in

‘Nintendo laat meer volwassen content toe op Nintendo Switch’


Uit een artikel van The Wall Street Journal blijkt dat veel bedrijven die samenwerken met Nintendo verbaasd zijn over de coulante houding van het bedrijf tegenover volwassen content.

Nintendo staat bij velen bekend als een van de giganten binnen de games-industrie die niet meedoet met het uitbrengen van volwassen content, zoals Microsoft en Sony dat doen. Hoewel 16+ en 18+ games in grote aantallen aanwezig zijn in de bibliotheek van PlayStation en Xbox lijkt Nintendo hier meestal iets op tegen te hebben.

Dit betekent echter niet dat er nooit eerder games met dergelijke content is uitgekomen op Nintendo-consoles. Zo komen Wolfenstein 2: The New Colossus en Doom binnenkort naar Nintendo Switch en zijn onder andere games uit de Project Zero (Fatal Frame)- en Resident Evil-serie al verschenen op eerdere apparaten van het bedrijf.

Desalniettemin lijkt Nintendo nu een coulantere houding naar het brengen van dit soort games naar Nintendo Switch te hebben. Zo liet Takuya Aizu, van Gal*Gun 2-ontwikkelaar Inti Creates, aan The Wall Street Journal weten verrast te zijn om de nieuwe houding van Nintendo naar volwassen content:

“Ik dacht dat het niet dat het mogelijk zou zijn om zo’n dergelijke game naar Nintendo Switch te brengen, maar tot mijn verbazing gaf Nintendo mij positieve feedback.”

Uit het artikel blijkt ook dat andere bedrijven, zoals Bethesda, een verandering merken in het beleid van Nintendo. Het Japanse bedrijf heeft jaren geleden aangegeven zich te richten op familievriendelijke alternatieven voor gaming, wat duidelijk werd door de komst van Nintendo Wii en bijbehorende games, die het hele gezin als doelgroep namen.

Nintendo heeft zelf nog niets over deze nieuwe houding tegenover seksuele en gewelddadige content bekendgemaakt. Het is echter erg aannemelijk dat Nintendo een ander beleid aanhoudt wat betreft deze games voor Nintendo Switch.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Digimon Story: Cyber Sleuth – Hacker’s Memory (hands-on) preview

PS4-bundel met GT Sport goedkoop te scoren bij Aldi in Duitsland