in

Overwatch levert Activision Blizzard meer netto inkomen op


Activision Blizzard heeft een hoger uitgevallen netto inkomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit is vooral te danken aan Overwatch, waarvan het maandelijkse aantal actieve spelers met 38 procent is gegroeid.

Dat maakte Activision Blizzard bekend in zijn kwartaalcijfers. Het netto inkomen steeg naar 243 miljoen dollar (204,6 miljoen euro), tegenover 151 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet van Activision daalde echter met 11,9 procent naar 1,42 miljard dollar (1,20 miljard euro), tegenover 1,61 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2016. Vorig jaar profiteerde het bedrijf onder meer van de lancering van Overwatch in mei 2016.

Vanwege de populariteit van Overwatch heeft Activision zijn verwachtingen voor de omzet van heel 2017 naar boven bijgesteld. Het bedrijf verwacht dit jaar 6,58 miljard dollar (5,54 miljard euro) om te zetten. Eerder was dat nog 6,33 miljard dollar.

Ook de verwachtingen voor het derde kwartaal zijn bijgesteld. In september moet Destiny 2 verschijnen. Volgens Activision zijn er nu meer reserveringen voor het spel dan dat er bij de eerste game in de reeks waren. Om die reden verwacht het bedrijf in het derde kwartaal 1,7 miljard dollar (1,43 miljard euro) om te zetten, tegenover de 1,65 miljard dollar (1,39 miljard euro) die analisten verwachten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rocket League heeft 34 miljoen spelers, gaat racisten verbannen

Lone Echo review – Nieuwe standaard voor vr