in

Op verzoek – Het beste haar in games


Haar kan van alles tussen heel vies en heel mooi zijn. Wat videogames betreft zijn gamers zich vaak niet bewust van hoeveel tijd er zit in het realistisch renderen van hippe kapsels of vachten van dieren, of wat voor effect het kan hebben op de prestaties van een game. Wij hebben de meest knappe, opmerkelijke of mooie vormen van haar in games op een rijtje gezet, omdat we dit nu eenmaal heel erg kunnen waarderen.

Ratchet & Clank – Ratchet & Clank
Als we het hebben over mooi haar in games, dan beperken we ons niet tot slechts mensen. De wollige Ratchet uit Ratchet & Clank is namelijk ook een prachtig voorbeeld van hoe mooi haar in games kan zijn. De PlayStation 3-delen van de serie zijn al oneindig vergeleken met Pixar-films, maar de PlayStation 4-reboot van vorig jaar doet deze claim pas echt eer aan. De vacht van de Lombax is zó goed geanimeerd dat de bewegende oranje haartjes op zijn grote oren letterlijk te tellen zijn. Een leuk detail is dat Ratchet zelf in de games door zijn schattige vacht soms wordt aangezien voor een huisdier, in plaats van de held die het universum van de ondergang moet redden.

Bayonetta – Bayonetta
Een lijst over haar in games is niet compleet zonder deze heks uit de krankzinnige hack ’n slash-games van Platinum. Bayonetta’s outfit bestaat immers geheel uit haar, wat voor behoorlijk pikante beelden zorgt als ze het in gevechten niet meer inzet als kledij maar als wapen. Om te knokken met demonen geeft ze haar kapsel door middel van magie tot de uiteenlopende vormen, zoals vuisten en zwepen. Tijdens een Umbran Climax, haar super aanval die de genadeklap uitdeelt aan reusachtige monsters, vormt Bayonetta’s haar zich echter tot angstaanjagende wezens, zoals gigantische draken of vogels. Veel fans waren waarom ongerust toen duidelijk werd dat Bayonetta in het tweede deel een flinke knipbeurt onderging, maar al snel bleek dat er niets veranderd was.

Twinrova – The Legend of Zelda: Ocarina of Time
Er valt te twisten over het feit of het haar van Twinrova echt haar is. De helft van het kapsel bestaat namelijk uit vurige vlammen en de andere kant uit ijspegels. Deze eindbaas van de Spirit Temple uit The Legend of Zelda: Ocarina of Time, die een combinatievorm is van een kwaadaardige tweeling, wisselt ijs- en vuuraanvallen af, die Link vervolgens met zijn spiegelschild moet reflecteren. Het haar verliest zijn gloeiende eigenschappen wanneer het klappen ontvangt en verandert in die situatie in twee grijze knotten. Het kapsel van deze baas straalt dus uitstekend haar vechtlust uit en geeft tegelijkertijd haar vechtstijl weer. Daarnaast lijkt Twinrova door dit pittige elementaire kapsel vele jaren jonger en fitter dan je zou verwachten van iemand van 400 (of 380?) jaar oud.

Cloud Strife – Final Fantasy 7
Deze jongeman wordt door velen begeerd, en dat is goed te begrijpen. Zijn kapsel is namelijk één van de mooiste kunstwerken uit de videogamewereld. Ondanks dat het altijd stijlvol overeind blijft staan, gaat het niet ten koste van de prachtige bewegende golven. Het kapsel beweegt elegant heen en weer met zijn heftige activiteiten en springt vervolgens weer netjes terug op zijn plek in al zijn funky, blonde glorie. Cloud Strife maakte zijn eerste verschijning in Final Fantasy 7, maar stiekem komt zijn haardos het beste tot zijn recht in de animatiefilm Final Fantasy: Advant Children. Dat gezegd hebbende worden zijn wapperende haren zeker geëvenaard door personages zoals Noctis uit Final Fantasy 7 en Wakka uit Final Fantasy 10. De unieke haarstijlen uit deze gamereeks zijn nooit saai, maar de kroon voor meest legendarische kapsel moet het hoofd sieren van misschien wel het bekendste personage uit de gehele Final Fantasy-franchise: Cloud Strife.

Geralt – The Witcher 3: Wild Hunt
Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft oog voor detail. Het is dan ook niet gek dat we deze gedetailleerde aanpak in The Witcher 3: Wild Hunt tot in het haar van de personages terugvinden. Met in het bijzonder het haar van hoofdpersonage Geralt of Rivia, dat realistisch beweegt en zelfs groeit. In The Witcher 3 kun je een bezoekje aan de kapper brengen, maar als je voor een bepaalde tijd niet meer doet, groeit het haar van Geralt langzaam langer. Ook als je besluit de monsterjager van een gladde kin te voorzien, zitten er binnen de kortste keren weer stoppels. Overigens verhult zijn baard een flink litteken, dat alleen zichtbaar is na een scheerbeurt. Het haar in The Witcher 3 moet echt onderhouden worden en dat is niet iets wat je in veel andere games ziet.

Aloy – Horizon Zero Dawn
Horizon Zero Dawn is grafisch gezien wellicht de indrukwekkendste consolegame tot nu toe. De omgevingen zijn op fenomenale vormgegeven en de vele mechanische beesten zijn prachtig geanimeerd. Omdat er op deze robots geen vacht zit, kon er meer aandacht besteed worden aan het haar van de personages. Horizon Zero Dawn is daarnaast de eerste game waarbij gebruik gemaakt wordt van een aangepaste versie van ‘AMD’s TressFX’. Voorheen werd deze hair physics engine alleen op superkrachtige pc’s gebruikt. Een van de indrukwekkendste resultaten daarvan is de prachtige bos vuurrood haar van hoofdpersonage Aloy. Haar lokken deinzen bijvoorbeeld zacht mee op de wind als ze stilstaat en wapperen achter haar aan als ze een sprintje trekt. Mooier nog is dat je in haar weelderige haardos alle vlechten kan tellen.

[poll 866]Dit waren een paar van de beste vormen van haar in videogames. Personages wiens dossen de lijst net niet haalden waren Goku, Yugi Moto, Lara Croft en Zero (uit Phoenix Wright). Laat ons vooral weten of jullie nog meer mooi gamehaar kennen en stem op het onderwerp voor volgende week![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Splatoon 2 review – Zelfde game, nieuw likje verf

Final Fantasy 12: The Zodiac Age review – Heruitgevonden klassieker