in

De Bioscoopstoel #16 – Alien: Covenant, IT, Blade Runner 2049 en Master of None


In de Bioscoopstoel neemt redacteur Michel elke maandag de laatste nieuwtjes en trailers van aankomende en verschenen films en series met je door. Hoewel gamen onze passie is en blijft, zijn films en series immers ook een leuke vrijetijdsbesteding. Pak die bak popcorn erbij en breng jezelf op de hoogte van het laatste nieuws!

In de bioscoop
Vanaf donderdag draait Alien: Covenant in de bioscoop. Eindelijk, weer een nieuwe Alien-film, en dat van de maker van het allereerste deel, Ridley Scott! De film moet de prequel Prometheus met de Alien-films verbinden, alleen zijn de eerste impressies bepaald niet mals. Prometheus had in ieder geval nog mooi geschoten scènes, maar dat lijkt in Covenant wel mee te vallen. Ik ga hem graag met mijn eigen ogen zien, maar ik houd mijn enthousiasme door alle tegenvallende reacties vooralsnog in bedwang.

Hype
Er zijn weer flink wat trailers verschenen afgelopen week die behoorlijk wat hype aanwakkeren. De tweede trailer van de nieuwe verfilming van Stephen King’s verhaal IT is als eerste aan de beurt. Die trailer kon net niet mee in de Bioscoopstoel van vorige week, maar wil ik jullie hem niet onthouden.

Ik ben een groot fan van het boek en de in de jaren 90 verschenen miniserie. Hoewel laatstgenoemde niet op alle vlakken een meesterwerk is, tilt Tim Curry’s acteerwerk als Pennywise the Clown, een verschijningsvorm van het monster IT dat kinderen in het stadje Derry vermoordt, het geheel naar een hoger niveau. De nieuwe film die eind deze zomer moet verschijnen heeft helaas geen Curry, maar het acteerwerk van de kinderen lijkt daarentegen wel van een hoog niveau. Dankzij de miniserie en het boek heb ik mijn hele leven al een fobie voor clowns en dat gaat met deze film niet veranderen! Ik ga hem natuurlijk kijken, maar misschien af en toe met mijn handen voor mijn ogen…

Stephen King is sowieso helemaal in dit jaar, want naast IT en The Dark Tower verschijnt er ook een serie van The Mist. In 2007 verscheen al een film gebaseerd op het boek, geregisseerd door Frank Darabont. Een prima horrorfilm met een bizar einde, maar het verhaal uit het boek zou zich best eens kunnen lenen voor een uitgebreider verhaal dat verteld wordt via een serie.
Een vreemde mist vult een stadje in Maine en in die mist zitten gevaarlijke monsters. Dat is eigenlijk alles dat je moet weten over het verhaal. De makers geven ook al aan dat er al een goede verfilming van het boek van King bestaat en dat de serie dus zijn eigen ding gaat doen. Laten we hopen dat dit een leuke serie oplevert, want die andere recente King-serie, Under the Dome, is niet bepaald van een hoog kaliber.

Voor Baywatch ben ik persoonlijk niet enorm hyped. Ik ben opgegroeid met de serie, maar als beginnend puber bekeek ik die serie vooral niet voor het verhaal … De film belooft niet echt een hoogvlieger te worden, maar gelukkig lijken de makers het bronmateriaal niet te serieus te nemen en het daardoor op humor te gooien. Wat dat betreft heeft Baywatch veel gemeen met de 21 Jump Street-reboot. Misschien leuk voor een avondje met maten.

De aankomende Zuid-Koreaanse film The Mayor heeft Min-Sik Choi in de hoofdrol. Min-Sik is een van de bekendste acteurs uit het land en speelt onder andere de hoofdrol in de cultfilm Oldboy. Hij speelt in deze film de burgemeester van hoofdstad Seoul en wil een derde termijn binnenhalen, maar dat heeft veel voeten in de aarde. Denk aan corruptie en moord.
The Mayor heeft wel wat weg van een Koreaanse versie van House of Cards, maar wat mij betreft betekent de aanwezigheid van Min-Sik Choi alles: die gast maakt alles intrigerend om naar te kijken. De film is net uit in Zuid-Korea en hopelijk kunnen we hem ook snel in Nederland zien.

In oktober komt, zo’n 35 jaar na het origineel, eindelijk het vervolg uit op Blade Runner. De film speelt zich dan ook dertig jaar na Blade Runner af. De trailer die afgelopen week is verschenen voorspelt in ieder geval een visueel prachtige film, en met acteurs als Jared Leto, Ryan Gosling en natuurlijk Harrison Ford zit het met acteertalent ook wel goed!

Nu op Netflix
Aziz Ansari ken je misschien uit Parks and Recreation, als stand-up comedian, of van zijn eigen serie Master of None op Netflix. Sinds afgelopen weekend staat eindelijk het tweede seizoen online.

Ansari baseerde de serie losjes op zijn eigen leven en hoewel je het als een comedyshow kunt zien, is het eigenlijk meer een herkenbare ‘slice of life’-serie waarin vele dertigers zich zullen herkennen. Het vinden van dates, het aangaan en verbreken van relaties, het zoeken naar een doel in het leven: het is allemaal present in Master of None. Het belangrijkste is vooral dat de meeste personages, met name Aziz zelf en de mensen waar hij een relatie mee aangaat, zeer menselijk worden neergezet, waardoor het gemakkelijk is je met hen te identificeren en de situaties waarin ze terecht komen.

Het tweede seizoen vind ik persoonlijk vele malen sterker dan het eerste, onder andere door verbeterde cinematografie, een indrukwekkende soundtrack en enkele verrassende afleveringen. Met tien afleveringen per seizoen die elk ongeveer een half uur duren blaas je er zo doorheen, maar ik beloof je dat de serie een indruk op je achterlaat.

In de wandelgangen
Stripheld Hellboy heeft een tweetal zeer vermakelijke verfilmingen gehad van Guillermo del Toro, maar inmiddels is bekend dat die regisseur zich niet over een derde film gaat buigen. In plaats daarvan komt er een reboot met David Harbour in de hoofdrol. Mocht dat geen belletje doen rinkelen: dat is de agent uit Stranger Things. Neil Marshall (Game of Thrones, The Descent) regisseert de film. Hoewel Harbour een prima acteur lijkt, wordt het wel pittig om te tippen aan de Hellboy van Ron Perlman.

Fun
We sluiten de Bioscoopstoel van deze week af met een geinig filmpje van Youtube-kanaal JoBlo Videos, waarin de trailer van Star Wars: The Last Jedi als een 8-bit game is vormgegeven. Regisseur Rian Johnson is in ieder geval onder de indruk en hij zegt op Twitter dat hij door de trailer zin kreeg om Monkey Island door te spelen! Al moet ik wel eerlijk zijn: de graphics uit de trailer zouden eerder op een 16-bit console thuishoren … details! Bekijk hieronder de trailer en dan zien we je hier volgende maandag weer terug voor een nieuwe Bioscoopstoel

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Minecraft draait toch in 720p op Nintendo Switch in tv-modus

Switch maakt willekeurig screenshots na installatie Minecraft