in

De afmetingen van de Xbox One X – Is Microsoft eerlijk geweest?


Gisteren kondigde Microsoft de Xbox One X aan, de “krachtigste console tot nu toe”. Indrukwekkende hardwarespecificaties daargelaten, claimt de fabrikant ook de kleinste Xbox tot nu toe te hebben gemaakt. In dit artikel kijken we naar de afmetingen van de Xbox One X en hoe hij zich verhoudt tot andere consoles.

Microsoft zegt met de One X de kleinste Xbox tot nu toe in handen te hebben, maar in verschillende afbeeldingen lijkt dit verschil nihil vergeleken met de One S, die vorig jaar lanceerde. De console is 30x24x6cm groot en weegt 2,6 kilogram. Opvallend is dat de console volgens de officiële cijfers net iets groter is dan de Xbox One S, die 29x23x6cm groot is en 2,7 kg weegt.

Verschillende invalshoeken
Heeft Microsoft dan gelogen? Het is maar hoe je het bekijkt. In kubieke centimeters is de One X op papier net iets groter dan de One S. Qua design oogt de console echter kleiner, omdat de bovenzijde links iets uitsteekt, maar de onderzijde smaller is dan de One S. Onder de streep zou het daarom goed kunnen dat Microsoft inderdaad de kleinste Xbox tot nu toe heeft gemaakt. Dankzij de nieuwe vapor chamber-koeler is Microsoft er in geslaagd om meer hardware in een kleinere behuizing te stoppen, wat ook te merken is aan het gewicht van de console.

Ook ten opzichte van de originele PlayStation 4 en de PlayStation 4 Pro is de Xbox One X kleiner, wat een knappe prestatie is van Microsoft gezien de hoeveelheid kracht in het apparaat. Qua compactheid moet de console het op papier ook afleggen tegen de PlayStation 4 Slim, die 28x25x4cm groot is, maar vanwege het ontbreken van de exacte afmetingen van de vorm is hier nog geen definitief oordeel over te vellen.

Onderstaande afbeeldingen geven goed weer hoe de Xbox One X zich verhoudt tot de Xbox One S vanuit verschillende hoeken.

Zes teraflops
Of de Xbox One X inderdaad de kleinste Xbox tot nu toe is valt nog te bezien. Op papier is dit niet het geval, maar door de opmerkelijke en stijlvolle vorm van de krachtpatser zou de fabrikant zeker gelijk kunnen hebben. Al met al is er een knap staaltje ontwerpen bij de ontwikkeling komen kijken, met zes teraflops in een zeer kleine behuizing als resultaat. Lees de samenvatting van de Microsoft-persconferentie voor meer info over de console en getoonde games.

Door: Jacco Peek

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ARMS: Technieken en Tips

Meer beelden en details Kirby Nintendo Switch uitgebracht