in

Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training: Kun jij je blijven concentreren? Preview – De dokter is terug!


Als je het over de duivel hebt. Jarenlang stond Dr. Kawashima’s laatste game ergens onderaan de releaselijst van Nintendo. Zijn veelbelovend duivels klinkende Brain Training is heel lang geleden al verschenen buiten Europa, maar om een of andere reden kreeg het spel geen aarde in dit werelddeel. Aan het succes van de eerste Brain Training zal het niet hebben gelegen. Met wereldwijd 19 miljoen verkochte exemplaren was het voor de in Japan al bekende dokter Kawashima een behoorlijke doorbraak.

Waarom we zo lang hebben moeten wachten is ongetwijfeld een goede hersenkraker uit het arsenaal van de dokter, maar die tijd van onzekerheid is nu eindelijk voorbij. Duivelse Brain Training komt naar Europa en dat kan weleens goed nieuws zijn voor iedereen met een korte spanningsboog. De Duivelse Training die je in dit spel wordt voorgeschoteld zou in theorie je concentratie en je geheugen moeten verbeteren.

Duivelse sommen
In Duivelse Brain Training krijg je dagelijks verschillende uitdagingen voorgeschoteld die ervoor zorgen dat je steeds beter dingen kan onthouden en je je beter kan focussen op je werk. Nu is de wetenschappelijke basis van Dr. Kawashima’s eerdere werk niet de sterkste, maar geinig zijn de kleine spelletjes die hij je voorschotelt wel.

Zo moet je bijvoorbeeld een reeks van sommen oplossen, maar dan met een kleine twist. Terwijl je de tweede simpele som te zien krijgt, moet je het antwoord van de eerste invullen. Hierdoor moet je niet alleen vooruit rekenen met de som die je op dat moment hebt, je moet ook het antwoord van de vorige som bewaren tot het juiste moment. Het klinkt misschien makkelijk, maar het spel weet het je nog moeilijker te maken door je twee sommen vooruit te laten werken. Het rekenen zelf is niet de uitdaging, maar het onthouden van al die getallen in de juiste volgorde wel.

The exorcism of Dr. Kawashima
Het spel bevat meer van dit soort ogenschijnlijk simpele opdrachten met een addertje onder het gras. Verschillende soorten kaarten onthouden onder druk en de posities van verschillende steeds verdwijnende blokken onthouden zijn enkele andere opdrachten. De beste dokter ziet er deze keer niet voor niets uit als een duiveltje met zijn rode huid en hoorns. Het spel biedt naast de dagelijkse trainingen ook opties om minigames te spelen die je brein wat minder zwaar belasten. Zo is er een simpele strategiegame ontwikkeld door Intelligent Systems waarin je het direct tegen Kawashima opneemt.

Het merendeel van deze spellen maakt weer gebruik van het touch-scherm om de antwoorden op te schrijven. Je hoeft de 3DS echter niet meer te kantelen en vast te houden als een boek zoals in de eerdere delen. De handschriftherkenning lijkt wat beter te werken en van de microfoon wordt gelukkig helemaal niet meer gebruikgemaakt.

Wat er overblijft is een game die eigenlijk al in 2012 had moeten uitkomen. Dat jaartal was zelfs nog te zien op het startscherm van de versie die wij hebben gespeeld. Wat extra hersentraining in een tijd van meer afleiding dan ooit (wie had er rond de release van de eerste Brain Training een smartphone op zak?) is het pseudowetenschappelijke advies van dokter Kawashima misschien net wat we allemaal nodig hebben.

Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training: Kun jij je blijven concentreren? verschijnt op 28 juli voor de 3DS.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eerste beelden Minecraft op Nintendo Switch verschenen

De Wekelijkse Gamekoopjes: Little Nightmares en Inside bundel