in

Edgar Davids wint rechtszaak over League of Legends-skin


Voormalig profvoetballer Edgar Davids krijgt compensatie van Riot Games, omdat een voetbal-skin van League of Legends-personage Lucian te veel op hem lijkt.

Dat heeft de rechter vandaag besloten, meldt Het Parool. Het gaat om de champion Lucian. De skin Striker Lucian heeft de bekende dreadlocks en bril van Davids, evenals een voetbaloutfit. Het uiterlijk verscheen in 2014 ter ere van het wereldkampioenschap voetbal in dat jaar.

Volgens de rechter is de gelijkenis zo sterk dat er een schending van het portretrecht van Davids heeft plaatsgevonden. De voetballer kan om compensatie vragen, omdat hij geld kan verdienen door zijn uiterlijk te verbinden aan een bepaald product.

Riot Games stelde tijdens de rechtszaak dat er geen grote gelijkenissen bestaan tussen Davids en het personage. Volgens Het Parool heeft de uitgever echter in het verleden al wel toegegeven dat de voetballer als inspiratiebron diende.

Riot Games moet nu onderzoeken hoeveel het verdiende met de skin van het personage. Op basis daarvan wordt bepaald hoeveel geld de compensatie voor Davids zal bedragen. In de winkel van League of Legends is de skin voor 750 Riot Points (RP) te koop, wat gelijk staat aan ongeveer vijf euro.

De rekensom is echter niet zo simpel, aangezien in de game ook Mystery Gifts te schenken zijn aan andere spelers, die aanzienlijk minder Riot Points kosten, namelijk 490 RP. Met deze Mystery Gifts weten spelers niet welke skin zij schenken, aangezien het om een willekeurige skin gaat. Ook zijn skins vaak in de aanbieding en maakt het spel gebruik van persoonlijke aanbieding die per speler verschillen.

Wat vind jij van de uitkomst van deze rechtszaak?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een toename in details bij de worstelaars van WWE 2K18 – Video

Update: Mewtwo verschijnt binnenkort in Nederland voor Pokémon Go