in

Spongebob Squarepants: Creatuur van de Krokante Krab


Het zal je maar gebeuren: je naam is Spongebob Squarepants. Je bent een kleine gele spons die in de zee leeft, en beste vrienden is met een zeester. Je hebt je eigen tekenfilm, een volledige film en een hele serie aan computerspellen. Eerder heb je al op moeten draven in een spel dat vergelijkbaar is met Mario Party en een spel dat het verhaal van je film volgt. Nu moet je weer in actie komen, samen met Patrick de zeester en Plankton.

Deze figuren komen ook daadwerkelijk alledrie in actie, je moet ze om de zoveel tijd besturen. Want, wat is nu het verhaal achter ‘Creatuur uit de Krokante Krab’? Het spel begint met Spongebob die ligt te slapen. Ineens gaat hij rechtop zitten in bed, schudt de lakens van zich af en pakt het stuur en de versnellingspook vast. “Huh, hoe kan dat nou?” Nou, heel simpel, zijn bed is in zijn droom veranderd in een racewagen! De eerste race die je speelt is te simpel voor woorden. Het enige waar je op moet letten is dat er groene dozen op de weg staan. Deze kun je vrij makkelijk ontwijken, en je hebt zoveel tijd dat je het met je ogen dicht nog zou kunnen halen. Nu is het spel natuurlijk gedeeltelijk ook gericht op het wat jongere publiek, maar erg uitdagend zijn deze races hoe dan ook niet.

Na je tweede race komt Plankton, je aartsvijand, als een dolle aanrijden. Hij raakt je vol, en je auto is in een aantal stukken kapot gevallen. Hierbij komt het platformelement van Creatuur van de Krokante Krab om de hoek kijken. Je moet als de hoofdfiguur, in dit geval Spongebob, een aantal onderdelen te pakken krijgen. Waar moet je deze nu vinden? Ook hier blijkt weer dat het spel toch echt op het jongere publiek gericht is, want je wordt bij alles geholpen. Goed, je doel wordt niet voor je neus neergezet, maar je wordt tijdens het spel zo bij de hand genomen dat het bijna zo lijkt.

Gelukkig is het niet alleen maar een kwestie van spullen zoeken. Zo nu en dan verschijnt er een aantal figuren in beeld dat je moet verslaan. Sla ze kapot met de vierkant-knop, of verdoof ze eerst met een ren-aanval voordat je ze in elkaar slaat. Zodra je alle vijanden verslagen hebt, kun je bij het voorwerp komen dat je zoekt. Op zich is dit niet eens zo slecht, maar de manier waarop je het doet is bij het grootste deel van de zoektochten hetzelfde. Ergens terecht komen, vijanden verslaan, een knop indrukken, trap oplopen en je kunt bij je gezochte voorwerp. Deze manier van spelen is eigenlijk wel van toepassing op alle figuren. Je verslaat wat vijanden en je moet iets pakken. Zodra je dat te pakken hebt, krijg je van het betreffende figuur een droom/nachtmerrie voor je kiezen. Voor Spongebob is dat bijvoorbeeld het racende bed. Met Patrick draaf je als Zeesterman (een soort Superman) op, en als Plankton wals je als gigantisch monster over Bikinibroek heen. De graphics zijn in het algemeen redelijk standaard, maar bijvoorbeeld het vlieglevel met Spongebob is grappig om te zien door de kleureffecten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alex Rider: Stormbreaker

Update: Tekken: Dark Resurrection in 1080p naar PS3