in

Rocket League heeft 34 miljoen spelers, gaat racisten verbannen


Rocket League heeft inmiddels meer dan 34 miljoen spelers, aldus ontwikkelaar Psyonix. Het bedrijf gaat wat doen aan spelers die vaak schelden of racistische opmerkingen maken.

Dat onthulde de studio in een nieuwe update rondom de game op zijn website. Het aantal spelers is een combinatie van gamers op Xbox One, PlayStation 4 en pc. Minder dan een maand geleden waren het nog 33 miljoen spelers.

Daarbij laat Psyonix weten dat het de game blijft monitoren voor ongewenst gedrag, zodat spelers van alle leeftijden en afkomst kunnen blijven spelen. Daarom wordt er deze week een nieuw element aan het Player Report-systeem toegevoegd, waarbij spelers automatisch verbannen worden van online wedstrijden wanneer bepaalde woorden of termen gebruikt worden.

Denk hierbij aan racistische opmerkingen. Het gaat op dit moment om twintig woorden en variaties op die woorden, die overigens niet zijn onthuld door de ontwikkelaar. De lijst zal gedurende de levensloop van de game worden aangevuld en aangepast. Mensen die verbannen worden kunnen 24 uur niet online met de game, al wordt dat verlengd naar 72 uur, een week en uiteindelijk een permanente ban bij aanhoudend slecht gedrag.

Rocket League is beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc en komt later dit jaar ook naar de Switch.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 1/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The Witcher-kleurboek vanaf 1 november te koop

Overwatch levert Activision Blizzard meer netto inkomen op