in

Minecraft cross-play nu mogelijk met Better Together-update


De Minecraft-update Better Together is nu officieel uitgebracht. De update brengt onder andere cross-play met zich mee tussen verschillende platforms.

Met deze update zijn de namen van de verschillende Minecraft-versies veranderd en hebben verscheidene platforms dezelfde naam gekregen. Minecraft voor Windows 10, Xbox One, Android, iOS en vr heten nu officieel gewoon Minecraft. Deze versie wordt ook wel de Minecraft Bedrock Edition genoemd, naar het bijna onverwoestbare materiaal waaruit de bodem van de bouwwerelden bestaat. Ook Nintendo Switch gaat binnenkort over op deze versie van de game.

Met deze update kunnen alle spelers van de Bedrock Edition samen spelen, ook al spelen zij het spel dus op een ander platform. Voorheen was het alleen mogelijk om de online multiplayer-modus in te gaan met spelers op hetzelfde platform. Nu kunnen spelers van deze versie elkaars wereld in en samenspelen op collectieve servers.

De oude versie van Minecraft voor pc en Mac heet nu officieel Minecraft: Java Edition. In een faq laat Mojang weten dat de Bedrock Edition en Java Edition in de toekomst ongeveer tegelijkertijd updates en nieuwe content ontvangen. Eerder was het gebruikelijk dat updates veel eerder naar de pc-versies van Minecraft kwamen, waarna vaak pas maanden later dezelfde content op andere platforms uitgebracht werd.

Wat betreft oude console versies van Minecraft, zoals die voor PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U, profiteren niet van de Better Together-update. Ook de PlayStation 4-versie van het spel heeft deze update niet ontvangen, aangezien Sony hier waarschijnlijk geen toestemming voor heeft gegeven. Cross-play tussen PS4 en andere consoles is iets waar Sony niet op zit te wachten, hoewel dit laatst wel per ongeluk gebeurde bij Fortnite.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fifa 18 – De gezichten van Ajax

Rayman Legends Definitive Edition review – Dezelfde game, nu op Switch