in

Alles over Minecraft: Nintendo Switch Edition – Instapversie voor onderweg en thuis


Minecraft is voor veel fanatieke gamers nog steeds onbekend terrein, maar het mag niet ontkend worden dat Minecraft de bestverkochte game van de afgelopen jaren is. De survival-builder is dan ook op vrijwel elk platform verschenen, en in dit artikel zetten we op een rijtje wat je moet weten van deze zoveelste editie op de Nintendo Switch voordat je hem aanschaft.

In het kort is Minecraft: Switch Edition vergelijkbaar met de PlayStation 4- en Xbox One-versies. Hij is gebouwd met ietwat versimpelde systemen en een hoop andere opties zorgen ervoor dat de game geschikt is om als lokale multiplayergame te spelen.

Eenvoudig om in te stappen
De console-editie van Minecraft is gemaakt om de minder hardcore spelers kennis te laten maken met de opmerkelijke survivalbuilder. Spelers die nog geen ervaring hebben met de game worden ontvangen met een tutorial die de basisprincipes uitlegt, zoals graven, blokken plaatsen en een eigen huis bouwen om ’s nachts niet opgeblazen te worden door Creepers. De tutorial is een goede manier om gewend te raken aan de mechanieken in Minecraft en het gevoel te hebben alle beschikbare middelen paraat te hebben om zelf aan de slag te kunnen gaan.

Andere toevoegingen maken de game aangenamer om te spelen. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om zoals op de pc recepten uit je hoofd te leren, maar zorgt het autocraftsysteem ervoor dat voedsel, wapens en andere bruikbare objecten vanzelf in elkaar worden geflanst. Gelukkig geldt bij vele mechanieken dat er voor gevorderden altijd de optie is om dieper in de materie te duiken. Het craften is bijvoorbeeld ook mogelijk op de ‘ouderwetse’ manier, voor het type gamer dat de crafting table uit zijn of haar hoofd kent.

Grafisch niet de beste
Grafisch is Minecraft: Switch Edition uiteraard een upgrade ten opzichte van de Wii U-versie, maar doet het nog steeds onder voor de PlayStation 4- en Xbox One-versies. Een wereld in de Switch-versie kan maximaal bestaan uit 3072×3072 blokjes, dertien keer meer dan op de Wii U. De andere consoleversies kunnen echter een wereld aan van 5120×5120, dus dat is iets om rekening mee te houden voordat je begint met het nabouwen van je wijk. De pc-versie is overigens ook niet oneindig, maar biedt met 30.000.000×30.000.000 in ieder geval genoeg ruimte voor grote denkers.

Verder verschilt de televisiemodus van de Switch iets van de handheldmodus. Op de televisie draait de game in 720p en 60fps, en op het kleine scherm is deze wederom 720p. Ook is de render distance met 192 blokken op de televisie iets groter dan 112 als handheld, maar haalt het niet de 288 blokken op Sony’s en Microsofts consoles. In de praktijk betekent dit uiteraard dat grote werelden als die in de Super Mario Mash-up Pack moeten inladen als je snel door de wereld zoeft.

Extra dlc-werelden
Minecraft Switch Edition is traditiegetrouwe geen full-priced game, maar kost 29,99 euro in de Nintendo eShop. Een gebied waar Mojang en Microsoft uiteraard veel geld op verdienen zijn de themapakketten met werelden, PvP-maps, skins en andere vrolijke accessoires. Zoek maar eens in de digitale winkels van de PlayStation 4 en Xbox One en je vindt uitbreidingen in stijl van The Simpsons, Mass Effect Andromeda, The Walking Dead en nog veel meer. Gelukkig zit er bij deze nieuwe versie een vijftal populaire pakketten inbegrepen. Bij het opstarten van de game kunnen spelers kiezen uit de Festive World, Chinese Mythology World, Greek Mythology World, Halloween World en natuurlijk Super Mario World.

Deze laatste wereld is een uitzonderlijke samenwerking tussen Nintendo en de ontwikkelaar, omdat het vol zit met vrolijke details uit zeer veel games. Het kasteel van Peach uit Super Mario 64 is gedeeltelijk te bezoeken, Delphino Plaza uit Super Mario Sunshine is even zomers als altijd en de volledige kaart van Super Mario World is te doorlopen. De skinpacks en vrolijke items als sterren en Goomba’s geven de game zeker een pre.

Al met al is Minecraft: Switch Edition uitermate geschikt voor beginners, maar grafisch niet de meest geavanceerde versie. Aan de andere kant is het wel de best mogelijke manier om Minecraft op een handheld te spelen, waar de Switch zijn unieke mogelijkheden als hybride nogmaals toont. Ook bevat het een aantal toffe dlc-pakketten, met de Mario Mash-up Pack als pronkstuk.

Minecraft is nu beschikbaar op via de Switch eShop voor 29,99 euro.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Minecraft voor Nintendo Switch nu te downloaden in de eShop

Miitopia preview – Monty Pythons rpg