in

Op Verzoek – Games die ontbraken op E3 2017


Na een korte pauze zijn we deze week weer helemaal terug met een nieuwe Op Verzoek. Om E3 nog even ter sprake te brengen, staat deze Op Verzoek in het teken van games die we misten op de beurs. Ook dit jaar kwam er weer een grote hoeveelheid games voorbij die ons volledig wegbliezen. Denk aan titels als Anthem, God of War, Forza Motorsport 7 en Super Mario Odyssey. Veel moois om naar uit te kijken dus, maar ook dit jaar waren er een aantal titels die helaas niet getoond werden tijdens de persconferenties. Je leest het in de Op Verzoek van deze week.

The Last of Us Part 2
Laten we beginnen met waarschijnlijk de meest voor de hand liggende game: The Last of Us Part 2. Sommigen van ons hebben ongetwijfeld nog steeds kippenvel als ze terugdenken aan de onthulling van de game op PlayStation Experience in december vorig jaar. We gingen er van uit dat Sony tijdens hun E3-persconferentie dit jaar iets zou laten zien van de game, maar de titel ontbrak volledig. Achteraf gezien is het logisch dat het vervolg niet aanwezig was. Sony heeft genoeg games die eraan komen, en bovendien is Naughty Dog’s titel nog verre van af. Regisseur Neil Druckmann zei terecht dat het voor nu tijd is “om Chloe en Nadine in de schijnwerpers te zetten voor Uncharted: The Lost Legacy”, maar een glimp van The Last of Us 2: Part 2 had E3 toch een stuk vermakelijker gemaakt.

Death Stranding
Death Stranding is nog zo’n titel waarvan gamejournalisten hun uiting van vreugde niet konden onderdrukken. We weten inmiddels dat maker Hideo Kojima de Decima-engine van Guerrilla Games heeft ingezet om de game draaiende te krijgen en nu slechts prototypelevels van de game test. Toch was er een beetje hoop dat de rockster van een game-ontwikkelaar na twee trailers nog iets meer zou tonen op de Sony-persconferentie, maar helaas was dat niet het geval. Kojima gaf kort voor E3 zelfs al aan dat de game niet aanwezig zou zijn op de beurs, maar tegenwoordig kunnen we ontwikkelaars niet meer op hun woord geloven. We kijken naar jou, Beyond Good & Evil 2.

Final Fantasy 7 Remake
Inmiddels twee E3’s geleden werden gamers verrast met een aankondiging van een remake van een game die wordt gezien als een van de beste titels aller tijden, Final Fantasy 7. We zagen Cloud en zijn kameraden in full-hd schijnen op onze schermpjes en mochten spreken van geluk dat er nieuw leven in deze klassieker geblazen worden. Na de onthulling van de remake hebben we nog een gameplaytrailer tijdens PlayStation Experience voorbij zien komen, maar sindsdien is het akelig stil rondom de game.

Ook op E3 2017 werd geen woord gesproken over Final Fantasy 7 Remake. Zonde, aangezien de game aardig wat positieve reacties teweegbracht tijdens de aankondiging en momenteel zijn momentum lijkt te verliezen. Het laatste wat we hebben vernomen over Final Fantasy 7 Remake is dat Square Enix de ontwikkeling van de game heeft overgeheveld naar een intern team om de kwaliteit te waarborgen. Laten we hopen dat dit de game alleen maar ten goede komt, zodat we zo snel mogelijk dit epische avontuur opnieuw (of voor het eerst) kunnen beleven.

Shadow of the Tomb Raider
Sinds de lancering van de reboot van Tomb Raider in 2013 is Lara Croft weer helemaal de oude. De game wist de avonturierster opnieuw in de schijnwerpers te plaatsen en het vervolg Rise of the Tomb Raider werd met nagenoeg evenveel lof ontvangen. Een derde deel kan dan natuurlijk niet uitblijven en daar kwamen we op de meest knullige wijze achter. Tegen het einde van 2016 was er een foto gelekt van vermoedelijk een ontwikkelaar die een presentatie van de nog onaangekondigde game op zijn laptop open had staan in de metro.

Een reiziger die er toevallig naast stond was zo slim om een foto van de presentatie te maken en meteen was de titel Shadow of the Tomb Raider bekend. Een aankondiging van de game op E3 2017 was dan ook helemaal niet vergezocht, maar ook deze Square Enix-titel was nergens te bekennen. Dat betekent waarschijnlijk dat er in ieder geval nog hard gewerkt wordt aan de game om op z’n minst de kwaliteit van de eerste twee delen te evenaren. Wellicht krijgen we ergens dit jaar nog een teaser te zien van Shadow of the Tomb Raider, of worden we op E3 2018 verrast met een verbluffend mooie trailer.

Animal Crossing Switch
Nintendo heeft fans dit jaar op E3 veel gegeven om naar uit te kijken. Van Yoshi tot Kirby en Pokémon tot Metroid, naast de eerder aangekondigde Mario-platformer en dlc voor Zelda: Breath of the Wild: bijna alle grote franchises komen wel naar de Switch.. Behalve één waar fans ook al een lange tijd op zitten te wachten. Bijna vijf jaar geleden kwam Animal Crossing: New Leaf uit op de 3DS, maar waar blijft toch de volgende? Omdat New Leaf kortgeleden nog een vrij grote update kreeg en er dit jaar nog een mobiele versie van Animal Crossing verschijnt, lijkt de kans klein dat we snel iets te horen krijgen over een nieuwe game.

Voorlopig nog geen Animal Crossing op de Switch, dus. Het spel waar je een dorp vol aandoenlijke en soms ook bizarre inwoners runt, zou perfect voor de nieuwe console van Nintendo zijn. De dorpen kunnen met de extra kracht van Nintendo Switch een stuk groter dan op 3DS worden, met nog meer nieuwe dorpelingen en grotere jaarlijkse evenementen. Omdat de camera tot nu toe altijd op een vast punt heeft gestaan, opent dit ook deuren waarbij co-op met de twee Joy-Cons mogelijk is, omdat er maar één analoog stick nodig is. Een nieuwe console met enorm veel potentie voor liefhebbers van de franchise, waar we dus helaas nog even op moeten wachten.

Borderlands 3
Gearbox heeft met de Borderlands-franchise aangetoond dat humor en brute actie prima samengaan. Het tweede deel staat bij veel mensen in de top 10 van beste co-op games en de franchise is zelfs in een compleet andere genre te spelen dankzij ontwikkelaar Telltale. Met de eerste in-engine beelden van wat vermoedelijk Borderlands 3 is in ons geheugen, is al was het apart de game niet op E3 voorbij te zien komen.

Een spel als Borderlands had de show gestolen tussen alle serieuze games van Microsoft en Sony en de vrolijke titels van Nintendo. Een belachelijk vermakelijke shooter met een flinke dosis humor had juist dit jaar extreem goed opgevallen en was misschien wel precies wat E3 2017 nog beter had kunnen maken. Gearbox weet altijd precies hoe ze nieuwe content met bekende personages kunnen opvullen en Borderlands 3 wordt, als de game ooit uitkomt, ongetwijfeld een mix van deze twee dingen. Geef ons honderden nieuwe geweren, een nieuwe locatie met alle personages waar we door de vorige games zo van zijn gaan houden en dezelfde domme humor en we komen al een heel eind.

Zo is er nog een zee aan titels die we dit jaar graag hadden willen zien, maar bovengenoemde games hadden er wat ons betreft voor kunnen zorgen dat E3 2017 iets specialer was dan het uiteindelijk bleek te zijn. We lezen graag in de comments welke games jullie hebben gemist op E3 en laat ons ook even weten of je een leuk onderwerp hebt voor de Op Verzoek van volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Atari komt met een nieuwe spelcomputer

Pokémon Go maakt zichtbaar welke pokémon gevangen zijn via cheats