in

Op Verzoek – De vijf beste games van 2017 (tot nu toe)


Het einde van het eerste halfjaar van 2017 is in zicht en aangezien het nu zomer is moeten we nog erg lang wachten op de grote titels, bijvoorbeeld titels die getoond zijn op E3 2017. Terwijl we ons verheugen op het najaar hebben we dan wel weer genoeg tijd om onze backlog van de afgelopen zes maanden weg te werken. Mocht je nog op zoek zijn naar een of meerdere games om je zomer mee door te komen, lees dan hieronder de vijf beste games van 2017 (tot nu toe).

Horizon Zero Dawn
Na Killzone: Shadow Fall bleef het verdacht lang stil rondom het Nederlandse Guerrilla Games. Er werd aan iets nieuws gewerkt, maar wat werd pas op E3 2014 onthuld. Horizon Zero Dawn was een ambitieus project met een enorme open wereld, gigantische robotdinosaurussen en, ook niet onbelangrijk, een sterke vrouwelijke hoofdrolspeelster. Toen de game op 3 maart 2017 in de winkels lag werd al snel duidelijk dat onze Nederlandse gaming-trots iets speciaals had weggezet.

Speel als Aloy in een prachtige wereld vol mysterieuze robots. Ontaard de geheimen achter jouw geboorte en red mensenstammen van een onbekende vijand. Als het verhaal van Horizon Zero Dawn je niet pakt, dan doet het gevechtssysteem dat wel. Schiet moeiteloos schot na schot in torenhoge mechanische beesten en leg vallen neer om nietsvermoedende krijgers uit te schakelen. Als een van de mooist uitziende en best spelende consoletitels (zeker op PlayStation 4 Pro) van 2017 scoort Horizon Zero Dawn zowel op grafisch gebied als in gameplay hoog. Horizon Zero Dawn is fantastisch en dat is voor een volledig nieuwe IP van een Nederlandse studio meer dan bijzonder.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the Wild liet ontzettend lang op zich wachten. De belofte dat je voor het eerst in een 3D-omgeving in Zelda geen vast pad meer hoefde te bewandelen, maar zelf invulling kon geven aan je avontuur was reden genoeg om te geloven dat dit misschien wel de beste Zelda tot nu toe zou kunnen zijn. Nintendo gaf destijds aan dat deze Zelda in 2015 het licht zou zien, maar niets was minder waar. Pas op E3 2016 werd de game zoals we hem vandaag kennen uit de doeken gedaan, als Breath of the Wild.

Sinds de lancering van Nintendo Switch kunnen we in een verwoest Hyrule rondlopen, een wonderlijke ervaring. De omgevingen zijn gevarieerder dan ooit tevoren en nodigen uit om te ontdekken. Hyrule zit vol geheimen en gevaar en de afwezigheid van een soundtrack terwijl je de wildernis verkent doet de subtitel van de game des te meer eer aan. Het gevechtssysteem voelt verrassend fris en door de verbeterde physics-engine zijn er talloze manieren om vijanden een kopje kleiner te maken. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een onvergetelijke reis die dit jaar waarschijnlijk onovertroffen blijft.

Persona 5
Niet alle gamers voelen er wat voor om een tweede leven te beginnen in Persona 5, maar eigenlijk zouden ze dat wel moeten doen. Persona 5 draait net als voorgaande delen om het dagelijks leven van een Japanse scholier en demonische monsters verslaan in kerkers. Spelers moeten hun tijd zelf verdelen en binnen de tijdslimiet van een aantal dagen een dungeon induiken om een vreselijke gebeurtenis in de echte wereld te voorkomen. Denk daarbij aan moord, maar ook vrij heftige onderwerpen als seksueel misbruik, drugs en zelfmoord. Persona 5 heeft daarbij het beste verhaal van de serie tot nu toe, dat wordt gedreven door sterk geschreven personages.

De band die je met deze scholieren opbouwt is eigenlijk in geen andere game te vinden, waardoor het managen van je tijd een verschrikkelijk leuke bezigheid blijft. In het onwijs stijlvolle Tokio kunnen spelers in plaats van met vrienden afspreken duiken in bijzonder diepe activiteiten, zoals werken, leren en sporten om statistieken te verbeteren. Daarbij wordt het verslaan en verzamelen van Persona eenvoudiger en is de wereld weer een kwaadaardig persoon minder. Persona 5 is een cumulatie van de vorige geweldige Persona-games en is een van de beste games van 2017.

NieR: Automata
Het vervelende aan Nier: Automata is dat je er weinig over kunt zeggen zonder het verhaal te verklappen. Toch doen we vandaag een poging door sterk te benadrukken dat deze hack ’n slasher van PlatinumGames een ongeëvenaard filosofische reis is. Het verhaal van androids 2B en 9S zet spelers aan het denken over wat het betekent om mens te zijn. Wat is emotie? Wat is religie? Het zijn vragen die Automata stelt en wellicht antwoord op geeft in een plot dat uitzonderlijk sterk in elkaar zit.

Daarbij moet het ouderwets soepele gevechtssysteem, de zeer uitdagende eindbaasgevechten en de weergaloos melancholische soundtrack absoluut niet vergeten worden. De game kan het bloed onder je nagels vandaan halen, maar ook verschrikkelijk spannend zijn en voldoening geven. En dat vele playthroughs lang, want pas dan beleef je het volledige complexe verhaal. Nier: Automata is de verrassing van het jaar en eigenlijk moet elke gamer hem ervaren.

Resident Evil 7: Biohazard
Het jaar kon niet griezeliger beginnen met de lancering van Resident Evil 7: Biohazard. Toen Konami officieel een streep zette door Silent Hills van Hideo Kojima en Guillermo del Toro voelden veel horrorfans een leegte die gevuld moest worden. Gelukkig was Capcom hier ook van op de hoogte en besloten het deze leegte te vullen met Resident Evil 7: Biohazard.

Eerlijk is eerlijk, de Resident Evil-serie was met de laatste paar delen in de serie steeds meer gaan afwijken van de essentie van de reeks. De nadruk lag minder op horror en meer op actie, maar met deel zeven ging Capcom terug naar de wortels van de reeks. En als dat niet genoeg is kunnen spelers deze angstaanjagende ervaring een boost geven door de game in vr te spelen met PSVR. Resident Evil 7: Biohazard is een grote stap voorwaarts voor de reeks en hopelijk heeft het de standaard gezet voor toekomstige delen.

[poll 841]Dit zijn volgens ons vijf van de beste titels die waarschijnlijk niet alleen in onze lijstjes met beste titels van het jaar hoog eindigen. Uiteraard zijn er het afgelopen jaar nog zoveel uitstekende games uitgekomen en er ligt nog een mooi najaar in het verschiet. Laat in de comments weten welke games jouw favorieten van het jaar zijn en stem ondertussen op een onderwerp voor volgende week![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe PS4-game van InFamous-studio Sucker Punch nog in de maak

Planet Coaster krijgt gratis zomerupdate met vuurwerk en video billboards