in

De 5 beste games in 4K


Heb je een Play Station 4 Pro, een Xbox One X of een hele dikke pc met een Ultra HD monitor of 4K tv? Dan wil je er ongetwijfeld op gamegebied het maximale uithalen. Dit zijn de beste 4K/UHD games van dit moment.

Met de komst van de eerste generatie 4K-consoles, betaalbare 4K-schermen en een hele reeks van titels die 4K ondersteunen of zijn up te graden naar deze resolutie, is Ultra HD gaming dan ook echt doorgebroken. En tussen het gamen door kijk je om bij te komen even een serietje om Netflix, inmiddels steeds vaker in 4K! Geen wonder dat KPN een speciaal abonnement met de naam Internet en TV 4K heeft uitgebracht om te zorgen dat online gamen en tv kijken in Ultra HD kwaliteit soepel verloopt. Wij zetten ondertussen even de 5 beste Ultra HD games voor je op een rijtje. Because 4K is here to stay!

1. Call of Duty: Infinite Warfare (PC, XBOX, PS4)
Als je pc of console er geschikt voor is, kun je deze hit van Activision upgraden naar 2160p en maar liefst 60 frames per seconde halen. En zeker als je online speelt, heb je daarmee een streepje voor op al die losers die niet verder komen dan 1080p / Full HD. Als je nog niet overtuigd bent, check dan even onderstaand 4K-demonstratie.

2. Battlefield 1 (PC, XBOX, PS4)
EA wist de enigszins uitgekauwde Battlefield-serie op fantastische wijze nieuw leven in te blazen met Battlefield 1 dat zich tijdens de eerste wereldoorlog afspeelt. Bezitters van een dikke pc mochten het spektakel vanaf dag 1 al direct in 4K meemaken. Met de komst de Play Station 4 Pro en een Xbox One kunnen de consolebezitters ook genieten. Mooooi! Overtuig jezelf en check het onderstaande filmpje waarin je het verschil in kwaliteit tussen 1080p en 4K duidelijk kunt zien.

3. Horizon Zero Dawn (PS4)
Het meesterwerk van het Nederlandse Guerrilla Games dat zich afspeelt in een prachtige wereld vol geanimeerde machines zag er op ‘normale’ PS4 al uit om je vingers bij af te likken. Op de Play Station 4 Pro worden alle werelden in Horizon Zero Dawn grotendeels opgeschaald naar 2160c met veel betere textures. Hadden we al gezegd dat je vingers erbij zult aflikken?

4. Prey (PC, XBOX, PS4)
Als buitenaardse wezens bezit nemen van Talon Space Station moet je met behulp van telekinetische krachten en unieke wapens de boel recht zien te zetten. Softwarehuis Bethesda heeft met deze titel heel dik uitgepakt en het ziet in 4K bijna misselijkmakend mooi uit. Maar geloof ons vooral niet en download even de demo met een grootte van ‘slechts’ 13GB bij de PSN Store of Xbox Marketplace. Gewoon doen!

5. Rising Storm 2: Vietnam (PC)
Zwetende oksels, zoemende muggen, heel veel groen en vooral veel kogels die je om de oren vliegen. Dat is ervaring hebt wanneer je Rising Storm 2: Vietnam in 4K op je pc speelt. Daar heb je dan wel een GTX 1080TI-videokaart of soortgelijk voor nodig. En flink wat incasseringsvermogen, want de online gevechten zijn erg pittig.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door KPN. De inhoud werd bepaald door de redactie van InsideGamer.nl.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Overwatch League-spelers krijgen gegarandeerd 50.000 dollar per jaar

Miitopia review – Mii’s lijden aan gezichtsverlies