in

Update – De beste tien games voor Nintendo Switch


Nintendo Switch startte met een aantal aardige games rondom een meesterlijke The Legend of Zelda. Nintendo beloofde echter rap te volgen met een vaste stroom aan topgames, en tot nu toe kunnen we stellen dat het bedrijf hierin is geslaagd. Meer dan een jaar na lancering van het apparaat is het aantal goede titels dat beschikbaar is voor Nintendo switch behoorlijk opgelopen.

Veel van de onderstaande games zijn namelijk nieuw en bevatten die unieke Nintendo-eigenschappen waar gamers dol op zijn. Dat gezegd hebbende zijn er ook veel titels op de console verschenen die slechts remasters zijn, maar toch onmisbare games zijn voor Nintendo’s wonderlijke console/handheld-hybride. In dit artikel houden we bij wat de beste tien games zijn voor de Switch.

Enkele titels die de lijst net niet haalden zijn: Stardew Valley, Kirby Star Allies, Minecraft, The Binding of Isaac Afterbirth++, Arms, Snipperclips, Shovel Knight, Owlboy, Xenoblade Chronicles 2 en Steamworld Dig 2.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Het is onderhand wel duidelijk: Breath of the Wild is een uitzonderlijk goede game. Nog nooit gaf een game spelers zoveel vrijheid om te gaan en staan waar ze willen en het feit dat de wetten van de natuur áltijd gelden is een wereldprestatie. Daarnaast is de wereld ontzettend goed gevuld met knusse dorpjes, overweldigende woestenijen en tempels met meer oplossingen dan een speler zich kan bedenken.

De omgevingen zijn gevarieerder dan ooit tevoren en nodigen uit om te ontdekken. Hyrule zit vol geheimen en gevaar, en de afwezigheid van een soundtrack terwijl je de wildernis verkent doet de subtitel van de game des te meer eer aan. Het gevechtssysteem voelt verrassend fris en door de verbeterde physics-engine zijn er talloze manieren om vijanden een kopje kleiner te maken. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een onvergetelijke reis en een moderne klassieker. Lees meer in de review.

Zelda: Breath of the Wild

Super Mario Maker 2

Een absolute topper die zeker een plek in deze lijst verdiend heeft, is Super Mario Maker 2. Met een geweldige verhaalmodus en oneindig veel speelbare levels van andere spelers online, is het spel bijna niet uit te spelen. Ongelofelijk moeilijke speedruns, vindingrijke speurtochten en betoverende avonturen, je kan het zo gek niet bedenken.

De levels in de game bestaan uit verschillende bekende Mario-stijlen, waaronder die van Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World, New Super Mario Bros. U en het nieuwe thema: Super Mario 3D World. Er zijn zoveel verschillende levels te maken met deze stijlen dat de speler volledig aan zijn fantasie wordt overgelaten. In het tweede deel van Super Mario Maker kan je bovendien samen levels maken door beide één Joy-Con te besturen, een erg leuke toevoeging.

Super Mario Maker 2 biedt minstens net zoveel uitdaging als de eerste Mario Maker, maar voegt daar een grappige verhaalmodus, diverse nieuwe thema’s en een grappig geschreven tutorial aan toe. Online met vrienden kunnen spelen, maar ook samen op de bank een level in elkaar zetten zorgen ervoor dat Mario steeds gezelliger wordt. Lees hier de review

Mario maker 2

Mario Kart 8 Deluxe

Over Mario Kart 8 is iedereen het sinds de oorspronkelijke release op de Wii U eigenlijk al eens: dit is een game van uitzonderlijk hoge kwaliteit. De 32 originele tracks zijn goed gebalanceerd, de game barst van de kleurrijke personages en grafisch is het ook nog eens een hoogvlieger. Voor de Switch weet Nintendo zichzelf nog nét te overtreffen. Deze Deluxe-editie bevat tevens de zestien tracks die voorheen alleen beschikbaar waren als downloadbare content op de Wii U, alle personages uit die dlc-pakketten waaronder Link en een rits aan nieuwe personages zoals de Inkling Boy en Girl uit Splatoon.

Daarnaast wordt het grote gemis van een fatsoenlijke Battle Mode helemaal goedgemaakt door een volwaardige versie met zeven klassieke en nieuwe tracks terug te brengen. Zowel de oude modi als de nieuwe Renegade Roundup-modus zijn genieten in split-screen, maar de toevoeging van online is ook een welkome feature. Het hele pakket maakt Mario Kart 8 Deluxe een essentiële Nintendo Switch-game. Thijs noemde het in zijn review zelfs de beste Mario Kart ooit.

Mario Kart 8 Deluxe

Celeste

Celeste is een platformer in de stijl van Super Meat Boy, maar overtreft deze game op alle fronten. Weinig titels komen ook maar in de buurt van het waanzinnige leveldesign dat spelers uitdaagt om alles uit hun vingers te halen. Niet door het erin te wrijven als ze voor de duizendste keer sterven, maar juist op uitzonderlijk positieve en aanmoedigende wijze. Ondanks de simpele besturing is de leercurve van Celeste is bijzonder stijl, waardoor je na twee minuten falen jezelf expert waant van een van de vele kamers. De gameplay gaat gepaard met een bijzonder verhaal over Madeline, die zo haar serieuze redenen heeft om de berg Celeste te beklimmen, wat briljant wordt verweven in de gameplay. Daar bovenop komt de fantastische, avontuurlijke soundtrack, die deze kleine titel oh zo groot maakt.

In zijn recensie concludeert Thijs: “Celeste is een uitstekende platformer die met strakke gameplay, een leuke verhaallijn en heel erg veel duizelingwekkend uitdagende levels van geen ophouden weet. De hoge moeilijkheidsgraad zit het speelplezier niet in de weg omdat Celeste je allerlei handvatten geeft om de gameplay steeds meer onder controle te krijgen. Een mooi gebaar naar iedereen die liever niet honderden keren het loodje legt om een level te halen, maar voor wie daar wel plezier uithaalt is Celeste gewoon een absolute must.”

Celeste

Luigi’s Mansion 3

Het langverwachte derde deel van Luigi’s Mansion stuurt de arme Luigi naar een hotel vol spoken. Gewapend met een nieuwe versie van de iconische stofzuiger baant hij zich een weg omhoog om uiteindelijk Mario en zijn vrienden te redden. De game is uiteraard niet bedoeld om spelers écht bang te maken en is eerder een grote knipoog naar allerlei Hollywood-films. Het feit dat elke verdieping en eigen thema kent doet – ondanks wat backtracken – wonderen voor de variatie. Ook Gooigi, Luigi’s slijmerige alter-ego, is een waardevolle toevoeging aan de ingenieuze puzzels die spelers op dienen te lossen. Luigi’s Mansion 3 zit vol charme en is een absolute topper voor de Switch.

Laura gaf de game een mooie 8 in haar review en zei het volgende:

Luigi’s Mansion 3 is af en toe wat rommelig en wat lui, maar dat staat in schril contrast met de grappige puzzels, actie en het visuele spektakel die de game biedt: een zwerm vreemde vogels, een arsenaal aan originele thema’s met bijbehorende items én een onweerstaanbare bangerik in de hoofdrol.

luigis mansion

Super Smash Bros. Ultimate

Iedereen is erbij! Deze nieuwe versie van de klassieke brawler is eindelijk naar de Nintendo Switch gekomen. Het is niet voor niets de ultieme Super Smash Bros.-game ooit, want elke vechter uit voorgaande Super Smash-games is van de partij. Met in totaal van 74 uiteenlopende personages is dit knokfestijn het grootste roster ooit.

De kwaliteit van Super Smash Bros. Ultimate valt niet te ontkennen. Met een compleet onoverzichtelijk, maar fantastisch aanbod van tientallen vechters, stages en aanvallen heeft Nintendo zichzelf overtroffen. De game is wat sneller geworden en is de perfecte mix van gezellig met vrienden een potje vechten en competitief spelen. Nieuwe features als Spirits, Stage Morph en World of Light zijn ook een toffe aanvulling op de game waardoor je nog maanden zoet bent met de game. Super Smash Bros. Ultimate mag wat ons betreft daarom niet ontbreken in je collectie.

In de review van Thijs spreekt hij over hoe deze Super Smash Bros.-game moeilijk te overtreffen is en gaf hem dan ook een 9,5 als eindcijfer. “De hoeveelheid terugkerende figuren, aanpassingen aan veteranen en met liefde gerepresenteerde nieuwkomers is niets minder dan bewonderingswaardig. World of Light is ondertussen precies de gigantisch uitgebreide singleplayer die nog aan dit pakket ontbrak. Het is daardoor moeilijk te bedenken hoe deze game ooit nog door een vervolg overtroffen wordt.

super smash

Super Mario Odyssey

Deze lijst zou niet compleet zou als Super Mario Odyssey er niet tussen zou staan. Hoewel er nog enigszins wordt geharreward over het feit of het nou wel of niet de Game of the Year is (Zelda gooide natuurlijk ook hoge ogen), is het zonder enige twijfel dé titel dit je moet hebben als je een Nintendo Switch hebt.

De prachtige en heerlijk kleurrijke game voelt als een oude vertrouwe Mario-game, maar biedt ook zoveel leuke nieuwe dingen. Natuurlijk is de toevoeging van Cappy daar één van. Met het pratende petje kan je de leukste dingen en andere voorwerpen en wezens overnemen wat een hoop nieuwe gameplay toevoegt.

Zoals vanouds zijn ook de werelden weer verbluffende mooi en uitdagend en hoewel in eerste instantie New Donk City een beetje ‘niet-Mario’ aanvoelde in het begin dat we het in trailers zagen, zijn onze kopzorgen daarover compleet verdwenen. Het is dus niet gek dat onze Thijs deze game een 9,5 gaf.

Hollow Knight

Een van de beste pc-games van 2017 is eindelijk verschenen op de Nintendo Switch. Hoewel er een hoop Metroidvania’s op het platform te vinden zijn, spant Hollow Knight absoluut de kroon. De op het eerste oog schattige wereld is bewoond door wanhopige insecten die met weemoed terugdenken aan het ooit zo welvarende koninkrijk Hallownest. Dit geeft de wereld van Hollow Knight een zekere diepgang en coherentie die je niet verwacht bij een tweedimensionale game.

De gameplay van Hollow Knight is bikkelhard. Reguliere vijanden maken onverwachte bewegingen en een handvol baasgevechten biedt een behoorlijke uitdaging. Eenmaal gestorven moeten spelers ook nog eens hun ziel en de valuta Geo terughalen, waardoor elk gevecht een alles op het spel zet. Gelukkig is de besturing ontzettend strak en is de game zo ontworpen dat spelers vele paden kunnen verkennen en dus nooit echt vast zitten. De game is wellicht zelfs de meest uitgebreide Metroidvania ooit, met talloze verborgen gebieden om te verkennen. Ben je op zoek naar een pittig en sfeervol avontuur op de Nintendo Switch, dan is Hollow Knight dé game.

Hollow Knight

Fire Emblem: Three Houses

Het beste aan Fire Emblem is de hoeveelheid content die de speler kan doorlopen. Wanneer geen enkel filmpje of gesprek wordt doorgedrukt, kost het voltooien van het complete spel plusminus 200 uur. Bovendien is het meer dan tien jaar geleden sinds de vorige Fire Emblem voor thuisconsoles. De grafische rekenkracht van de Switch en de beeldkwaliteit van een grote televisie zorgen ervoor dat veldslagen grootser en meeslepender aanvoelen.

In Fire Emblem: Three Houses speel je de zoon van een beroemde huurling die als professor op een gerenommeerde legerschool aan de slag gaat. Je klassen zitten vol met de zonen en dochters van de notabele adel van het continent, waaronder zelfs de toekomstige heersers van de drie grote koninkrijken. Het verhaal grijpt je erg snel in dit spel en laat je ook niet meer los!

Hoewel gevechten nog ongeveer hetzelfde aanvoelen als in voorgaande games, zijn alle systemen daaromheen gigantisch op de schop gegaan. Je kunt uren besteden aan het verfijnen van je schoolklas en het perfectioneren van strategieën. De game houdt de eerste paar uur een beetje je hand vast, maar zodra je in het diepe wordt gegooid krijg je alle vrijheid. En het is ontiegelijk leuk om steeds weer nieuwe klassen te ontgrendelen en strategische trucs uit te proberen. Een game om een zomer lang mee bezig te blijven. Lees hier de review.

Fire Emblem: Three Houses

Mario+Rabbids: Kingdom Battle

Deze game, ontwikkeld door Ubisoft met toestemming van Nintendo, combineert de beroemde Mario-personages met de Rabbids van Ubisoft. Deze Rabbids, vooral bekend van talloze games die vol zitten met mini-games, zetten Mario in een volledig nieuw daglicht. De keuze van het spelgenre turn-based stratgie-rpg is opvallend hier, want het is niet bepaald het soort spel wat mensen verwachten wanneer ze de naam Mario horen. Desalniettemin heeft dit personage bewezen dat hij in veel verschillende soorten games een held kan zijn en dat Mario behoorlijk veelzijdig is. Mario + Rabbids: Battle Kingdom is een schaakspel in de zin dat het spel om tactische inzichtigen van de speler vraagt.

Dennis Mons, die de game beoordeelde met een 9-, schreef daarbij: “Maar los van de enorme strategische diepgang heeft ook het guitige voorkomen van de game een enorme aantrekkingskracht. Wellicht dat het mensen toch overtuigt om ‘m te proberen, ook al hebben ze in eerste instantie niet echt iets met het genre. Het zit zo: Mario + Rabbids voelt als een échte Mario-game. De look, feel, geluiden en muziek; het klopt als een bus en Ubisoft is overduidelijk zorgvuldig te werk gegaan met de IP.” Een spel voor iedereen dus en een goed voorbeeld van een game die nog wel eens een waardige titel zou kunnen zijn voor een nieuwe Mario spin-off reeks.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wild Area in Pokémon Sword en Shield bedekt met sneeuw

Het Vaticaan heeft een eigen Minecraft-server