in

Emulatoren werken op PlayStation 3


Verschillende emulatoren werken op de PlayStation 3, dat heeft een aantal consumenten gemeld. Onder deze emulatoren bevindt zich de zeer populaire MAME-emulator, die arcadespellen kan emuleren. In dit filmpje is te zien dat iemand Pac-Man aan het spelen is op de PS3. Een filmpje van Super Mario Bros toont dat er ook een werkende NES-emulator is voor de PS3.

Deze emulatoren draaien op Fedora Linux, een versie van Linux die ook op de PS3 draait. Op zich zijn er genoeg gratis emulatoren te vinden voor Linux, dus wat dat betreft is het niet vreemd dat deze ook gewoon draaien op de PlayStation 3. Met name Nintendo en Microsoft zullen hierin geïnteresseerd zijn, doordat gamers die een beetje verstand van zaken hebben op deze wijze illegaal spellen kunnen spelen die zij liever zouden verkopen via Virtual Console en Microsoft. Van de andere kant is dit natuurlijk al veel langer mogelijk op de PC, en aangezien daar ook weinig aan wordt gedaan, is het waarschijnlijk dat Sony zich hier niet zo druk om maakt.

Of dit nieuws echt waar is, is nog niet bevestigd. De zeer matige kwaliteit van de filmpjes doet weinig goeds voor de geloofwaardigheid. Desalniettemin is het natuurlijk zeer waarschijnlijk dat je emulatoren voor Linux ook gewoon kunt draaien op Linux voor de PS3.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PS3 speelt spellen niet optimaal af op 1080i TV’s

Video Marketplace is nog erg traag