in

Dit was het nieuws: Pokémon Go en het einde van Visceral


Verschillende grafische kwaliteiten van de PlayStation 4 Pro- en Xbox One X-versie van Middle-earth: Shadow of War zijn met elkaar vergeleken.

Digitalfoundry heeft in een video onder andere de resolutie, draw distance en framerate van Shadow of War vergeleken op deze twee consoles. Xbox One X komt pas uit op 7 november, wat betekent dat de bron die gebruikt is voor deze video van een Microsoft-evenement komt, waarbij op deze console te spelen was.

Wat blijkt is dat Xbox One X een betere draw distance en resolutie heeft dan PlayStation 4 Pro, waardoor de console van Microsoft meer objecten in de verte kan laden en bijvoorbeeld bergen en kastelen op de achtergrond realistischer worden weergegeven.

Ook is de maximale resolutie Xbox One X hoger. Op PlayStation 4 wordt geen echte 4K weergegeven; de game draait op een native resolutie van 1620p. Op Xbox One X kan met een optie om resolutie te prioriteren daadwerkelijke 4K weergegeven worden door de dynamische resolutie uit te schakelen.

Daarnaast is het werkgeheugen van de Xbox One X groter, zodat de game ook een net iets betere framerate heeft op deze console dan op PlayStation 4 Pro. Hoewel beide apparaten een vrij stabiele 30fps weergeven, draait de game soms met net een paar frames meer tijdens veeleisende momenten dan op PlayStation 4 Pro.

Bij deze vergelijking is het belangrijk in het achterhoofd te houden dat niet de uiteindelijke code van de games gebruikt is. Echter geeft het wel een indicatie van de kracht van Xbox One X vergeleken met PlayStation 4 Pro.

Middle-earth: Shadow of War is een van de games die bekritiseerd wordt om het gebruik van een lootboxsysteem. Ook blijkt de vierde akte van de game zwakkere uitwerking te hebben dan andere. Desalniettemin is de game beoordeeld met een 8.5 door Lars Cornelis:

“Shadow of War doet alles wat zijn voorganger al zo goed maakt, maar dan aanzienlijk beter.”

Nintendo Switch in september meer verkocht in VS dan concurrentie

De Nintendo Switch is in de Verenigde Staten de bestverkochte console in september.

Daarbij wordt overigens niet de SNES Mini meegeteld, die hoogstwaarschijnlijk vaker is verkocht. Precieze verkoopaantallen zijn er niet. Wel is duidelijk dat de hybride console van Nintendo sinds release in maart inmiddels meer dan 2 miljoen keer is verkocht in het land.

Hoewel er wederom geen verkoopcijfers voor bekend zijn, staan er ook enkele Switch-games in de top 20 van bestverkochte games. Mario + Rabbids: Kingdom Battle staat op de zevende plek, Zelda: Breath of the Wild op de tiende plek en Mario Kart 8 Deluxe op nummer 11. De 3DS-game Metroid: Samus Return wist achtste te worden.

Het is niet duidelijk hoe goed de andere consoles zijn verkocht.

PUBG heeft meer dan 320.000 cheaters sinds launch geband

Sinds de start van PlayerUnknown’s Battlegrounds in maart zijn er meer dan 320.000 spelers verbannen uit het spel vanwege cheaten.

Via Twitter heeft het anti-cheat systeem BattlEye, waar PUBG gebruik van maakt, bekend gemaakt dat er sinds de lancering meer dan 322.00 cheaters zijn verwijderd uit ge game. Dit is meer dan twee keer zoveel als het aantal dat vorige maand naar buiten kwam. Toen sprak bedenker Brendan ‘PlayerUnknown’ Greene nog van meer dan 150.000 verwijderde accounts.

BattlEye liet ook weten dat er elke dag tussen de 6.000 en 13.000 bans worden uitgedeeld. Dit liep laatst op 20.000 spelers binnen 24 uur, waarvan de meerderheid uit China komt. Meer dan 40% van de spelers van PUBG komen daar vandaan. Cheaters maken onder andere gebruik van aimbots en scripts om automatisch te healen.

Vorige week haalde PlayerUnknown’s Battlegrounds nog met zowat 2 miljoen spelers de hoogste piek ooit op Steam.

Dik 7 minuten gameplay van de single player van Star Wars: Battlefront 2

Gisteren hebben we in onze hands-on preview al een glimps kunnen krijgen van de veelbelovende single player-modus van Star Wars: Battlefront 2. Onze redacteur Marvin Toepoel was in ieder geval helemaal weggeblazen door wat hij zag tijdens enkele uren spelen.

Nu hebben we ruim 7 minuten gameplay van de single player campaign en het ziet er inderdaad verbluffend cool uit. Kijken jullie ook uit naar de game?

En check ook dit prachtige artwork dat je prima als wallpaper kunt gebruiken.

Man aangehouden voor diefstal van Call of Duty: WW2 uit fabriek

Een man uit de Verenigde Staten is aangehouden vanwege verdenking van diefstal en verkoop van Call of Duty: WW2 uit een nabijgelegen Sony-fabriek.

De man uit Terre Haute, Indiana, wordt ervan beschuldigd dat hij de game heeft gestolen en overtreding tegen IP heeft begaan. Dit is naar aanleiding van het feit dat hij betrapt is tijdens het verkopen van Call of Duty: WW2 voor PlayStation 4. Deze games waren een maand geleden uit een Sony-fabriek in dezelfde stad gestolen, inclusief een aantal exemplaren van Madden 18.

De desbetreffende persoon, genaamd Dshaye Towles, zou de PlayStation 4-versie van de game voor slechts 45 dollar, omgerekend 38 euro, hebben geprobeerd te verkopen op eBay. Zowel Sony als lokale autoriteiten hebben niet kunnen vaststellen hoe Towles de games heeft kunnen bemachtigen. Ook is de man niet werkzaam geweest bij de DADC-faciliteit.

Call of Duty: WW2 komt pas uit op 3 november voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Ex Naughty Dog-werknemer claimt seksuele intimidatie binnen studio

David Ballard, een voormalige werknemer van ontwikkelaar Naughty Dog, claimt dat hij tijdens zijn carrière binnen Naughty Dog slachtoffer was van seksuele intimidatie.

Volgens Ballard vond de intimidatie binnen de studio achter franchises als The Last of Us en Uncharted plaats tegen het einde van 2015. Begin 2016 zou Ballard in elkaar zijn gestort, waarna hij de situatie aan PlayStation zou hebben uitgelegd. Hij werd de volgende dag ontslagen, al werd hem wel een bedrag van 20.000 dollar aangeboden om stil te vertrekken, wat hij af zou hebben geslagen.

“Toen interviewers vroegen waarom ik was vertrokken bij Naughty Dog, gaf ik de druk van het werk de schuld en schaamde ik mij voor de seksuele intimidatie. Ik praat er nu over omdat ik zie hoe sterk anderen zijn in de film- en televisie-industrie. Dit is het meest moeilijke dat ik ooit heb gedaan. Ik laat het niet toe dat iemand mijn passie of liefde voor de game-industrie vernietigt.”

Naughty Dog laat weten op de hoogte te zijn van de claims van Ballard. “We hebben geen bewijs gevonden van het feit dat hij op een of andere manier bij Naughty Dog of Sony is geïntimideerd. Intimidatie en ontoepasselijk gedrag hebben geen plaats bij Naughty Dog of Sony Interactive Entertainment. We nemen alle claims hierover erg serieus. We hechten veel waarde aan iedereen die bij ons werkt. Het is enorm belangrijk voor ons dat we een veilige, productieve werkomgeving blijven aanbieden waarin we onze passie om games te maken kwijt kunnen.”

Niantic bevestigt de komst van gen 3 naar Pokémon Go

Via de officiële website heeft Niantic laten weten dat de eerste pokémon uit de Hoenn-regio tijdens het Halloween-evenement naar Pokémon Go komen.

Dataminers hadden al eerder alle derde generatie pokémon aangetroffen in de code van Pokémon Go. Recent werd ook officiële artwork gevonden in deze code, waardoor het gerucht ontstond dat generatie drie nog vóór Halloween naar de game zou komen.

Nu bevestigt Niantic dat een aantal spoken uit de Hoenn-regio naar Pokémon Go zullen komen tijdens Halloween, zoals Shuppet, Banette, Duskull, Dusclops en Sableye. Voor de rest van deze wezens moeten spelers echter wachten tot begin december, wanneer de officiële lancering van deze generatie plaatsvindt.

Hiernaast zijn nog meer details vrijgegeven over het aankomende Halloween-evenement. Deze gaat van start op 21 oktober 8:00 en eindigt op 2 november 22:00, Nederlandse tijd.

Een speciale Pikachu met een Halloween-kostuum verschijnt tijdens deze speciale actie. Ook is er een mogelijkheid je avatar Halloween-kleding aan te laten trekken. Bij Halloween hoort natuurlijk ook het verzamelen van snoep. Daarom worden tijdens dit evenement alle verdiende candy verdubbeld. Ook speciale items, zoals boxes en de Super Incubator , die werd aangetroffen door dataminers in augustus, zijn beschikbaar gesteld in de in-game winkel.

EA sluit deuren van Star Wars- en Dead Space-studio Visceral Games

Visceral Games is niet meer. De ontwikkelaar is opgeheven door Electronic Arts.

De studio maakte voorheen de Dead Space-games en werkte inmiddels al geruime tijd aan een verhalende Star Wars-game. Voormalig Naughty Dog-werkneemster Amy Hennig werkte ook mee aan die game.

De ontwikkeling van de Star Wars-game wordt ondergebracht bij EA Worldwide Studios, waar een team van EA Vancouver verder werkt aan het spel. “We moeten het design van de game op de schop nemen als we een ervaring willen leveren waar spelers lange tijd van kunnen genieten. We behouden de prachtige graphics en authenticiteit in het Star Wars-universum en richten ons op het verwerkelijken van een Star Wars-verhaal.”

EA verwacht dat de voorheen geplande releaseperiode van 2019 niet meer haalbaar is, maar geeft nog geen nieuw jaar wanneer de game uit zou kunnen komen. Zoveel mogelijk werknemers van Visceral worden volgens het bedrijf bij andere studio’s van EA ondergebracht.

Sony brengt mini PS4-controller uit voor kleinere handen

Sony heeft bekendgemaakt dat het een kleine PS4-controller heeft laten maken gericht op kinderen genaamd de Mini Wired Gamepad .

Dit maakte Sony bekend via haar PlayStation Blog . Sony heeft fabrikant Hori de controller laten maken. De Mini Wired Gamepad is ontworpen voor de kleinere handen en is, zoals de naam al zegt, bedraad met een 3 meter lange kabel.

De nieuwe controller is 40% kleiner dan de normale controller en mist daardoor een aantal dingen. De touchpad, light bar, audiojack, motion sensor, vibratie en speakers zijn niet aanwezig. Verschillende touchpad handelingen worden vervangen door de kleinere linker- en rechterstick te gebruiken.

De blauwe Mini Wired Gamepad komt rond de kerst uit in de Verenigde Staten en gaat 29.99 dollar kosten. Het is nog niet bekend wanneer de controller in Europa verschijnt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gran Turismo Sport review – Meer dan de sportiviteitsprijs

Bestuur Mario en Cappy afzonderlijk in co-op Mario Odyssey – Gameplay