in

Plaatsen van game op Steam Direct kost 100 dollar


Ontwikkelaars moeten honderd dollar betalen om hun game via Steam Direct op het platform te krijgen, zo heeft Valve aangekondigd.

Steam Direct wordt later dit jaar ingevoerd en vervangt het huidige Steam Greenlight-systeem, waarbij ontwikkelaars spellen kunnen aanbieden aan Steam in afwachting van goedkeuring door Valve. Daarbij mogen gebruikers stemmen of zij een spel graag op het platform zouden zien verschijnen.

Registratie voor Steam Greenlight kost ook honderd dollar, maar die kosten hoeven niet opnieuw betaald te worden bij een volgende game.

Met Steam Direct stapt Valve van dit systeem af en geeft het bedrijf ontwikkelaars de mogelijkheid om direct op Steam spellen uit te geven. De kosten hiervoor zijn volgens Valve terug te verdienen: zodra een spel duizend dollar aan opbrengsten heeft gegenereerd, krijgt de ontwikkelaar het bedrag van honderd dollar terug.

Daarnaast zegt Valve te werken aan een systeem dat betere suggesties voor interessante games moet geven aan gebruikers. De platformhouder krijgt regelmatig kritiek van zowel gebruikers als ontwikkelaars dat het aanbod op Steam onoverzichtelijk is. Wanneer Steam Direct wordt ingevoerd, is nog niet bekend. Valve zegt binnenkort met een concrete datum te komen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sugoi! Deze manga en anime brachten geweldige games voort

DiRT 4 review – Lekker aanmodderen