in

Update: Gebruik je draadloze USB-koptelefoon met Nintendo Switch


Update: De 4.0.0 update voor Nintendo Switch zorgt ervoor dat nu ook draadloze USB-koptelefoons ondersteund worden. Echter is nog wel een USB-C adapter nodig om van deze feature gebruik te kunnen maken in handheld-modus.

Verschillende Reddit-gebruikers hebben gemeld dat een groot aantal draadloze headsets te gebruiken is. Zo ondersteunt de Switch de meeste officiële, draadloze PlayStation koptelefoons.

Ook is duidelijk dat video’s opnemen slechts bij vijf games mogelijk is op dit moment, namelijk Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2, Arms, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en het aankomende Super Mario Odyssey. Het is niet duidelijk wanneer de functie ook met andere Switch-games werkt.

Origineel bericht: Nintendo Switch-gebruikers kunnen met de recente update hun savedata overzetten naar andere Switch-consoles en gameplayvideo’s delen via social media.

Het was eerder al mogelijk om screenshots te delen via de capture-knop op de linker Joy-Con of Pro Controller. Met de recente Switch-update 4.0.0 kunnen spelers nu ook tot dertig seconden gameplay opslaan en delen via Facebook en Twitter.

Om een screenshot te maken kunnen Switch-gebruikers de capture-knop kort indrukken. Als dezelfde knop voor een langere tijd wordt ingedrukt neemt de console gameplay op. Deze gameplayvideo’s kunnen opgeslagen worden en getrimd, om deze vervolgens te delen op sociale media.

Daarnaast kunnen spelers nu hun savedata overzetten naar andere Switch-consoles. Zo kunnen spelers gewoon verder gaan waar ze gebleven waren, ook al moet er op een andere console gespeeld worden. Hierbij moet er wel rekening mee gehouden worden dat savedata alleen kan worden overgezet als het volledige profiel van de speler naar de bestemde Nintendo Switch wordt gebracht.

Dit betekent ook dat het profiel en alle saves verdwijnen van het Switch-systeem waar de data vandaan komt. Hierbij komt dat beide Switch-apparaten de update moeten hebben geïnstalleerd en dat er uiteraard genoeg geheugen vrij moet zijn om de gewenste data over te zetten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uitgebreid praten over Sea of Thieves tijdens een panel – Video

The Evil Within 2 review – Moeizame flirt met open wereld