in

Op Verzoek – de beste games waarin je kunt vissen


Vissen is een fantastische bezigheid om even tot bezinning te komen in de natuur. In games kan dit ook het geval zijn, alhoewel het soms ook vereist is om verder te komen in een level. Deze week hebben we de beste games waarin je kunt vissen op een rijtje gezet.

Ōkami
De naam van deze game is een Japanse woordspeling, aangezien Ōkami zowel “grote god” als “wolf” kan betekenen, afhankelijk van de schrijfwijze. De woordspeling is zeer toepasselijk, aangezien je in de game een wolf speelt, die een personificatie is van de Japanse zonnegod Amaterasu. Zij redt in het verhaal Japan van de duisternis die over het land heerst. Ondanks deze zware taak heeft Amaterasu soms even tijd om te vissen. Sterker nog: soms moet je vissen om de plot te vorderen.

Vissen doe je in de game zoals je de meeste belangrijke acties in de game uitvoert. Je tekent een lijn vanaf de vishengel naar de vis die je wilt vangen. Wanneer je beet hebt is het de bedoeling de vis naar je toe te trekken door hem tegen te werken. Wanneer de vis dicht in de buurt is teken je een lijn over de vis en heb je hem gevangen. Je kunt meer dan veertig verschillende soorten vissen vangen, zoals kogelvissen en zelfs zeesterren, om mensen te helpen en geld te verdienen. Boven alles is vissen een uitgebreide minigame waar je lekker je tijd in kwijt kunt als je even moe bent van alle heldendaden.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time
In Ocarina of Time is Link een belangrijke held die de wereld moet redden van de kwaadaardige Ganondorf. Je reist door de tijd om dungeons te voltooien en sages te verzamelen, om vervolgens de hoofdbasis van dit kwaad te bereiken. Aangezien het lot van Hyrule in je in handen ligt en dit een zware last is om te dragen, moet je soms even pauze nemen om je mentale energie te herladen.

Een perfecte manier om dit te doen is door te gaan vissen. Aan het grote Hylian Lake ligt een vijvertje waar je even tot rust kunt komen en zoveel vissen kunt vangen als je wilt. In je jongere jaren kun je een Piece of Heart verkrijgen door een vis van tien pond of meer te vangen. In de toekomst is de hoofdprijs een Golden Scale. Het is dus ook nog nuttig om te vissen! Grotere vissen kunnen makkelijker gevangen worden door het gebruiken van de Sinking Lure. Deze kun je vinden als je een keer de hoofdprijs hebt gewonnen. Zo kun je makkelijker geld verdienen met je tijdrovende in-game hobby.

Leuk om te weten is dat je het petje van de visser, die achter de balie staat, af kunt pakken door naar zijn hoofd te vissen.

Pokémon
Eigenlijk kunnen we deze lijst niet maken zonder Pokémon te noemen. Vissen is namelijk niet zomaar een minigame in de serie, maar een essentiële actie om bepaalde Pokémon te kunnen vangen. Vissen kan al sinds Pokémon Red, Blue en Yellow, en is in de loop der jaren steeds complexer geworden. Het begon als eenvoudig vissen vanaf de kust, waarbij trainers wel of geen Pokémon tegenkwamen om een gevecht mee te starten. In de generaties daarna werd het mogelijk om te vissen vanaf de rug van een surfende pokémon, werden bepaalde soorten water met afwijkende encounter rates geïntroduceerd en is het nu zelfs mogelijk om bijzondere items te vangen.

Vissen in Pokémon is juist zo leuk omdat het de spanning van de sport goed over weet te brengen. Elke ontmoeting kan weer die ene shiny pokémon zijn die je op geen enkele andere manier kunt vangen. Zeker als je daadwerkelijk de Pokédex wilt vullen ontkom je niet aan vissen. Het is daarom best jammer dat de recente Sun & Moon spelers de vrijheid ontnemen om overal te kunnen vissen, door enkel bepaalde plekken beschikbaar te stellen. Toch blijft het ook in die game heerlijk rustgevend om ongestoord te blijven vissen tot je eindelijk je favoriete water-pokémon hebt gevonden.

Animal Crossing: New Leaf
Animal Crossing: New Leaf is een rustgevend spelletje waarin jij de nieuwe burgermeester van een klein dorp wordt. Om de schattige dorpsbewoners tevreden te houden heb je echter een flinke zak geld nodig. Gelukkig biedt Animal Crossing je de perfecte manier om vliegensvlug een hele hoop poen te verdienen. Er is één locatie in het spel waar dit het beste kan: stap in het motorbootje van Kapp’n en vaar naar het tropische eiland om vis te vangen.

Vissen vangen in Animal Crossing is enorm verslavend. Vang zeldzame, exotische vissen en verkoop ze om te kunnen investeren in je dorp of je huis. Er zijn veel verschillende soorten om te vangen en je kunt jouw collectie door middel van het museum aanvullen en bijhouden. Vissen zijn te herkennen aan de schaduwen die in het water ontstaan waar ze zwemmen. Hoe groter de schaduw, hoe groter de kans dat de vis veel waard is. Zorg dat je dobber in de buurt van een vis in het water terechtkomt en haal ‘m zo snel mogelijk binnen als je beethebt. Pas wel op! Je dorpsbewoners hebben het door als je de hele dag weg bent om te vissen.

Jak & Daxter: The Precursor Legacy
Veel minigames waarin je kunt vissen zijn net uitdagend genoeg om spelers lang genoeg af te leiden van de hoofdgame. Vissen in Jak & Daxter: The Precursor Legacy is daarentegen zo belachelijk moeilijk dat je direct weer wilt stoppen. De game dwingt je echter om tweehonderd pond vis te vangen voordat je weer verder mag met het verhaal. En in een vijver waar slechts vissen van een en vijf pond zwemmen, kan dat wel even duren.

De opzet van de minigame is daarnaast drastisch anders dan menig visgame. Jak ligt onhandig op een brug met een schepnet, om vissen te vangen die met de stroming meezwemmen. Spelers moeten het veel te trage schepnet van links naar rechts bewegen om de vissen te vangen. Aan het begin is het allemaal nog wel te doen, maar als de stroming versnelt vliegen de vissen voorbij en is het vrijwel niet meer bij te houden. Dan is het ook nog zo dat spelers slechts twintig vissen mogen missen, en dat er giftige vissen voorbijkomen die alles in één klap kunnen verpesten. Het is dat Jak & Daxter zo’n geweldige game is, anders hadden we hem na dat vissen meteen in de prullenbak gegooid.

[poll 868]Dit waren vijf toffe games waarin je kunt vissen. Als we de lijst konden uitbreiden, dan zou The Legend of Zelda: Twilight Princes, Fable, Suikoden 2, Minecraft, Dark Cloud 2 en Breath of Fire 3. Welke game past er nog bij? Laat het weten in de reacties![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Trippen geblazen in Mafia 3-uitbreiding Sign of the Times – Trailer

Hey! Pikmin review – Het is niet al goud dat blinkt