in

De Bioscoopstoel #28 – Atomic Blonde, Death Wish, It en Ozark


Al 28 weken lang brengt redacteur Michel je de nieuwste filmtrailers en nieuwtjes over films en series die je nu of binnenkort kunt bekijken. Welkom in de nieuwe Bioscoopstoel!

In de bioscoop
De maker van John Wick en het aankomende Deadpool 2 is ook verantwoordelijk voor Atomic Blonde, dat vanaf donderdag in de bioscoop draait. Dat is te zien: de film biedt net als de John Wickfilms stijlvolle actie, maar ditmaal met Charlize Theron in de schijnwerpers. Of dat enige vorm van diepgang biedt, betwijfel ik, maar een lust voor de zintuigen moet dat wel worden!

Zelfs als je je kind een leuke middag in de bios wilt geven, raad ik je The Emoji Movie nog af. Sony Pictures’ animatiefilm rondom de populaire emojis die je op je smartphone gebruikt om je emotie weer te geven – of gewoon een drollengezicht naar iemand te sturen – is volledig de pan in gehakt door critici. Maar zeg nou zelf, waarom zou je in hemelsnaam een film rondom de emojis kijken? De enige reden die ik mij voor kan stellen is om eens te horen hoe sir Patrick Steward als poepgezichtje klinkt, maar daarvoor is een compleet bioscoopkaartje een beetje te gortig.

Hype
Ik heb een zwak voor Bruce Willis, dus ik ben blij dat hij eindelijk weer in een fatsoenlijke productie lijkt te gaan schitteren. De originele Death Wish met Charles Bronson wordt van een remake voorzien door Eli Roth. Willis is een chirurg die alleen de nasleep van een gewelddadige periode in de straten van Chicago ziet, tot zijn vrouw en dochter op gewelddadige wijze worden aangevallen in hun huis. De politie heeft het te druk, dus gaat Willis zelf op pad om wraak te nemen. De film komt in november in Amerikaanse bioscopen te draaien, een Nederlandse release is nog niet bekend.

Netflix blijft lekker bezig met originele filmproducties maken en online zetten. Zo ook Angelina Jolies nieuwe film, First They Killed My Father, gebaseerd op het gelijknamige boek van Loung Ung. De schrijfster vertelt in het verhaal hoe ze in Cambodja het verschrikkelijke regime van de Rode Khmer van ’75 tot ’78 overleefde. In die periode werden tot zo’n 2 miljoen inwoners van het land gedood. Dit zou na Beasts of No Nation wel eens de volgende indrukwekkende op echte gebeurtenissen gebaseerde Netflix-film kunnen worden. De film is vanaf 15 september te zien.

De maker van de horrorfilm The Midnight Meat Train komt met een nieuwe thriller genaamd Downrange, waarin zes carpoolende studenten met pech aan de zijkant van de weg komen te staan, waar ze in de gaten worden gehouden en zelfs worden beschoten. Een spannende trailer levert het alvast op, al is de vraag of het concept genoeg is om een hele film mee te vullen.

In de Bioscoopstoel van vorige week hadden we een compleet nieuwe trailer van de aankomende Stephen King-verfilming It, maar vandaag hebben we twee reclamespots waarin we nog meer zien van de doodenge clown Pennywise en ook meer van zijn stem horen. Hoewel het duidelijk een andere stem is dan die Tim Curry gebruikte in de miniserie uit de jaren ’90, weten de reclamespots toch een behoorlijk griezelige sfeer neer te zetten. Ga jij It op 7 september in de bioscoop zien?

Dominic Cooper (Jesse in Preacher) speelt binnenkort de hoofdrol in Stratton, een spionage-actiefilm over het gelijknamige personage uit de bekende boekenreeks rondom de dodelijke geheim agent. De Britse commando wordt ingeschakeld om een cel van internationale terroristen op te sporen om zo een aanslag in Londen te verijdelen. De regisseur is Simon West, die je misschien nog kent van de heerlijke jaren ’90 actiefilm Con Air en recentelijk The Expendables 2.

Wanneer Darren Aronofsky (Black Swan) een nieuwe film maakt, let ik op. Hij werkt nu aan Mother!, een thriller met Jennifer Lawrence en Javier Bardem in de hoofdrollen. De thriller wordt losjes gebaseerd op Rosemary’s Baby en draait om een koppel dat uit het niets gasten in hun huis krijgen die de dynamiek van het dagelijks leven behoorlijk veranderen. Dit moet een broeierige film opleveren, waar de eerste teaser die hieronder te zien is in ieder geval zeker aan voldoet. Vanaf 21 september kun je de film al in de bioscoop zien.

Persoonlijke tip
Af en toe geven verschillende redactieleden tips over hun favoriete films of televisieseries. Ditmaal vertelt redacteur Derek Taal over de Japanse animatie Ping Pong the Animation.

“Hoewel Michel elke week een breed scala aan tv-series en films aanprijst, is er toch een duidelijk gemis in de Bioscoopstoel: de wonderlijke wereld van (Japanse) animatie. Ik ben niet iemand die de laatste ontwikkelingen op het gebied van anime op de voet volgt en kijk maar een aantal series per jaar, maar noem mezelf absoluut een liefhebber. Met name het werk van Masaaki Yuasa behoort tot mijn favorieten. Hij hanteert namelijk een stijl die je niet veel terugziet in moderne anime; een combinatie van wild getekend animatiewerk, levendig kleurgebruik en veelal surrealistische thema’s. In vergelijking tot het abstracte Mind Game is Ping Pong the Animation wat alledaagser, maar Yuasa’s expressief lijnwerk in de animatie is absoluut herkenbaar.

De manga-adaptatie volgt twee jeugdvrienden die op hoog niveau tafeltennissen voor hun middelbare school: de serieuze Makoto ‘Smile’ Tsukimoto en Yutaka ‘Peco’ Hoshino. Tafeltennis lijkt misschien een saaie sport, maar daar is in Ping Pong absoluut geen sprake van. Het richt zich namelijk meer op de persoonlijke ontwikkelingen van de twee protagonisten die tegenslagen overkomen, hun angsten verwerken en op dramatische wijze met elkaar botsen. De tafeltenniswedstrijden zelf worden daarbij mede dankzij Yuasa’s sprekende stijl niet alleen prachtig in beeld gebracht, maar hebben een unieke energie waardoor het eerder op grootse strijdvelden lijken. De serie is niet alleen een fantastische gelegenheid om bekend te raken met de wat meer eigenzinnige vormen van anime, maar vertelt tevens een bijzonder verhaal met buitengewoon sterk geschreven personages. Ping Pong the Animation is via Crunchyroll te bekijken.”

Nu op Netflix
Sinds vorige week kun je – mits je een Netflix-abonnement hebt – de nieuwe Netflix-serie Ozark bekijken. Dat is een beetje een vage titel voor een behoorlijk onderhoudende thrillerserie die bij vlagen doet denken aan Breaking Bad. Jason Bateman is een familieman die tevens geld witwast voor het Mexicaanse drugskartel. Wanneer het een en ander in de soep loopt, vertrekt hij met zijn gezin naar Ozark, een groot natuurgebied in het midden van de VS waar hij nieuwe manieren zoekt om geld wit te wassen.

Het eerste seizoen is tien afleveringen lang en absoluut de moeite om je tijd in te investeren. Niet alleen is de serie van het begin tot het einde spannend, het weet ook kundig binnen een paar afleveringen de meeste clichés rond dergelijke aan drugs gerelateerde thrillers te omzeilen. Aanrader dus!

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze editie van de Bioscoopstoel! Heb je zelf nog tips, laat die dan vooral in de reacties achter. Tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tacoma review – Home alone

Maak je pc veel sneller met deze handige en simpele tips