in

Mario is geen loodgieter meer


Volgens het officiële, Japans-talige profiel van Mario is het Nintendo-personage geen loodgieter meer.

Mario, die bekend staat als Nintendo’s loodgieter, is officieel zijn baan kwijt. Mario wordt op de officiële profielpagina van Nintendo omschreven als een man van sport: “Hij is allround sportief. Of het nu gaat om tennis, honkbal, voetbal of racen, alles wat Mario doet is cool. Om eerlijk te zijn heeft hij vroeger gewerkt als loodgieter…”.

Eerder was Mario nog wel loodgieter volgens de website, maar Nintendo heeft dit recent veranderd. Het bedrijf laat weten dat deze beroepswisseling past bij een veranderende setting. Toen in 1981 Donkey Kong verscheen, paste het beroep ‘loodgieter’ bij het scenario. In 1983 gingen Luigi en Mario vaak onder de grond in Mario Bros., waarbij het beroep ook de logische keuze was.

Miyamoto geeft aan via USA Today dat “het scenario de rol van Mario bepaalt”. Dit betekent dus ook dat Mario ooit een echte dokter is geweest. In Mario + Rabbids: Kingdom Battle moet hij wel bij Nintendo-defensie zitten als soldaat. Welk beroep neemt hij aan in Super Mario Odyssey?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Atari Retro-handheld en plug-and-play joystick aangekondigd

De teams en stadions van PES 2018