in

De 5 meest kickass vrouwelijke gamepersonages – Advertorial


Hoewel in veel games de hoofdrol nog altijd is weggelegd voor mannelijke personages, is het allang niet meer zo dat de gamewereld door mannen gedomineerd wordt. We hebben vijf vrouwelijk gamepersonages voor je verzameld, die een inspiratie zouden moeten zijn voor developers. We willen meer van deze kickass vrouwen!

Lara Croft – Tomb Raider
Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende: Lara Croft. Miss Tomb Raider is het meest bekende (zo niet het icoon van) vrouwelijke personages in games. Haar uiterlijk is door de jaren heen drastisch veranderd. Werd ze in de eerste games nog afgeschilderd als een seksbom met (onder andere) een scherpe persoonlijkheid, in de recentere games werd ze steeds menselijker. In 2013 maakten we kennis met een jonge Lara Croft, die op haar eerste missie werd gezonden. Dit liep gigantisch mis en ze belandde gewond en moederziel alleen op een geheimzinnig eiland. Hier leerden we een heel andere Lara Croft kennen, één die onze harten opnieuw wist te stelen.

Commander Shepard
Hoewel Andromeda de nodige kritiek kreeg te verduren, kan niemand ontkennen dat Mass Effect zowel sterke mannelijke als vrouwelijke personages kent. Met Commander Shepard als hoogtepunt, want in de games kun je kiezen of de protagonist een man of een vrouw is, zonder dat dit van grote invloed is op de interacties met andere personages. Zo maakt het voor Liara T’Soni (een ander fantastisch vrouwelijk personage in het spel) niet uit of je als de mannelijke of de vrouwelijke Shepard speelt, in beide gevallen staat ze open voor een scharrel met je personage. Als jij dat wilt tenminste, die keuze is aan jou.

Alyx Vance
Half-Life en Half-Life 2 staan bekend om een fantastische verhaallijn en vooral de laatste schittert met regelmaat in Top 5’s ‘Best games ever’. Iets wat best een prestatie is voor een game waarin de hoofdrolspeler geen woord zegt of zelfs maar enige emotie toont. Daarom is Alyx Vance een verademing. Zij zorgt voor menselijkheid in een spel waarin een grote afwisseling in personages ontbreekt en is een vrolijke noot in een wereld geteisterd door mutants en headcrabs. Inderdaad, krabben die je hoofd grijpen. Zonder iemand als Alyx blijft er weinig over om in zo’n wereld om te geven.

Ellie
Ellie uit The Last of Us is nog zo’n menselijk element in een wereld vol mutanten. Hoewel je voornamelijk als Joel speelt, is Ellie de werkelijke hoofrolspeler in de game. Het verhaal draait voornamelijk om dit kleine meisje, dat naar de andere kant van de Verenigde Staten moet en jij bent degene die haar daarheen kan brengen. Niet alleen de manier waarop ze voor zichzelf opkomt in een wereld vol zombies, ook haar fascinatie voor alles van voor die tijd maakt dat we van Ellie houden. We kijken dan ook vol verwachting uit naar The Last of Us 2…

Samus Aran
De hoofrolspeelster van de Metroid serie is één van de tofste vrouwelijke gamepersonage allertijden. Ironisch genoeg juist omdat haar geslacht er totaal niet toe doet. De meeste gamers hadden zelfs geen idee dat Samus een vrouw was tot ze het spel hadden uitgespeeld en Samus haar wapenuitrusting uittrok. Natuurlijk was het enigszins seksistisch dat je haar meer kon laten uittrekken door het spel sneller uit te spelen, maar we zijn Nintendo nog altijd dankbaar dat ze ons een vrouwelijke premiejager in een spacesuit hebben gegeven, iemand die we een keer niet hoeven te redden. Ja, daarmee bedoelen we jou, Princess Peach!

Ben je nostalgisch geworden van deze lijst? Veel games zijn nog altijd digitaal verkrijgbaar. Check Startselect wanneer meer tegoed nodig hebt voor de PlayStation Store, Xbox Marketplace of de Nintendo eShop.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sonic Mania review – Helemaal de oude

Update: Biomutant aangekondigd in officiële trailer