

Derek Taal
Er zijn best een hoop games die ik graag de SNES Classic Mini zou willen zien, maar realiseer me dat die kans jammer genoeg vrijwel nihil is. SNES-games als Live a Live, Front Mission, Famicon Detective Club en Shin Megami Tensei heb ik allemaal middels een fanvertaling gespeeld, gezien ze nooit in het Westen zijn verschenen. Tegelijkertijd realiseer ik me dat Shin Megami Tensei wel een iOS-versie heeft, dus een officiële vertaling is er wel. Dus dan wordt het Shin Megami Tensei. Is dat te veel moeite dan Shaduwrun. Of Yoshi’s Island; iedereen houdt van Yoshi’s Island.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dreamfall Chapters Final Cut review – Sterke start, zwakke finish

Sniper: Ghost Warrior 3 review – Driemaal is geen scheepsrecht