in

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia


Fire Emblem: Shadows of Valentia is een volledige remake van Fire Emblem Gaiden, het tweede deel uit de serie dat oorspronkelijk alleen in Japan uitkwam voor de Famicom (NES). In de speciale Fire Emblem-presentatie in januari werd de game aangekondigd samen met de smartphonegame Fire Emblem Heroes en een nieuwe Fire Emblem-titel voor de Nintendo Switch die in 2018 moet verschijnen.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia ligt vanaf 19 mei in de winkels.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia review – Sober en smaakvol
Ondanks het stroeve begin en het gegeven dat er een hoop is om aan te wennen, blijkt Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia een ijzersterke toevoeging aan het palmares van de 3DS. Nintendo had het een stuk veiliger aan kunnen pakken. Met écht een nieuw deel, alle poespas uit Fates en Awakenings en met weer een uitgebreide en kleurrijke cast. In plaats daarvan maakt de serie even pas op de plaats en durft het een niet voor de hand liggend zijstapje te nemen. Wat blijk? Het zou zomaar eens precies kunnen zijn wat nodig is. Nu Fire Emblem weer een regelmatig terugkerende gast in de stal van Nintendo is, is het beter om af te wisselen vóórdat het gezeur over uitmelken begint. Petje af dat de ontwikkelaar deze stap nu durft te nemen.

Lees de volledige review hier.

De geschiedenis van Fire Emblem
Het duurt dertien jaar voordat het Verre Oosten één van zijn mooiste schatten deelt met de rest van de wereld. Het duurt nog eens negen jaar voordat ‘wij’ dat op waarde weten te schatten. Maar inmiddels zijn de bakken adoratie niet meer aan te slepen. Fire Emblem wordt wereldwijd op handen gedragen. Maar wat heeft het lang geduurd. Lees hier de volledige geschiedenis van de Fire Emblem-serie.

Fire Emblem in de popcultuur
Cross-overs en cameo’s zijn eigenlijk de beste uitvinding sinds de buitenspelval. Daar houden we van, als we iets spelen of kijken en er ineens iemand opduikt waarvan je zegt: ‘Hé, die ken ik!’. Fire Emblem mag dan misschien niet de roem genieten van bijvoorbeeld een Mario of Lara Croft, maar potverjandrie als we de tactische knokserie niet op menig plekje gerefereerd zien worden. Lees hier alles over Fire Emblem in de popcultuur.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia review – Sober en smaakvol

Race eind augustus met klassieke wagens in F1 2017 – Trailer