in

Op verzoek – De slechtste wapens in games


In welke game is het nou niet leuk om lekker aan de slag te gaan met wapens? Lekker in het rond knallen en missies volbrengen! In de meeste games zijn de wapens lekker functioneel tot fantastisch, maar je hebt ook wapens waar je niks aan hebt. Hieronder zijn de vijf slechtste wapens in games te vinden.

GTA: San Andreas – Paarse dildo
In GTA: San Andreas zijn veel verschillende wapens te vinden. Naast de gebruikelijke pistolen, machinegeweren en bazooka’s is er ook een grote paarse dildo, om flink mee in de rondte te meppen. De paarse dildo is te vinden in de douches van de politiebureaus bij Pershing Square in Los Santos en bi Dillimore in Red County.

Met de knalpaarse kunstpenis kan je mensen meppen, maar het doet zo weinig schade dat je net zo goed met het eigen geslachtsdeel van CJ in het rond kan gaan slaan. Overigens kan CJ een dildo aan zijn vriendin geven als cadeau – als hij een vriendin heeft natuurlijk.

De soeplepel – Dark Souls II
De Dark Souls-games zijn redelijk pittig. De speler moet zich door een intimiderende en angstaanjagende wereld zien te wurmen vol krachtige monsters die, als je niet goed genoeg oplet, je met gemak een kopje kleiner maker. Om het einde van een Souls-game te bereiken is het dus ook van uiterst belang om goed na te denken over je build en uiteraard speelt je uitrusting een essentiële rol wanneer je succesvol wilt zijn.

Daarom heeft Milibeth the Housekeeper, een van de eerste personages die je ontmoet in Dark Souls 2, een speciaal wapen voor je. Het enige wat je eventjes moet doen, is de twee trollen verslaan in Things Betwixt. Als je dit voor elkaar krijgt mag je terugkomen voor je welverdiende beloning: een soeplepel. Veel succes om daarmee de rest van de game te voltooien. Er zijn natuurlijk mensen die het ermee voor elkaar hebben gekregen, maar probeer dat maar eens na te doen…

Binding of Isaac – Cursed Eye
Het item Cursed Eye is een passief item, maar werkt eigenlijk als wapen. Het zorgt er namelijk voor dat je je schoten kunt opladen, om vervolgens een schot van vier tranen tegelijk af te vuren. Toegegeven, als de tranen volledig opgeladen zijn, dan is het niet eens zo’n heel slechte aanval. Het betekent alleen wel dat je een tijd moet wachten tot het schot klaar is om gebruikt te worden, wat ervoor zorgt dat je altijd even een tijdje geduldig vijandig vuur moet ontwijken, voor je terug kan slaan.

En dat is waar het vervelend wordt; zoals de naam al suggereert is het wapen vervloekt. Als je schade ontvangt tijdens het laden van je schot, teleporteert het ding je naar een willekeurige andere kamer. Het is al irritant genoeg om terug te moeten lopen naar waar je gebleven was en om niet te weten waar je terechtkomt. Maar daar komt ook nog eens bij kijken dat je, welke vijand je ook aan het bevechten was, je deze helemaal opnieuw moet verslaan. Dit is normaal in Binding of Isaac, maar heeft geen synergie met Cursed Eye. Nu maakt dat niet zo veel uit als het gaat om een klein vliegje, maar menig speler krijgt een zure smaak in de mond als dit gebeurt wanneer de baas van de verdieping bijna verslagen is. Bedankt, game!

Bellenblaas – Just Cause 2
Just Cause 2 is dé definitie van een cheesefest in videogamevorm. Alles is over-the-top en de ontploffingen en verschrikkelijk oneliners vliegen je om de oren. Dit is echter maar deel van de charme van deze openwereldgame uit 2010. De wereld is enorm, ziet er prachtig uit (vooral voor zijn tijd) en smeekt je bijna om hem te verkennen en op te blazen. Om dit te kunnen doen krijg je uiteraard een enorm arsenaal aan wapens om je leven makkelijker te maken, samen met je grijphaak en een oneindige hoeveelheid aan parachutes.

Ergens op een van de eilanden zit er een wapen verstopt dat, ondanks dat het vrij komisch is, waarschijnlijk niet gaat helpen in je missies. De ‘Happy Bubble Blaster’ is zoals de naam stiekem al een beetje verklapt een bellenblaas. Dit wapen doet helemaal geen schade wanneer je belletjes probeert te schieten naar je tegenstanders, maar ze vinden het wel irritant! Zo irritant zelfs, dat alle soldaten spontaan besluiten dat het een goed idee is om je aan flarden te knallen. Waarschijnlijk zijn ze gewoon een beetje chagrijnig – het blijkt dat leven onder een dictatuur geen garantie is voor een goed humeur.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time – Giant’s Knife
De Giant’s Knife lijkt geen slecht wapen; in deze lijst zijn we blij dat het tenminste een echt wapen is. De Giant’s Knife doet zelfs twee keer zo veel schade als het Master Sword en kost maar 200 rupees bij Medigoron, die voor je klaarstaat op Death Mountain. Het lijkt haast te mooi om waar te zijn dat je standaard wapen zo makkelijk een upgrade te geven is…

En dat is het ook. Dit oversized tafelmes breekt al na vier keer dat je een vijand slaat. Daarna zit je opgescheept met je veel te dure, kapotte zwaardje, dat zo weinig reikwijdte heeft dat je altijd schade vangt als je ermee probeert aan te vallen. Zelfs voor de gebroken versie van dit wapen heeft Link twee handen nodig, en dan kan hij nog niet eens zijn Spin Attack gebruiken. Link kan dus misschien beter zijn Kokiri Sword gebruiken, dat bedoeld is voor kinderen en kleine mensen. Dat voegt tenminste nostalgische waarde toe voor deze opgelichte held.

[poll 882]Dit waren vijf van de slechtste wapens in games. Natuurlijk zijn er nog veel meer, zoals Blooper in Mario Kart en de Needler in Halo. Weet jij nog een slechter wapen? Laat het weten in de comments![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alle beschikbare auto’s in Gran Turismo Sport bekendgemaakt

Nintendo komt waarschijnlijk met Game Boy Classic Mini